21.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Kom godt i gang med brug af elbiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det bliver stadig relevant for flere at tage stilling til elbiler og bidrage til den grønne omstilling med synlige handlinger og initiativer

Den globale opvarmning er en realitet. Årsagen til den globale opvarmning skyldes de stigende udledninger af drivhusgasser, som lægger sig som glasset i et drivhus over jorden og holder på solens varme, kaldet drivhuseffekten. 

Drivhuseffekten forstærkes af menneskets udledning af drivhusgasser. De mest betydningsfulde menneskeskabte drivhusgasser er Kuldioxid (CO2), Metan (CH4) og Lattergas (N2O). Hertil kommer de såkaldt industrielle gasser, eksempelvis CFC’er og HCFC’er, PFC'er og SF6. Endelig virker Ozon, der primært dannes ved luftforurening i den nedre atmosfære, som en drivhusgas.

Transporten herhjemme, primært vejtransport, dækkes i dag hovedsageligt med fossilt brændstof, og står for en tredjedel af den samlede CO2-udledning. Bilernes skadelige udstødningsgasser, som opstår ved afbrænding af fossilt brændstof er en væsentlig årsag til drivhuseffekten, foruden alvorlige luftvejssygdomme og for tidlige dødsfald. Det gør biltransporten til en særlig udfordring, og brændstofeffektivitet er ikke løsningen. Det er nødvendigt at tænke i helt nye baner.

Frisk luft, synlighed og god samvittighed
Elbiler har betydeligt potentiale til at påvirke vores klima i den rigtige retning. Elbiler bidrager til et bedre bymiljø i kraft af mindre støj og ingen skadelige emissioner i luften. Frisk luft kommer som standard og elbiler er et meget synligt bidrag til den grønne omstilling, et kørende visitkort der demonstrerer jeres handlinger for en bæredygtig fremtid og måske endda bidrage til bedre samvittighed.

Ulven kommer, så sid ikke på hænderne
Tidligere var elbiler fritaget for registreringsafgift og grønne afgifter, men sådan er det ikke længere. Elbiler har siden årsskiftet været pålagt registreringsafgift og grønne afgifter. Registreringsafgiften på elbiler indføres gradvist over en femårig periode og udgør 20 pct. i år og stiger til det dobbelte næste år. Privatsalget er gået i stå og der er politisk uenighed, om hvad der skal gøres. Afgifter eller ej, så peger pilen på elbilen som fremtidens transport, en fremtid som allerede er tilgængelig i dag. Så sid ikke på hænderne mht. elbiler, book en startpakke og kom godt i gang med brug af elbiler i jeres virksomhed eller kommune.

Startpakke med elbil, opladning og rådgivning
Fleetwise tilbyder en startpakke for implementering af elbiler i bilflåden. Startpakken består af en demonstrationselbil fra Renault og en ladeløsning fra E.ON Danmark, samt rådgivningsydelser fra Fleetwise. Startpakken henvender sig til såvel førstegangskøbere, som indkøbere af yderligere elbiler til bilflåden. 

Startpakken indeholder:

- Demonstrationselbilen Renault Zoe til rådighed i 14 dage 
- Midlertidig ladeløsning fra E.ON Danmark til rådighed i 14 dage
- Opstartsmøde m. dialog om ønsker, behov og udgangspunkt for elbiler i bilflåden
- Introduktion til elbiler og ladeløsninger
- Markedsoverblik elbiler og ladeløsninger, priser og specifikationer
- Behovsanalyse med vurdering af potentialet for elbiler
- Oplæg på implementering af elbiler i bilflåden

Pris kr. 2.995,- ekskl. moms

Elbil:
Demonstrationselbilen er en Renault Zoe 5-dørs udstyret med automatgear, eco-mode for reduceret energiforbrug, hastighedsbegrænser og fartpilot, højde og dybdeindstilleligt rat, automatisk klimaanlæg, el-ruder foran, el-sidespejle med varme, multimediesystem med radio, navigation, bluetooth håndfri telefoni mm. 

Ladeløsning:
For opladning af elbilen indgår en mobil og midlertidig ladeboks fra E.ON Danmark, der tilsluttes egen elforsyning. Ladeboksen yder op til 22 kW effekt og betyder at Renault Zoe kan oplades på ca. én time. Det gør bilen velvalgt som puljebil og ved anvendelse i flerholdsskifte.

Rådgivning:
Rådgivningen omhandler et opstartsmøde med dialog om jeres ønsker, behov  og udgangspunkt. På mødet gives introduktion til elbiler og ladeløsninger, herunder markedsoverblik med priser og specifikationer, samt opmærksomhedspunkter, eksempelvis ladeeffekt.

Med udgangspunkt i jeres ønsker og behov udarbejdes en behovsanalyse med vurdering af potentialet for elbiler hos jer. Opstartsmødet afholdes så vidt muligt samme dag, som demonstrationselbilen leveres, hvilket som udgangspunkt sker på mandage.

Kontakt
Interesserede virksomheder og kommuner kan kontakte Fleetwise for yderligere information
Claus Seitzberg
Tel. 4111 1229
cs@fleetwise.dk 
 

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere