Min vej til CSR-jobbet: Christina Foss, Dong Energy
En dygtig CSR-medarbejder er en god trendspotter, som kan bidrage til virksomhedens innovationsprocesser og se risici og muligheder før andre, mener Christina Foss, der er Senior CSR rådgiver hos Dong Energy.
Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg har en Bachelor i økonomi fra University of Sydney og er Cand. Techn. Soc (miljøtekniker) fra Roskilde Universitet. Uddannelsen giver en god ballast i forhold til at arbejde tværfagligt, da den kombinerer natur- og samfundsviden. Derudover har jeg efter min studietid arbejdet med forskellige aspekter af CSR såsom miljø og klima, bæredygtigt forbrug og innovation i Det Europæiske Miljøagentur (EEA), Dansk Industri (DI) og Økonomi- og Erhvervsministeriets departement.
Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
CSR er et meget bredt begreb, hvilket også giver mulighed for en række interessante arbejdsopgaver. I DONG Energy er jeg blandt andet involveret i strategiudvikling, trendspotting, kommunikation og dialog med interessenter. Overordnet tænder jeg på muligheden for at linke sociale og miljømæssige samfundsudfordringer med virksomhedsløsninger og derigennem skabe ’shared value’ - et begreb, vi kommer til at se meget mere til de kommende år.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kinberg, Dansk Standard
Hvad har du gjort for at "brande" dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har hidtil ikke gjort noget specielt for at ”brande” mig selv, men jeg har været meget målrettet i forhold til at få en bred vifte af faglige kompetencer, som kan understøtte arbejdet med strategisk CSR. Jeg holder også oplæg og deltager i relevante netværk.
Om Christina Foss
Christina Foss, Senior CSR Rådgiver hos Dong Energy
Uddannelse:
- Cand. Techn. Soc., Roskilde Universitet
- BA Economics, University of Sydney
Tidligere ansættelser:
- Fuldmægtig, Økonomi og Erhvervsministeriet
- Konsulent, Dansk Industri
- Forskningsassistent, Det Europæiske Miljøagentur
Hvem har hjulpet dig på vej?
Sinne Conan, der er director i DI og den tidligere CSR chef i DONG Energy, Villy Dyhr. De har begge troet på, at jeg kunne bidrage med noget positivt i de to organisationer og har givet mig en høj grad af frihed under ansvar. Derudover har jeg en fantastisk mentor i tidligere Kommunikations- og HR-direktør Birgitte Hagen, som både er med til at skubbe min faglige og personlige udvikling.
Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Generelt er det en god idé at have en bred virksomhedsforståelse, så man som CSR-medarbejder kan deltage aktivt i forretningsstrategiske diskussioner. Det er også en styrke at være en god trendspotter, så man kan bidrage til virksomhedens innovationsprocesser og se risici og muligheder før andre. Endelig bør man være god til at arbejde med mange forskellige grupper af mennesker og være klar på, at ikke alle vil være enige i ens synspunkter.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Anne Mette Christiansen, CSR Greenland
Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Jeg har ingen deciderede forbilleder, men jeg har stor respekt for en række kollegaer i ”branchen”, som arbejder meget målrettet med at udvikle grønne forretningskoncepter og derved styrke business casen og legitimiteten for CSR. Samtidig tager jeg hatten af for de af mine venner, som gennem deres videnskabelige arbejde er med til at påvirke de politiske beslutningsprocesser i en mere bæredygtig retning.