16.03.2015  |  Supply chain

Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej

Udviklingsminister Mogens Jensen mener, at der stadig er lang vej igen for at forbedre forholdene for arbejdere i Bangladesh.

Endnu en ulykke ramte i torsdags Bangladesh, hvor en bygning, der husede en cementfabrik, kollapsede i havnbyen Mongla i det vestlige Bangladesh, og efterlod otte mennesker døde. Derfor mener udviklingsminister Mogens Jensen, at der er plads til forbedring af arbejdsforholdene for de tusinder af beskæftigede i tekstilerhvervet i Bangladesh.

”Der er ingen tvivl om, at den seneste ulykke vidner om, at der stadig er lang vej endnu til at sikre ordentlige arbejdsforhold både i Bangladesh, men også i resten af verden”, siger ministeren til Ritzau.

Han peger på, at der er sket en række tiltag i kølvandet på den store katastrofe, der ramte tekstilbranchen i Bangladesh i 2013, hvor en stor fabrik kollapsede og over 1.100 døde.

Læs også: 25 mio. til tekstilarbejdere og teplukkere

Blandt andet er flere fabrikker blevet lukket og mindstelønnen for arbejderne er steget med 76 procent. Alligevel får arbejderne fortsat kun 450 kr. i løn, og er altså kun et skridt i den rigtige retning, vurderer Mogens Jensen.

CSR-pulje fra Danida  
Forleden afsatte ministeren, der styrer den danske udviklingsbistandspulje (Danida), 25 millioner kr. til bedre arbejdsforhold for arbejdere i udviklingslande. Der roste han i den forbindelse dansk erhvervsliv for at have fået øjnene op for, hvordan de kan spille en aktiv rolle i at hjælpe i udviklingslande og ændre levevilkårene for store grupper af lavtlønsarbejdere.

Læs også: To Danida-erhvervsordninger ophører midlertidigt

Mogens Jensen deltog i øvrigt i en konference i Bangladesh i weekenden, få dage efter kollapset i Mongla, med fokus på netop arbejdsforhold og CSR.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere