Min vej til CSR-jobbet: Dorthe Aaboe Kallestrup, egetæpper a/s
En CSR-afdeling har set dagens lys hos egetæpper. Dorthe Aaboe Kallestrup er en del af den nyopstartede afdeling med en titel som CSR-projektleder.
Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Samfundsforhold har altid interesseret mig, og med en uddannelse som cand.scient.adm. og en master i internationale forhold og udviklingsstudier har jeg været godt klædt på til at sætte mig ind i CSR-området. Jeg har en skarp pen, et godt blik for detaljer og en keep it simple-filosofi, som betyder, at jeg er rigtig god til at opfange og omsætte komplekse problemstillinger til letforståelige handlingsplaner og budskaber.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Morten Hove Henriksen, Bech-Bruun
Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Jeg blev første gang præsenteret for CSR-begrebet i starten af 2010, hvor det blev lovpligtigt for større danske virksomheder at rapportere om samfundsansvar i årsrapporten. På det tidspunkt var jeg ansat som kommunikationsmedarbejder ved egetæpper. I takt med at jeg satte mig ind i, hvad den nye lov betød for os, gik det op for mig, at her var den niche, jeg havde været på jagt efter siden min uddannelse. Jeg syntes, det var spændende at sætte mig ind i Global Reporting Initiative og at omsætte virksomhedens tal til ord – og ord til handling.
Dorthe Aaboe Kallestrup, 2012 - : CSR-projektleder, egetæpper
Uddannelse:
Cand.scient.adm., Aalborg Universitet.
Master i internationaleforhold og udviklingsstudier, Aalborg Universitet
Tidligere ansættelser
2010-2012: Webmaster, egetæpper a/s
2009-2010: Kommunikationsmedarbejder, egetæpper a/s, ansvar for CSR-rapportering og medlem af CSR-udvalg
Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har arbejdet ambitiøst med at løse CSR-opgaver bedst muligt, og så er jeg ikke bange for at stille spørgsmål ved eksisterende tænkemåder og handlemønstre. Det, tror jeg, er en vigtig kvalitet for CSR-medarbejdere: At turde rokke ved tingene. For eksempel har jeg i forbindelse med hver CSR-rapport taget fat på nye GRI-indikatorer og gjort opmærksom på, at nogle områder har plads til forbedring. Det er blevet taget alvorligt, og i løbet af det efterfølgende år er der blevet sat fokus på det.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Cecilia Storm Brandenhoff, PwC
Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg er hjulpet godt på vej af en arbejdsplads, der i høj grad er åben for at lade medarbejdernes kompetencer komme i spil. Da vi begyndte at arbejde med CSR-begrebet i 2010, havde vi slet ingen idé om, hvor vigtig en faktor det ville blive for virksomheden. Her tre år senere er CSR en fast forankret del af vores forretningsstrategi og værdier – og per 1. december 2012 har vi oprettet en CSR-afdeling, hvor jeg er ansat som CSR Projektleder. Båret frem af engagement, vilje og blik for relevante CSR-problemstillinger.
Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Man skal ville de ting, CSR handler om. Det hjælper ikke noget at gøre tingene halvhjertet. I mange tilfælde kræver det, at du tør prikke til den eksisterende kultur i virksomheden. CSR handler jo ikke bare om, at tingene skal se godt ud på papir. Der skal skabes opbakning blandt medarbejderne og ledelsen, for at det lykkes at rykke virksomheden. Dét skal man have modet til.