Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kinberg, Dansk Standard

Charlotte Trap-Kinberg blev bidt af CSR, da hun i SAS fandt ud af, hvor meget CSR-paletten rummer, og hvordan det i høj grad kan skabe synlige resultater at arbejde proaktivt med CSR.

12.03.2012

CSR.dk

Charlotte Trap-Kinberg, der er konsulent i Dansk Standard, fortæller om sin vej til CSR-jobbet..

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg er uddannet cand. scient. soc fra RUC med fokus på kommunikation og virksomhedsstudier. Gennem fem år har jeg arbejdet med forskellige projekter i Scandinavian Airlines’ Helse, Miljø & Sikkerhedsafdeling, både i forhold til konkrete CSR-initiativer, men også CSR-rapportering. De seneste år har jeg arbejdet som senior-konsulent som en del af PwC’s CSR-team, hos Mandag Morgen og nu i Dansk Standards rådgivningsafdeling. Kombinationen af konsulentrollen og det at have arbejdet med CSR internt i en virksomhed, giver mig en god ballast i forhold til de mange typer af udfordringer, som virksomheder står over for i deres CSR-arbejde.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
I starten var det faktisk tilfældigt, at jeg kom til at beskæftige mig med CSR, men jeg fandt hurtig interesse for området, da jeg i en organisation som SAS kunne se hvor mange aspekter, der faktisk ligger på CSR-paletten, og hvordan det kan skabe resultater at arbejde proaktivt med CSR. Derudover har det været fantastisk spændene at være en del af den udvikling, der er på CSR-området. Det inspirerer mig meget at arbejde inden for et felt, der bidrager til en bæredygtig udvikling.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke gjort noget specielt for at brande mig selv i forhold til stillinger, men har altid været god til at vedligeholde mit netværk. Ved at deltage på konferencer, holde oplæg, undervise og skrive artikler bliver man også synlig, og det er altid en god ting i forhold til jobs. Men det er mere en afledt effekt, end noget jeg er meget bevidst om.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Jeg vil anbefale, at man husker på, at et CSR-job kan være mange ting, og ikke kun det at sidde i en rolle som CSR-koordinator eller CSR-ansvarlig. Det kan også være at sidde i en specialist-funktion som HR, i en indkøbsfunktion og lignende, hvor man som en naturlig del tænker CSR ind i sine beslutninger og aktiviteter. Det er også vigtigt at have kendskab til internationale principper og standarder som mange virksomheder i dag benytter til at strukturere deres CSR-indsats.

Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Jeg har ikke et bestemt forbillede, tværtimod synes jeg, at der er mange personer i mit netværk inden for CSR-branchen, som jeg finder utroligt inspirerende. Det kan enten være på grund af deres teoretiske faglighed og netop deres særlige vinkel på CSR, deres evne til faktisk at få implementeret CSR i organisationen eller i for hold til et personligt engagement, overskud og drivkraft.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V