MADKLUBBEN ER FÆRDIG MED FLASKEVAND

Siden november 2017 har mineralvand på flaske været bandlyst på alle Madklubbens restauranter. I stedet serveres nu afkølet, filtreret postevand med eller uden brus. Postevand ad libitum er gratis for aftengæsterne og væsentlig billigere for miljøet.

23.05.2018

Sponseret

REGA

Madklubben er med i REGA, et nyt branchefællesskab, der arbejder målrettet og ambitiøst med samfundsansvar. Ved sit engagement i REGA har Madklubben forpligtet sig til at arbejde systematisk med at forebygge negative indvirkninger på menneskerettigheder, både medarbejderes, gæsters og naboers, at reducere negative indvirkninger på miljøet og at forebygge korruption.

Ifølge Hofor udleder produktion og transport af en liter flaskevand 900 gange så meget CO2 som en liter af det postevand, der flyder fra de danske haner. Derfor lancerede Madklubben sidste år den største ændring i restaurantkædens historie:

–  Vi havde længe gået og drømt om at afskaffe mineralvand på flaske. Vi kunne ikke forene os med tanken om, at folk fylder mineralvand på flaske i Frankrig, Spanien eller Italien og kører det hele vejen herop i en lastbil. Derfor har vi investeret over en halv million kroner i den nyeste teknologi indenfor afkøling, filtrering og karbonisering af postevand. Det er både godt for smagen og miljøet, siger manden bag Madklubben, Anders Aagaard.

Med udfasningen af mineralvand på flaske undgår restaurantkæden at sende tusindvis af flasker frem og tilbage over landegrænser og mellem pantcentre. Vandet på Madklubben er filtreret, behandlet og tappet på egne anlæg og serveres ganske gratis til aftensmaden, med budskabet om sammen at spare på klodens ressourcer. Og det glæder restaurantgæsterne, konstaterer driftschef på Madklubben Vesterbro og Madklubben Aarhus, Kiki O’Connor, efter et halvt år uden flaskevand:

–   Vores gæster har taget rigtig godt imod vores nye initiativ. Vi møder stor opbakning og støtte i forhold til at skåne miljøet for unødig forurening, og gæsten nyder den ekstra service, der er i at kunne drikke lækkert, lokalt og filtreret vand. Og så opleves det naturligvis også som et stort plus, at vandet kan nydes til aftensmåltidet uden ekstra omkostninger.”

03.08.2021REGA

Sponseret

Ha' en holdning til madspild - det har vi

04.02.2021REGA

Sponseret

På jagt efter fremtidens takeaway emballage

02.02.2021REGA

Sponseret

Et kig ind i fremtidens madkultur

04.12.2020REGA

Sponseret

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM

04.12.2020REGA

Sponseret

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!

04.12.2020REGA

Sponseret

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED