Event

Lær om cirkulær mode med Fashion Positive

Vugge til Vugge ApS

www.vuggetilvugge.dk

  • kontakt@vuggetilvugge.dk
  • 2428 9369
  • Ingolfs Allé 39, 2300 København S
Se profil  
Type: Workshop
Start dato: 09.05.2017
Start tidspunkt: 9.30
Sted: DR Koncerthuset, Ørestads Blvd. 13, 2300 København
Tilmeld  

Cradle to Cradle initiativet, Fashion Positive, inviterer tekstil- og modebranchen til en hel dags netværk og læring om cirkulær økonomi for designere, producenter og studerende mv.

Fashion Positive handler om bæredygtighed fra knap til færdig tøj

Tirsdag 9. maj 2017. To dage før årets store modeevent, Copenhagen Fashion Summit, kommer Cradle to Cradle Products Innovation Institute til København og afvikler en Fashion Positive workshop om cirkulær økonomi i tekstil- og modebranchen.

Omfattende program

Programmet løber fra kl. 9.30-18. Dagen bringer deltagerne på en rejse fra den lineære økonomi til cirkulær mode med præsentation af konkrete løsninger og innovationer i branchen. Deltagerne bliver indført i krav til materialer og designstrategier ud fra Cradle to Cradle principperne og får eksempler på vellykket upcycling og bæredygtige materialer.

Dagen slutter med netværksmøde, hvor der kan åbne sig nye samarbejdsmuligheder for innovation og nytænkning.

Uafhængigt non-profit Cradle to Cradle institut bag

Fashion Positive er et globalt samarbejde om bæredygtighed i mode- og tekstilbranchen. Det uafhængige non-profit institut, Cradle to Cradle Products Innovation Institute står bag. Instituttets præsident Lewis Perkins deltager sammen med flere eksperter fra Fashion Positive i workshoppen i København. Annette Hastrup, der er direktør for Vugge til Vugge ApS, deltager også i workshoppen med et inspirationsoplæg om, hvad andre brancher har lært af at arbejde med principperne for regenerativt design.

Målet med Fashion Positive er at få virksomheder i branchen til at samarbejde om at identificere og udvikle bæredygtige grundmaterialer og designs til industrien. Cirka 40 materialer inden for mode- og tekstilbranchen er allerede Cradle to Cradle certificerede, men der skal flere til, før mennesker verden over kan klæde sig på med god samvittighed. 

45 store og små brands har allerede meldt sig under Fashion Positive fanerne, herunder H&M og Jack&Jones.

Læs mere om Fashion Positive, hvor man også kan finde links til allerede afviklede webinarer.

Læs mere om programmet for workshoppen. Det koster knap € 85 at deltage.

Cradle to Cradle er også på dagsordenen to dage senere til Copenhagen Fashion Summit. To af hovedtalerne er arkitekt og grundlægger af Cradle to Cradle, William McDonough og kvinden, der har lagt navn til verdens førende fond for cirkulær økonomi, Ellen MacArthur Foundation. Læs mere om konferencen.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere