01.10.2012  |  Kommunikation

Min vej til CSR-jobbet: Kenneth Hald Jensen, KPMG

Et godt netværk er en fordel, hvis man vil sikre sig et spændende CSR-job, men intet slår anbefalinger fra tidligere chefer og kolleger. Det mener Kenneth Hald Jensen, der er leder af KPMG’s jyske afdeling for CSR-rådgivning.

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Min globale erfaring med at udvikle og implementere CSR-aktiviteter har gjort mig i stand til at kommunikere om CSR med forretningen som omdrejningspunkt og sikre, at strategiske overvejelser om CSR bliver konkrete og operationelle. Det er for en stor del min praktiske erfaring, der gør, at jeg kan føre CSR-strategien ud i livet.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Jeg så værdien i CSR for både virksomhed og samfund under mit første ophold i Nepal, hvor jeg arbejdede for en mindre dansk virksomhed, der hedder Gry og Sif. Derudover tænder det mig, at CSR-agendaen er under konstant udvikling og skal sættes i kontekst med det dynamiske miljø, som virksomheder opererer i. Det giver en masse spændende udfordringer i forhold til at indarbejde CSR i virksomheder. CSR-agendaen har allerede rykket sig meget, men det er stadig et stykke vej for mange virksomheder. 

Om Kenneth Hald Jensen

Kenneth Hald Jensen er leder af KPMG’s Jylland-afdeling for CSR-rådgivning. Før ansættelsen i KPMG var han ansat i Vestas, hvor han har arbejdet med CSR i flere forskellige lande. Han blev ansat i Vestas i maj 2007 først som koordinator så advisor og til sidst specialist, og i april 2011 kom han til KPMG. Han er uddannet MSc i Business and Development ,cand.merc.int., fra Copenhagen Business School.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har siddet med i mange netværk. Blandt andet netværket for bæredygtighed hos Dansk Industri og Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling. Et godt netværk spiller en væsentlig rolle i forhold til branding. Referencer fra tidligere chefer, kollegaer og samarbejdspartnere om opnåede resultater er dog den bedste form for branding.

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Morten Hove Henriksen, Bech-Bruun

Hvem har hjulpet dig på vej?
Min tidligere chef fra Vestas Wind Systems Jakob Larsen gav mig mulighed for at arbejde mere strategisk og globalt med CSR, og sparringen med ham om at navigere i en stor virksomhed gav en masse værdifulde input til, hvordan man kan forankre CSR i en global organisation. Min nuværende chef Christian Honoré har givet mig mulighed for at arbejde med en masse spændende virksomheder, og han giver plads til at udvikle spændende projekter og initiativer, der gør mig dygtigere.  

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Claes Amundsen

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Det er vigtigt, at man har prøvet at arbejde operationelt med CSR, så man har erfaring og en god forretningsforståelse. En teoretisk tilgang til CSR kaster i min optik ikke de spændende CSR-jobs af sig. Jeg synes også, at det er vigtigt at have et fokusområde som eksempelvis ansvarlig leverandørstyring, stakeholder management, anti-korruption, så man har en viden om et specifikt emne. 

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere