06.02.2017  |  Supply chain

Gratis eksperthjælp til danske virksomheder, der vil sikre sig ansvarlig palmeolie, soja og oksekød.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Pressemeddelelse: NEPCon og SEGES projekt åbner case study-program, som giver virksomheder mulighed for gratis eksperthjælp.

16 nationale risikovurderinger fra nogle af verdens største producentlande af palmeolie, soja og oksekød ligger nu klar til danske virksomheder. Risikovurderingerne leverer ny og omfattende data, der kan minimere sociale og miljømæssige risici lige dér, hvor tingene produceres. Når det handler om palmeolie, soja og oksekød er det ofte midt i nogle af verdens mest følsomme naturområder.

NEPCon og SEGES åbner nu et case study-program, som giver virksomheder mulighed for at identificere og minimere risici hos deres produkter sammen med eksperter – uden beregning. Læs hele pressemeddelelsen her.

Fakta om projektet

  • Projektet Ansvarlig import af palmeolie, soja og kvæg er finansieret af DANIDA og styres af NEPCon og videnscenter for landbrug SEGES. 
  • NEPCon (Nature, Economy and People Connected) er en global non-profit organisation der arbejder for at udvikle engagement og kapacitet til at mainstreame bæredygtighed.
  • SEGES er et fagligt videns- og innovationshus under Landbrug & Fødevarer.
  • ARTIKEL Læs mere om de nye risikovurderinger, og hvorfor CARMO Food har involveret sig i projektet.

Læs mere om case study-programmet her.

 

Stærkt input til indkøbspolitikker
Den globale ingrediensvirksomhed DuPont Nutrition & Health samt den skandinaviske kødimportør CARMO Food er allerede i gang med at undersøge risikovurderingernes potentiale i projektets case study-program:

“Vi kom med i projektet omkring bæredygtigt oksekød fra Brasilien og Argentina sidste år, og det har fra starten været et meget lærerigt samarbejde. Ved hjælp af NEPCons store ekspertise har vi bl.a. fået fastlagt indkøbspolitikker indenfor vores CSR-strategi. Dette betyder konkret, at vi nu har definerede krav til vores sydamerikanske leverandører, så vi er sikre på at få leveret oksekød, som ikke kommer fra regnskovstruede områder,” fortæller Jeppe Jakobsen, indkøbsdirektør hos CARMO Food.

”Projektet er en unik mulighed for at opdatere vores ’Sustainable Soy Sourcing Policy’, afprøve nye måder at analysere vores leverandørkæde på og identificere potentielle problemer eller leverandører som vi skal have kigget efter i sømmene,” udtaler Mikkel Thrane, Sustainability Lead hos DuPont Nutrition & health.

Tre virksomheder søges
NEPCon og SEGES leder efter yderligere tre virksomheder til case study-programmet, som ønsker gratis eksperthjælp til at opnå ansvarlig import af soja, oksekød og palmeolie. Mere specifikt: A) virksomheder med palmeolie i deres produkter fra Indonesien, Malaysia eller Ghana, B) virksomheder med soja i deres produkter fra Brasilien, Argentina, Paraguay, Bolivia eller Kina og C) virksomheder der forhandler oksekødsprodukter fra Argentina eller Brasilien.

”Vi har en unik mulighed for at tilbyde danske virksomheder et forløb på 4-6 mdr., hvor vores eksperter uden beregning kan analysere et udvalgt scope af leverandørkæden for risici og producere en konkret handlingsplan, der kan minimere risiciene. Det er en spændende chance for at styrke sin nuværende CSR sourcing policy eller skabe en helt ny ansvarlig sourcing policy,” fortæller projektleder Alexandra Banks fra NEPCon.

Kontakt

NEPCon: Christian Sloth, Forest Legality Programme Manager, cs@nepcon.org, 31 58 79 81

SEGES: Gustaf Bock, Chefkonsulent, Forretningsudvikling, gub@seges.dk, 40 30 17 57

CARMO Food: Jeppe Jakobsen, Indkøbsdirektør, jj@carmofood.com, 25 30 14 44 

DuPont: Mikkel Thrane, Life Cycle Sustainability Manager, mikkel.thrane@dupont.com, 21 15 62 60         

Mere fra Green Network

Green Network

www.greennetwork.dk

Green Network A/S er et CSR videns- og træningscenter, der arbejder for at fremme bæredygtig udvikling og vækst hos vores partnervirksomheder.I mere end 21 år har vi inspireret og udviklet virksomhedernes mådeat tænke forretning på og banet vejen for nye forretningsmuligheder gennem arbejdet med forretningsfokuseret samfundsansvar (CSR).Green Network er i dag Danmarks førende udbyder af viden…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere