Min vej til CSR-jobbet: Loa Dalgaard Worm, FSC Danmark

Loa Dalgaard Worm står i spidsen for In Good Company-konferencen, som holdes i København 10.-11. oktober.

21.08.2013

Mathilde Henriksen, CSR.dk

Loa Dalgaard Worm er sekretariatsleder i FSC Danmark, som står bag konferencen In Good Company. .

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Jeg har været bidt af miljø i mange år. I konfirmationsgave fik jeg en stak regnskovsbeviser og troede, at jeg skulle redde verden. Senere kom jeg ved et tilfælde ind i miljøorganisationen Nepenthes. Til at starte med mente jeg, at de store virksomheder havde ansvar for forværring af miljøet, men jeg troede mere og mere på at arbejde med virksomhederne.

Jeg søgte efterhånden over til en mere konsensussøgende tilgang, hvor man tager udgangspunkt i virksomheders faktiske virkelighed og arbejder i det tempo og med de målsætninger, som giver bedst mening for dem. Der er stadig brug for kritiske NGO’er, men personligt mener jeg, at man når længst, når NGO’erne og virksomhederne samarbejder. 

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg har en cand. mag. i kommunikation og medier. Min drivkraft, da jeg startede, var en god portion jysk snusfornuft og en naturlig interesse for at sætte mig ind i tingene. Det var bestemt ikke givet, at det ville blive en succes, da jeg som 25-årig i høje røde sko begyndte at turnere rundt ved de danske træ-virksomheder, som hovedsageligt var drevet af gamle mænd i grå jakkesæt. De havde ikke den store lyst til forandring! De gav ikke meget for det dér CSR eller træcertificeringer. De fandt ideen meget sympatisk, men de troede ikke på, at jeg kunne gøre CSR til en levevej. 

Læs også: Global konference om CSR og miljømærker afvikles i København

Hvem har hjulpet dig på vej?
Da FSC var i sin spæde opstartsfase, tog Judith Kyst, som dengang var direktør hos Fairtrade-mærket, sig tid til at holde møder med min kollega og mig. Hun gav en masse visdom fra sig. Hvilket var ret flot, hendes kalender taget i betragtning! Derudover har en række tålmodige mænd fra træbranchen lært mig en hel del om træ, skovdrift og produktionsmåder. Jeg vidste jo intet om produktionsdrift! Jeg har så til gengæld lært dem en del om strategisk kommunikation og om at turde at satse. 

Hvordan kan FSC Danmark være med til at påvirke virksomhedernes CSR?
Vi arbejder med virksomheder indefra og tager udgangspunkt i, hvor de står, og hvordan de gør tingene. Derfra giver vi dem nye indspark og tager dem ved hånden. De fleste af de virksomheder, FSC Danmark arbejder med, har ingen kommunikationsansatte og ingen CSR-ansvarlige. Mange er lidt bange for, hvad det nu fører med sig – specielt på bundlinjen.

Loa Dalgaard Worm, sekrekariatsleder hos FSC Danmark

Uddannelse:
Cand. mag i kommunikation og medier ved Aarhus Universitet

Stilling:
Sekretariatsleder hos FSC Danmark

Forbilleder:
Judith Kyst, tidligere direktør hos Fairtrade-mærket,

Jacob Sterling, miljø og klimachef hos Mærsk Line

Kim SKibsted, tidligere kommunikationsdirektør, Jysk

Så går vi ind og hjælper dem på vej, beroliger dem og giver dem adgang til nogle projekter og kampagner, som de kan overskue at være en del af. Det bliver hurtigt meget lavpraktisk såsom at hjælpe med at skaffe de rette leverandører, at formulere indkøbspolitikker og at håndtere en FSC-certificering. Men det er fedt – for så betyder det, at vi er inde i kernen af virksomheden og ikke kun et stykke papir i chefens skuffe. 

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Louise Kjærgaard, Maersk Group

Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Da jeg startede hos FSC Danmark, var Kim Skibsted kommunikationsdirektør hos Jysk. Han var en mand, som var forud for sin tid og satte miljøet højt i en virksomhed, hvor prisen ellers altid vandt. Han formåede at lave rigtig mange gode tiltag, som virkelig betyder noget ude i verden i dag.

Det samme med Jacob Sterling, som i dag sidder hos Mærsk Line som klima og miljøchef. Vi har samme baggrund inden for NGO-verdenen, og han har formået at trække nogle af idealerne med ind i Mærsk. Han gør det med en vildt god energi, så medarbejderne får en særlig fornemmelse af ejerskab. Det, synes jeg, er ret godt gået. 

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Schneider Electrics vidensportal overgår til mySchneider

08.01.2025Schneider Electric

Sponseret

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart