Mærsk tilbyder shipping på CO2-neutralt brændstof

Gennem et pilotprojekt tilbyder Mærsk nu sine kunder at fragte deres varer på skibe, der bliver drevet af et CO2-neutralt biobrændstof. Tiltaget skal ses som et led i virksomhedens plan for at reducere sin CO2-udledning.

20.06.2019

CSR.dk

Fremover vil containerskibe fra Mærsk med varer fra H&M sejle på et biobrændstof, der består af en blanding af traditionelt tungt brændstof og brændstof baseret på brugt madolie.

Læs også: Mærsk Tankers sætter ambitiøse CO2-mål

H&M Group er således den første virksomhed, der har taget imod muligheden for udelukkende at anvende skibe, der sejler på det CO2-neutrale biobrændstof, som Mærsk har udviklet, og som tidligere i år er blevet testet i et forsøg med hollandske Sustainability Growth Coalition (DSGC) og Shell.

”Forsøget med biobrændstoffet ombord på Mette Maersk har vist, at decarboniserede løsninger til shipping allerede kan blive anvendt i dag”, siger COO hos Mærsk, Søren Toft, og fortsætter:

”Selvom vi endnu ikke har fundet en endelig løsning, så er dette en del af løsningen og kan fungere som en overgang til at reducere CO2-udledningen i dag. Med lanceringen af dette produkt forsøger Maersk at hjælpe kunderne med deres mål mod bæredygtige forsyningskæder”.

Led i plan om klimapositivitet
Anvendelsen af biobrændstoffet er både et skridt på vejen for Mærsk og H&M Group hen mod at leve op til deres mål om CO2-neutralitet. 

”Vores ambitiøse plan om at blive klimapositive i 2040 kræver samarbejde og engagement i alle dele af forsyningskæden. Vi vil gerne bruge vores størrelse til at blive en drivkræft inden for gode innovative løsninger, som det CO2-neutrale brændstof”, siger Helena Helmersson, COO i H&M Group.

I dag kan skiftet væk fra fossile brændstoffer være dyrt. For at sikre en stor udbredelse af CO2-neutrale løsninger kræver det derfor teknologisk innovation og globale politikker, der støtter op om overgangen.

“Vi tror på, at det er den eneste kommercielt levedygtige vej til at lave de påkrævede investeringen, som vores industri skal bruge for at nå målet om CO2-neutralitet. Vi er meget glade for at se et signifikant skift i
følelser og engagement fra kunder, brændstofleverandører, udstyrsfabrikanter og konkurrenter i forhold til bæredygtige løsninger”, siger Søren Toft.

Læs også: Mærsk: Slut med CO2 i 2050

Shipping er fortsat den mest CO2-effektive form for global transport, men står alligevel med ansvarlig for 2-3 procent af den globale udledning. Det tal forventes at fortsætte med at stige, hvis industriens ledere og politiske beslutningstager ikke gør noget.

- JMA

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

10.12.2024Plastic Change

Sponseret

EU vil gøre op med engangsemballage, men ny lov er fyldt med huller

10.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

6 gourmet stjerner i samspil med bæredygtighed

Bæredygtighed og digital transformation går hånd i hånd

10.12.2024Schneider Electric

Sponseret

09.12.2024KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Biodiversitet: Sådan kan I gøre en forskel

09.12.2024CSR.dk

Milliarderne fosser ind i skovbruget

06.12.2024CSR.dk

Genbrugsbutikker betænkelige ved nyt EU-direktiv

06.12.2024CSR.dk

Byggeriets påvirkning af biodiversitet skal sættes på standard

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om CSRD

Stil dine spørgsmål om CSRD eller lyt med, når Senior ESG Advisor og CSRD-specialist i SustainX, Malte Øster, åbner op for spørgetime d. 12. november kl. 11.05.

Dato

12.12.2024

Tid

11:05

Sted

Online