Min vej til CSR-jobbet: Claes Amundsen

CSR må aldrig blive et rent marketing- eller pr-projekt, men mange af elementerne i strategisk CSR-arbejde lykkes kun, hvis man har styr på kommunikationen. Det mener Claes Amundsen, der driver rådgivningsvirksomheden Humankind.

11.09.2012

CSR.dk

-

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg valgte i 2007 at etablere mit eget kommunikationsfirma med fokus på CSR og humanitære emner. Jeg er uddannet journalist og har arbejdet med strategisk kommunikation i godt 20 år. Derfor var det også naturligt, at jeg gik ind i CSR-arbejdet med en kommunikationsvinkel. CSR må aldrig blive et rent marketing- eller pr-projekt. Men mange af elementerne i strategisk CSR-arbejde lykkes kun, hvis man har styr på kommunikationen. Det gælder internt, fordi kommunikation altid er forudsætningen for forankring. Og det gælder eksternt i dialogen med de mange stakeholders.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Da jeg var kommunikationschef i Røde Kors, indgik vi en hel del humanitære samarbejder med virksomheder. Det var tydeligt, at nogle samarbejder fungerede bedre end andre, og jeg begyndte at interessere mig for det strategiske: Hvilke typer af projekter passer til de forskellige virksomheder og organisationer? Samtidig blev det klart, at verden har brug for bæredygtige løsninger, hvis ikke de fattigste i al evighed skal være afhængige af nødhjælp og bistand. Derfra var springet kort. Noget af det, der især tændte mig, var den forskel, vi som kommunikatører kan gøre i CSR-arbejdet. De virksomheder, som kommunikerer mest bevidst og modigt om CSR-indsatsen, belønnes næsten altid for det i form af omtale og indtjening. Omvendt kan mangel på kommunikation være med til at undergrave et i øvrigt godt arbejde.

Om Claes Amundsen

Claes Amundsen er stifter af virksomheden Humankind CSR & Kommunikation

Uddannelse:

  • Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, 1991

Tidligere ansættelser

  • Reporter, TV2-nyhederne
  • Kommunikationsrådgiver, Jøp, Ove & Myrthu
  • Kommunikationschef, Dansk Røde Kors
  • Kommunikationschef, Københavns Universitet
  • Fungerende kommunikationschef, PsykiatriFonden

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Egentlig ikke noget bevidst, og faktisk er jeg et forholdsvist blufærdigt menneske. Men gennem årene har jeg fået opbygget et godt professionelt netværk, som spænder fra NGO’er til offentlige og private virksomheder.  Og så har jeg tidligt besluttet mig for at tage alle opgaver lige alvorligt og altid gøre mig umage, uanset om kunden er en international koncern eller et en-mands-firma med en god idé.

Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg har fået uvurderlig hjælp af flere, blandt andet hos Novo Nordisk og Novozymes og af tidligere kolleger i Telenors globale CSR-afdeling. Men også ledere og CSR-folk i mindre virksomheder og en række sociale entreprenører har generøst delt ud af deres viden, erfaringer og indsigter. Vi løber jo hyppigt på hinanden i denne ret lille CSR-verden, og generelt synes jeg, at der er en meget stor åbenhed og velvilje blandt mennesker, der arbejder med bæredygtighed. Men det bør vel også være en del af konceptet.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Man skal være i besiddelse af i hvert fald to ting: Et brændende ønske om at skabe bæredygtige forandringer og en stærk forretningsforståelse. I disse år kommer der heldigvis mange kandidater ud fra universiteter og handelshøjskoler med en egentlig CSR-uddannelse. Det er nyt, og jeg gætter på, at de vil være godt stillet, når fremtidige CSR-stillinger skal besættes.

Hvad vil du gerne arbejde med i fremtiden?
Blandingen af CSR og andre strategiske kommunikationsopgaver passer mig rigtig godt. Det sikrer blandt andet, at jeg ikke mister kontakten til de mange andre problemstillinger, som virksomheder og organisationer også er optaget af. Når jeg er til en stor, velbesøgt CSR-konference, spørger jeg nogen gange mig selv: Mon det her er en massebevægelse eller en sekt? Jeg er stadig ikke helt sikker på svaret.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V