Komproments vej til priserne

Komproment kunne i sidste uge tage imod den anden store miljøpris på blot en måned for virksomhedens Cradle to Cradle strategi

Komproment kunne 13. marts modtage den anden store miljøpris på en måned for deres Cradle to Cradle strategi..

Når virksomheder bruger Cradle to Cradle til deres grønne omstilling, giver det både resultater og skaber opmærksomhed. Det kan Vugge til Vugge ApS bevidne. De har hjulpet en række danske virksomheder med produktudvikling, grøn omstilling og Cradle to Cradle certificering. Mange af deres kunder har gang på gang modtaget priser for deres forretningsstrategier og dokumenteret bæredygtige produkter.

Senest har Komproment fået to bemærkelsesværdige priser på mindre end en måned for deres cirkulære forretningsstrategi baseret på Cradle to Cradle.

Læs også: Cradle to Cradle løber med priserne
 
Komproment får både EU-pris og Byggeriets Miljøpris

19 februar 2018 fik Komproments datterselskab, Komproment Danish Building Design, EU's SME Star Award 2018. Medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen overrakte prisen. Begrundelsen var bl.a., at Komproment har udviklet bæredygtige og konkurrencedygtige facade- og tagsystemer, der kan adskilles og genbruges.

13. marts fik Komproment så også Byggeriets Miljøpris på Byggeri 2018 i Fredericia med ordene: "Komproment har iværksat en miljøstrategi, de har udviklet facade produkter med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, og de arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle certificeringer." 

Den bæredygtige vej til priserne

For få år siden var Komproment en helt almindelig tag- og facadevirksomhed med en traditionel lineær forretningsmodel. Men i 2014 skete der noget, der vendte op og ned på det. Teknisk direktør Niels Heidtmann mødte Annette Hastrup, der er direktør i Vugge til Vugge ApS, i forbindelse med udviklingen af en ny tagløsning med integrerede solceller. 

Det blev til et nyt produkt, Climate Cover, som blev lanceret i 2016. I processen blev Komproment opmærksom på, hvilken forskel det kan gøre at designe et produkt, så det kan skilles ad i rene materialer. Hurtigt blev det besluttet at forberede produktet til en Cradle to Cradle certificering.

”Uden dette fokus kunne vi lige så godt være rendt ud af en sti, så det ikke kunne skilles ad eller genanvendes. Vores vanetænkning blev sat på prøve i konstruktionsfasen, og vi måtte skifte materialer undervejs. Eksempelvis havde vi fat i et plastmateriale med PVC, som ikke ville kunne certificeres. Det blev skiftet ud med et andet plastmateriale, som Annette kunne nikke godkendende til,” fortæller teknisk direktør Niels Heidtmann.

Da Climate Cover var færdigudviklet, indgik Komproment og Vugge til Vugge ApS et samarbejde om at udvikle og dokumentere alle virksomhedens tag- og facadeløsninger. De har siden opnået Cradle to Cradle certificeringer på sølv-niveau. 

Rejsen har indbefattet udviklingen af en klar forretningsstrategi og implementeringsplan. For at opnå Cradle to Cradle certificeringen har det bl.a. været nødvendigt at udskifte nogle problematiske materialer og ændre på designprincipperne.

Desuden har virksomheden reduceret forbruget af emballage og er gået over til LED lys og vedvarende energi. Komproment har også udviklet et indbygget materialepas for fremtidige generationer.

Arbejdet og Cradle to Cradle certificeringen har skabt opmærksomhed blandt arkitekter, og det har åbnet nye markeder og nye netværk. Virksomheden er bl.a. involveret i udviklingen af Circle House i Lisbjerg, som er et MUDP fyrtårnsprojekt, der skal udvikle et boligbyggeri, der kan skilles ad. Og der er lige nu dialog med 13 nye eksportmarkeder.

”Cradle to Cradle helt sikkert et vigtigt argument, når vi skal bryde igennem på nye markeder, siger tekniske direktør Niels Heidtmann.

Rejsen fortsætter

Priserne er en anerkendelse af det store arbejde og de resultater, det skaber, men virksomheden hviler ikke på laurbærrene, og samarbejdet med Vugge til Vugge fortsætter. Et af de næste skridt bliver at udvikle en take-back-model, og produkternes og produktionens miljøaftryk  skal fortsat forbedres frem mod et højere certificeringsniveau om 1-2 år. Da CSR- og miljøchef Mads Røge tog imod Miljøprisen i Fredericia var det da også med ordene:

"En kæmpestor tak skal lyde til Annette Hastrup fra Vugge til Vugge, som introducerede os for begrebet bæredygtighed for to år siden. Det har været en utroligt spændende rejse. Men vi er ikke i mål endnu. Vi lærer noget hver eneste dag og håber, at vi, med vores måde at arbejde på, kan gøre Miljøprisen størst mulig ære."

Læs mere om Komproments bæredygtige rejse her

19.12.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified giver Superwood et forspring

29.08.2023Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O har skærpet strategien med Cradle to Cradle  

13.10.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Standarder arbejder for mere lighed

21.06.2022Vugge til Vugge ApS

Sponseret

C2C Certified® gør gode produkter bedre

07.09.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

B&O og Novo Nordisk opnår verdens første v. 4.0 Cradle to Cradle certificeringer

16.03.2021Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Cradle to Cradle sætter nye standarder for fremtidens produkter