05.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Konference: Bæredygtighed i store gryder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Odense Kommune modtog Årets Økopris i 2016 og vil gerne tænke bæredygtighed i et bredere perspektiv end økologiomlægning. I lyset heraf inviterer Odense Kommunes Mad & Måltider og samarbejdspartnere til en spændende dag i bæredygtighedens tegn

Odense Kommunes ’Byens Køkken’ får det økologiske sølvmærket i løbet af 2017

Odense Kommune modtog Årets Økopris i 2016 og vil gerne tænke bæredygtighed i et bredere perspektiv end økologiomlægning. I lyset heraf inviterer Odense Kommunes Mad & Måltider og samarbejdspartnere til en spændende dag i bæredygtighedens tegn, hvor en række oplægsholdere sætter fokus på, hvordan bæredygtighed kan tænkes i et bredere perspektiv.

Fødevareområdet er et centralt fokusområde i Odense Kommunes Miljøpolitik, som blev vedtaget i Odense Byråd for år tilbage. Borgmester Peter Rahbæk Juel fortæller:

- Ved vedtagelsen af Miljøpolitikken blev kursen sat bl.a. i forhold til klimavenlig og økologisk mad, og der er gennem årene arbejdet rigtigt godt for at nå målene. Det vil vi gerne fortælle til omverdenen, og det glæder mig, at der kommer deltagere fra hele landet til konferencen, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Odense Kommunes ’Byens Køkken’ serverer hver dag 2.500 måltider til byens ældre og handicappede. Køkkenet har det økologiske spisemærke i bronze som bevis på, at måltiderne er 30-60 procent økologiske. For denne indsats vandt Odense Kommune Årets Økopris i 2016.

Brian Skov Nielsen, rådmand i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltningen fortæller:

- Vi er kommet rigtig langt, men vi skal endnu længere. Vi forventer at få det økologiske spisemærke i sølv i 2017. Gennem økologisatsningen er vi med til at sikre bl.a.  rent grundvand til vores børn og børnebørn, bedre dyrevelfærd, mad uden rester af sprøjtegifte, større biodiversitet, fortæller Brian Skov Nielsen.

Konferencens deltagere vil kunne høre oplæg ved:

  • Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense Kommune: Bæredygtighed - fælles udfordringer som bedst løses i fællesskab
  • Brian Skov Nielsen, rådmand, Odense Kommune: Indsatser i Odense Kommunes køkkener
  • Steen Hildebrandt, professor ved Aarhus Universitet: Hvad betyder bæredygtighed for fremtidens vækst?
  • Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening: Økologi om 10 år. Udfordringer og potentialer ved bæredygtighed
  • Walter Brüsch, seniorrådgiver ved Danmarks Naturfredningsforening: Fødevareproduktionens belastning af grundvandet
  • Lone Vitus, landmand og forfatter: Beretninger fra et autentisk landbrug
  • Henning Wiesinger, ejer af Steensgaard: Om madhåndværk, økologi og vigtigheden af at kunne se sin mad i øjnene
  • Anne Villemoes, kommunikationsekspert: Er økologi kun for økologer?

TID: Onsdag d. 7. juni 2017, kl. 10.00-15.30 (check ind og morgenkaffe fra 9:30).

STED: Festsalen på Odense Rådhus.

PRIS: 500 kr. pr. deltager (inkl. mad og drikke).

TILMELDING OG LÆS MERE: Via  http://www.tikko.dk/event/baeredygtighed-i-store-gryder-1827/  

KONTAKTPERSON: Sarah Brandt, sbran@odense.dk / tlf. 30 51 50 95.

Under arrangementet vil deltagerne få mulighed for netværke og møde en lang række aktører på arrangementets MARKEDSPLADS i Rådhussalen.

Det Fynske Spisekammer, Lykkesgaard, Fødevarestyrelsen, Biotrans Nordic, Skærtoft Mølle og mange flere er inviteret til at fortælle om, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Der kommer til at være fokus på klimavenlig mad, madspild, økologi – vejen til sølvmærket, bæredygtigt arbejdstøj, bæredygtig emballage, bæredygtige blomster, socialøkonomiske virksomheder og indkøb af fødevarer.

Arrangementet er sat i søen af Odense Kommunes Mad & Måltider i et bredt samarbejde med Økologisk Landsforening, Hørkram Foodservice, Odense Bæredygtighedsråd, Udvikling Fyn og SPIS! Odense.

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere