Event

Kom til gå hjem-møde om SMV’ers samfundsansvar

Dansk Mode & Textil

www.dmogt.dk

  • info@dmogt.dk
  • 9711 7200
  • Birk Centerpark 38 , 7400 Herning
Se profil  
Type: Gå-hjem møde
Start dato: 20.06.2017
Start tidspunkt: 14-16
Sted: Dansk Mode & Textil, Fredericiagade 21, 1310 København K
Tilmeld  

Kravene til SMV’ers samfundsansvar bliver stadigt mere udtalte. Derfor inviterer DM&T og Mæglings- og Klageinstitutionen til gratis gå hjem-møde, hvor du kan få styr på SMV’ers samfundsansvar.

I samarbejde med Mæglings- og Klageinstitutionen inviterer Dansk Mode & Textil branchens virksomheder til gå hjem-møde om OECD’s retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd. Det er disse globale retningslinjer, der er afgørende medvirkende til at definere virksomheders samfundsansvar. 

Vi afholder mødet den 20. juni, kl. 14-16, i København, hvor formand for Mæglings- og Klageinstitutionen Mads Øvlisen vil præsentere OECD’s retningslinjer med særligt fokus på små og mellemstore virksomheders arbejde med nødvendig omhu. Ligeledes vil han gennemgå MKI’s udtalelse fra oktober 2016 i forbindelse med en klagesag i vores branche. 

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker på kursus@dmogt.dk senest 10. juni Angiv venligst dit navn, stillingsbetegnelse, virksomhed, e-mail og mobil-nummer. Angiv også meget gerne, om I er medlem af DM&T. Der er begrænset antal pladser. Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra DM&T med endeligt program.

Du kan læse mere om arrangementet i invitationen, som du kan downloade her

Nedenfor finder mere information om virksomheders samfundsansvar, og hvorfor det er vigtigt at deltage. 

Hvad skal virksomheder egentlig leve op til, når det kommer til at udvise samfundansvar?

  • Danske virksomheder skal efterleve OECD’s retningslinjer, som opstiller en række forventninger til virksomheders adfærd på områder som f.eks. menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. Retningslinjerne angiver, at virksomheder skal udvise ’nødvendig omhu’ (due diligence), hvilket i praksis betyder, at virksomheder skal have processer på plads for at afdække og håndtere risici for negativ indflydelse i forbindelse med forretningsdriften. Desuden skal virksomheder rapportere om deres arbejde med nødvendig omhu.
  • Der arbejdes ihærdigt fra mange forskellige sider i EU på at indføre bindende lovgivning for virksomheders due diligence, og både Holland og Frankrig har allerede indført bindende lovgivning om due diligence på nogle områder og for nogle virksomheder. Det er derfor kun et spørgsmål om tid før der kommer lovgivning om nødvendig omhu.
  • DM&T anbefaler medlemmerne at komme med vognen nu, for kravet om due diligence kommer til at få indflydelse på branchens eksportmuligheder allerede fra 1. januar 2020.

Vedhæftede filer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere