11.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Mere end halvdelen af danske trykkeriers papirforbrug er FSC®-certificeret

Indhold fra partner Hvad er dette?

FSC Danmark og brancheforeningen Grakom har i samarbejde undersøgt hvor stor en andel FSC-certificeret papir, der bruges i trykkeribranchen. Opgørelsen viser, at minimum 50 % af det anvendte papir er FSC-certificeret.

"Det er vigtigt. Men vi er stadig et godt stykke fra målet," siger Carsten Bøg, miljøchef hos Grakom.

FSC Danmark har længe haft en målsætning om, at mindst 50 % af det papir, der bruges i Danmark skal være FSC-certificeret. En analyse af trykkeriernes papirforbrug, som FSC Danmark har lavet i samarbejde med brancheforeningen Grakom viser, at dette mål nu er nået. Det er især arkoffsettrykkerierne, som køber papir gennem de store grossister, der står for den store andel af FSC-papir.

Få tryksager sælges med FSC-mærket
På trods af de gode nyheder, viser undersøgelsen også, at kun omkring en femtedel af de FSC-certificerede trykvarer i sidste ende sælges med FSC-logo på. En stor del af de produkter, der egentlig er FSC-certificerede, ender altså med at blive solgt uden mærkning.

Ifølge Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder i FSC Danmark, kan den manglende brug af FSC-mærket skyldes flere ting: ”Det er endnu ikke alle, der overvejer et miljømærke på deres tryksager. Det skyldes måske uvidenhed eller bekymringer for en merpris. Sammen med Grakom vil vi arbejde hen imod også at øge brugen af FSC-mærket sammen med FSC-papirandelen”.

Hos Grakom er man også tilfreds med resultatet, men vil stadig skubbe mere på udviklingen:

”Vi er glade for, at vi i branchen allerede har nået målet på de 50 %. De danske trykkerier køber faktisk i dag ca. 65 % af deres papir- og kartonkvaliteter som FSC. Men den endelige afsætning til kunderne, i form af produkter, der rent faktisk også sælges som FSC-mærkede, har vi ambitioner om at øge væsentligt. Det vil vi blandt andet gøre ved at infomere,og på andre måder motivere slutbrugeren til øget efterspørgsel,” siger Carsten Bøg, miljøchef hos Grakom.

Om FSC-mærket

FSC, Forest Stewardship Council®, er en international non-profit mærknings- og certificeringsordning til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I en FSC-certificeret skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig sikrer FSC, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, som arbejder i skoven, er uddannede og får sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.


FSC har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, fra sociale organisationer som BAT-kartellet og virksomheder verden over. Derudover anbefaler Forbrugerrådet også FSC.

Tags: FSC Danmark

Mere fra FSC Danmark

FSC Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ferdinand Sallings Stræde 13, 3. sal, 8000 Aarhus C

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - en international certificerings- mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem udformning af aktiviteter, politisk arbejde og oplysning til udvalgte målgrupper.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere