Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kinberg, Dansk Standard
Charlotte Trap-Kinberg blev bidt af CSR, da hun i SAS fandt ud af, hvor meget CSR-paletten rummer, og hvordan det i høj grad kan skabe synlige resultater at arbejde proaktivt med CSR.
Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg er uddannet cand. scient. soc fra RUC med fokus på kommunikation og virksomhedsstudier. Gennem fem år har jeg arbejdet med forskellige projekter i Scandinavian Airlines’ Helse, Miljø & Sikkerhedsafdeling, både i forhold til konkrete CSR-initiativer, men også CSR-rapportering. De seneste år har jeg arbejdet som senior-konsulent som en del af PwC’s CSR-team, hos Mandag Morgen og nu i Dansk Standards rådgivningsafdeling. Kombinationen af konsulentrollen og det at have arbejdet med CSR internt i en virksomhed, giver mig en god ballast i forhold til de mange typer af udfordringer, som virksomheder står over for i deres CSR-arbejde.
Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
I starten var det faktisk tilfældigt, at jeg kom til at beskæftige mig med CSR, men jeg fandt hurtig interesse for området, da jeg i en organisation som SAS kunne se hvor mange aspekter, der faktisk ligger på CSR-paletten, og hvordan det kan skabe resultater at arbejde proaktivt med CSR. Derudover har det været fantastisk spændene at være en del af den udvikling, der er på CSR-området. Det inspirerer mig meget at arbejde inden for et felt, der bidrager til en bæredygtig udvikling.
Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke gjort noget specielt for at brande mig selv i forhold til stillinger, men har altid været god til at vedligeholde mit netværk. Ved at deltage på konferencer, holde oplæg, undervise og skrive artikler bliver man også synlig, og det er altid en god ting i forhold til jobs. Men det er mere en afledt effekt, end noget jeg er meget bevidst om.
Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Jeg vil anbefale, at man husker på, at et CSR-job kan være mange ting, og ikke kun det at sidde i en rolle som CSR-koordinator eller CSR-ansvarlig. Det kan også være at sidde i en specialist-funktion som HR, i en indkøbsfunktion og lignende, hvor man som en naturlig del tænker CSR ind i sine beslutninger og aktiviteter. Det er også vigtigt at have kendskab til internationale principper og standarder som mange virksomheder i dag benytter til at strukturere deres CSR-indsats.
Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Jeg har ikke et bestemt forbillede, tværtimod synes jeg, at der er mange personer i mit netværk inden for CSR-branchen, som jeg finder utroligt inspirerende. Det kan enten være på grund af deres teoretiske faglighed og netop deres særlige vinkel på CSR, deres evne til faktisk at få implementeret CSR i organisationen eller i for hold til et personligt engagement, overskud og drivkraft.