Min vej til CSR-jobbet: Jacob Fischer
Jacob Fischer er energikonsulent i Lokalenergi og rådgiver både private og virksomheder i energioptimering. Det kræver praktisk erfaring, faglig indsigt og ikke mindst en evne til at se muligheder for nye bæredygtige løsninger.
Hvad betyder din uddannelse som energiteknolog og elektriker for din nuværende stilling?
Jeg blev uddannet energiteknolog i 2013 og var i forbindelse med studiet i praktik hos Lokalenergi. Det åbnede døren for min nuværende ansættelse.
Mit primære arbejdsområde lige nu er energiovervågning, som er en opgave, der skal projekteres til både håndværkerne og brugerne af systemet. Her giver min tid som elektriker mig en klar fordel. Jeg kan møde håndværkerne i øjenhøjde samtidig med, at jeg kan trække på min viden som energiteknolog og rådgive brugerne om energistrategier.
Kombinationen af praktisk erfaring og teoretisk viden er afgørende for mig. Det får jeg også positiv feedback på fra kunderne.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Sidsel Lundtang
Hvordan opstod din interesse for at arbejde med bæredygtighed og energirådgivning?
Jeg blev optaget af arbejde med bæredygtige løsninger helt tilbage fra jobbet som elektriker. Dengang fungerede jeg faktisk allerede som rådgiver, når kunderne havde spørgsmål omkring energibesparende tiltag. Det tændte mig, og det er interessant at arbejde med teknisk energioptimering, men i høj grad også med adfærdsændring hos kunderne.
Det giver mig et stort kick at komme ud til en virksomhed, der bruger store summer på at varme en bygning op, og at man så efterfølgende kan se, at vores miljøforbedringer og rådgivning har halveret udgifterne og varmeforbruget.
Læs også: Flere virksomheder har fået øjnene op for energioptimering
Om Jacob Fischer
Uddannelse:
Energiteknolog og elektriker
Tidligere job:
Lærling og installationstekniker hos Odder El-service, 2007-11
Hvilke råd vil du give andre, der gerne vil have et lignende job?
Man skal brænde for bæredygtighed og være nysgerrig. Branchen udvikler sig konstant, og det er vigtigt at kunne omstille sig. Kravene bliver hele tiden større, og kunderne efterspørger nye løsninger. Derfor skal man trække på sin interesse og føre den ud i livet ved at se nye muligheder for bæredygtige tiltag.
Det har givet mig direkte udbytte i et felt med mange udfordringer.