09.12.2011  |  Strategi & ledelse

Miljøcertificering tjener sig hjem øjeblikkeligt

Gabriel, som producerer møbelstoffer til blandt andet DSB, har gennemført en lang række certificeringer siden 1980’erne. Uden certificeringer havde virksomheden formentlig ikke overlevet, mener den selv.

En egentlig CSR-certificering er møbelstofproducenten Gabriel først ved at gå i gang med. Til gengæld har virksomheden benyttet sig af i alt 14 forskellige ledelsessystemer de seneste 25 år. Miljøledelse gennem en ISO14001 er en af de certificeringer, som lynhurtigt kan ses på bundlinjen. Det fortalte business manager Kurt Nedergaard fra Gabriel på konferencen ‘Forretningsdrevet CSR’ for nylig.

“I dag bruger virksomheden halvt så meget energi som før, vi blev ISO 14001 certificeret. Allerede inden, vi var færdige med certificeringen, havde vi tjent pengene hjem”, siger Kurt Nedergaard, som arbejdede tæt sammen med Ålborg Universitet, da virksomheden i 1996 blev ISO 14001-certificeret.

Gabriel får løbende nye certificeringer. I 2010 blev et enkelt product Cradle to Cradle Silver-certificeret; her i 2011 er EMAS certificeringen fra 1998 blevet verificeret, og en Øko-Tex-certificering er blevet gennemført.
Virksomheden går nu efter en egentlig CSR-certificering. Hvilken det skal være er endnu ikke besluttet, men det bliver i samarbejde med Dansk Standard.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere