11.07.2016  |  Samfund

CSR-rapport: Krifa CSR-Rapport 2015

Indhold fra partner Hvad er dette?

I Krifa har vi i flere år arbejdet målrettet og strategisk med social ansvarlighed (CSR). Siden 2007 har vi haft en egentlig CSR-strategi, og siden 2013 har arbejdet med social ansvarlighed været en integreret del af vores samlede forretningsstrategi og samfundsstrategi.

I Krifa har vi i flere år arbejdet målrettet og strategisk med social ansvarlighed (CSR). Siden 2007 har vi haft en egentlig CSR-strategi, og siden 2013 har arbejdet med social ansvarlighed været en integreret del af vores samlede forretningsstrategi og samfundsstrategi. Det betyder i praksis, at vi brænder for at skabe god arbejdslyst internt i Krifa og for vores kunder men samtidig også ønsker at bringe medarbejdernes, ledernes og bestyrelsernes kernekompetencer i spil til gavn for det samfund, som vi er en del af.

Som faglig organisation er vi naturligvis først og fremmest sat i verden for vores kunder. Men vi ønsker også at deltage aktivt i det omkringliggende samfund. Vores mission er at skabe god arbejdslyst for flere. Derfor er det helt naturligt for os, at vi byder ind med det, vi kan, til den fælles opgave det er at skabe et godt samfund for flere.

I 2015 arbejdede vi videre med de fleste af de CSR-projekter, som allerede var godt igang. Eksempelvis har vi fortsat samarbejdet med Foreningen Nydansker, hvor en række af Krifas dygtige medarbejdere og ledere stiller sig til rådighed som erhvervsmentorer for unge på kanten af arbejdsmarkedet. I 2015 resulterede dette samarbejde igen i, at flere unge er kommet i enten job eller uddannelse.

De enkelte CSR-projekter i Krifa er enten centralt eller lokalt forankrede. I 2015 har vi ikke sat nye centrale projekter igang, da vi i særlig grad har prioriteret at understøtte lokalt forankrede projekter. Eksempelvis har vi sammen med Randers Kommune, sat gang i et nyt lokalt projekt for syriske flygtninge. Der er for mig ingen tvivl om, at virksomheder og organisationer bør påtage sig en stadig større rolle for at bidrage til integration af nye medborgere i vores samfund. Blandt andet derfor har Krifa indgået samarbejdet med Randers Kommune, hvor vi giver syriske flygtninge en introduktion til det danske arbejdsmarked gennem et konkret projekt, hvor vi får flyttet hele vores fysiske arkiv over i et elektronisk arkiv. Et andet eksempel på et lokalt forankret projekt er Det Grønlandske Hus i Aalborg, hvor medarbejdere fra Krifa Aalborg hjælper grønlændere på kanten af arbejdsmarkedet videre i enten praktik, job eller uddannelse.

Vores samfundsengagement rækker også ud over Danmarks grænser. Som en moderne fagbevægelse i en global verden er det naturligt for os, at vores samfundsansvar også omfatter engagement i udlandet. Derfor støtter vi fortsat udviklingen af en kristelig fagbevægelse i Ukraine.

Det gør mig glad og stolt, at vi igen her i CSR-rapport 2015 kan fortælle om mange spændende samfundsrettede projekter, som ildsjæle rundt omkring i vores organisation dagligt arbejder med, ikke mindst til glæde og gavn for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Du kan læse meget mere om de forskellige samfundsrettede projekter i denne rapport, som er Krifas redegørelse for samfundsansvaret i regnskabsåret 2015.

God læselyst og god arbejdslyst.

Venlig hilsen

Søren Fibiger Olesen, formand

Tags: Krifa

Mere fra Krifa

Krifa

www.krifa.dk

CSR (Corporate Social Responsability) Krifa brænder for at gøre en positiv forskel i samfundet. På den baggrund er der iværksat en række initiativer, hvor kernekompetencer i Krifa bliver sat i spil både nationalt og internationalt. Det arbejde præsenteres her. Vi arbejder med tre kerneområder inden for CSR, som retter sig mod: 1…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere