Min vej til CSR-jobbet: Morten Hove Henriksen, Bech-Bruun

Det er ikke nok at vide lidt om alt inden for CSR for at få et job i branchen. Sådan lyder det fra CSR-rådgiver i advokatfirmaet Bech-Bruun, Morten Hove Henriksen. Han tror på, at et godt udgangspunkt for at arbejde som CSR-medarbejder er, at man har speciale i ét fagområde og derfra udbygger sin viden.

20.08.2012

CSR.dk

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Først og fremmest min praktiske erfaring fra to af Danmarks fremmeste virksomheder inden for strategisk CSR, Novo Nordisk og Novozymes, hvor jeg har arbejdet med en bred vifte af forretningsrelevante CSR-projekter i tæt samarbejde med eksempelvis Finans, Jura og Salg & Marketing.  Min tværfaglige baggrund med medievidenskab og økonomi betyder, at jeg hurtigt kan danne mig et overblik og sætte mig ind i industri- og fagspecifikke forhold.

Morten Hove Henriksen.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Startskuddet var faget Environmental Management, som jeg fulgte under et studieophold i Wien. Faget vækkede min interesse ved at have en meget økonometrisk tilgang til CSR, hvor alt skal måles og vejes, hvilket gav mig lyst til også at beskæftige mig med den mere strategiske del af CSR. Mere grundlæggende er det utroligt spændende at koble samfundsmæssige udfordringer til forretningens kernekompetence og sagt lidt poppet; at skabe en win-win-situation, hvor udfaldet både er til gavn for virksomhed og virksomhedens interessenter.

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Christina Foss, Dong Energy

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Det er snarere tilfældigheder, som at jeg var stedfortræder ved en præsentation, som min nuværende chef overværede samt gode referencer fra tidligere chefer frem for branding, der har banet min karrierevej.  Branding er helt sikkert noget, jeg bør gøre mere ud af; men jeg har det med at blive opslugt af dagligdagens mere driftstunge opgaver.  Min igangværende ph.d. om CSR i forhold til fusion og opkøb af virksomheder illustrerer meget godt, at det i så fald er det drifts- og forretningsnære, som jeg vil brande mig på. 

Om Morten Hove Henriksen

Morten Hove Henriksen, CSR rådgiver og erhvervs-ph.d., advokatfirmaet Bech-Bruun

Uddannelse:

  • Cand.mag. i medievidenskab og økonomi,  Aarhus Universitet, Universität Wien og Otago University, New Zealand.

Tidligere ansættelser:

  • Trainee, Novo Nordisk, Triple Bottom Line Management
  • Sustainability advisor, Novozymes

Hvem har hjulpet dig på vej?
Der er for mange til, at jeg kan pege på enkeltpersoner. Jeg har været utroligt privilegeret ved at være omgivet af dygtige ledere og kollegaer, som har givet mig frihed under ansvar fra dag ét og troet på, at jeg har været i stand til at løse den opgave, som jeg er blevet stillet. Jeg holder stadig kontakt med flere af mine tidligere kollegaer privat og bruger dem desuden som sparringspartnere. 

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kindberg, Dansk Standard


Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Jeg tror, at den altomfavnende CSR-profil ofte vil komme til kort. Fokusér i stedet på ét specifikt fagområde som fx antikorruption, ansvarlig investering eller menneskerettigheder, og så kan man altid udvide fokus og bygge ovenpå en specialistviden efterfølgende. Det er desuden helt grundlæggende at have et godt forretningskendskab og holde sig ajour med CSR-udviklingen.
 

Hvem er dit forbillede i branchen?
Jeg har ikke ét bestemt forbillede. Men jeg er meget imponeret over de personer, som bygger deres forretning på CSR-principper, også selvom det ikke nødvendigvis bærer mærkatet ”CSR”. Desuden er jeg meget inspireret af personer, som formår at skabe en effektiv turnaround, hvor CSR-tankegangen er med til at genstarte forretningen.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

24.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Retorisk Lederskab

21.03.2025CSR.dk

Veksler klimapoint til flyrejser: SAS anklages for grov greenwashing

25.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

S3: Fra filantropi til strategi gennem partnerskab

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online