Lokale netværk er uundværlige for at engagere erhvervslivet i arbejdet med at opfylde verdensmålene, og det er de små og mellemstore virksomheder, der trækker læsset, påpeger Global Compact i ny rapport.

Bliv medlem og vær en del af fremtidens forretning – prøv 30 dage gratis

Opret medlemskab

Det seneste år er kvindeandelen i bestyrelserne blandt landets 37 største børsnoterede virksomheder kun øget med én enkelt kvinde. Og fortsætter denne udvikling, vil der gå yderligere 41 år før fordelingen er ligelig.

Det står sløvt til for ligestillingen blandt toppen af poppen i dansk erhvervsliv, hvor andelen af kvinder sammenlignet med mænd er lav. Og her ser kurven ud til at være frosset fast. Inden for det seneste år er antallet af kvinder i bestyrelsen hos de største børsnoterede virksomheder samlet set kun blevet forøget med én enkelt kvinde.

Og hos tre af de 37 medtalte virksomheder er der fortsat ingen kvinder, der kan kalde sig bestyrelsesmedlemmer. Det viser Berlingske Business' gennemgang af de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer i de danske large cap-virksomheder.

Læs også: Flere kvinder i ledelse kræver længere barsel til mændene

Det betyder, at det samlede antal kvinder lander på 62 mod 180 mænd, svarende til en kvindeandel på 25,6 procent. Med denne udvikling anslås det at, der først i 2059 vil der være lige mange mænd og kvinder i bestyrelserne, viser Berlingske Business' beregninger.

Det er på trods af, at man fra lovgivningens side har forsøgt at skubbe for at få flere kvinder til at udfylde disse magtfulde positioner. Her er ambitionen nemlig, at omkring 40 procent i bestyrelsen skal være af hunkøn. Men indtil videre er denne målsætning langt fra lykkes og ser ikke ud til at have indflydelse på virksomhedernes rekrutteringsproces. Og hele 11 virksomheder har færre end 20 procent kvinder i bestyrelsen.

Ambu, Rockwool og Royal Unibrew får bundplacering
Ambu, der fremstiller medicinudstyr til hospitaler og redningstjenester, er en af de virksomheder, hvor diversiteten halter, da topfolkene udelukkende består af mænd. Det samme gælder for Rockwool og Royal Unibrew.

Denne kedelige statistik har Ambu i løbet af det seneste år forsøgt at gøre op med ved udelukkende at indstille kvindelige kandidater til bestyrelsesposterne.

”Vi har en search-proces kørende lige nu, og da har vi valgt at diskriminere og sige, at nu kigger vi kun efter en kvinde”, siger Ambus bestyrelsesformand Jens Bager til Berlingske Business.

Læs også: Kvinder i supply chain tjener markant mindre end mænd

Men på trods af den målrettede eftersøgning er bestyrelsen stadig kvindeløs, og de ledige stillinger er blevet besat af mænd, som ifølge Jens Bager, har været langt mere kvalificerede end de kvindelige konkurrenter. Det har fået Ambu til at justere målet, der nu lyder, at der senest i 2019 vil sidde en kvinde med til bestyrelsesmøderne.

”Det er i erkendelse af, at vi må gå ekstraordinært til værks for at levere på den målsætning. Derfor er søgeprocessen sat helt enøjet op, så vi kun vil se kvindelige kandidater til næste skift i bestyrelsen. Det, håber jeg, vil lykkes, så vi kan opstille en kvinde til næste generalforsamling og senest i 2019. Vi vil naturligvis meget gerne leve op til god selskabsledelse og forsøge at få en mangfoldig bestyrelse – også på køn”, siger Jens Bager til Berlingske Business.

- EST


 

FSR - danske revisorers CSR-udvalg afholder dialogmøde om vurdering af CSR risici og der stor interesse for emnet. På mødet fortæller FLSmidth og Maersk om deres arbejde og PFA giver indsigt i investorernes forventninger.

FSR - danske revisorers seneste analyse af de største danske børsnoterede selskabers rapportering om samfundsansvar viste, at selvom fokus inden for CSR står klart beskrevet hos de fleste virksomheder, omtalte kun 55 % tydeligt risici og 23 % beskriver, hvordan virksomheden arbejder med vurdering af væsentlighed.

Ifølge Årsregnskabslovens § 99 a skal de omfattede virksomheder oplyse om virksomhedens væsentligste CSR risici. Dertil kommer, at stadig flere investorer efterspørger informationer om CSR risici, og flere investorer bakker op om anbefalinger vedr. klimarelaterede risici fra Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD).

Hvordan kan man arbejde med vurdering af risici på CSR-området, hvordan kobler det sig til virksomhedens øvrige risikovurderinger, og hvilke tilgange er der til afrapporteringen. Det drøfter vi på mødet hvor FLSmidth og Maersk fortæller om deres arbejde og PFA giver indsigt i investorernes forventninger.

Mødet faciliteres af Carina Ohm, Associate Partner i EY og medlem af FSR - danske revisorers CSR-udvalg. Bemærk venligst at mødet er fuldt booket og der er oprettet venteliste.

Job profile
We at Hempel A/S are looking for a new colleague to take on the role of Compliance Officer. You will be part of our Compliance and Corporate Responsibility team in Hempel’s People and Culture department, but will interface with colleagues from other departments and from our regional organisations all over the world.  
 
As a truly global company working in many industries across a broad range of countries, complying with applicable anti-bribery, export control, antitrust and other compliance legislations is key for our success. 
 
Hempel has its Corporate Head Office in Kgs. Lyngby and the Compliance and Corporate Responsibility team supports the entire Hempel Group.  
 
Key responsibilities
Your key responsibility will be to lead and support various compliance initiatives with high senior management attention and interaction. 
 
You will be reporting directly to the Compliance and Corporate Responsibility Director and will be working independently and together with colleagues on a wide range of tasks, including: 
 
Qualifications and skills
You will be offered a rare opportunity to make an impact and to gain insight in a professional and experienced Compliance and Corporate Responsibility team in a highly international and ambitious company. 
We are looking for a candidate with experience from another international organization who:
 
What we offer
We offer a variety of global career possibilities and many cross functional and cross cultural working relationships. We strive to create the right conditions for personal and professional development. 
 
Further information
For further information on Hempel, please visit hempel.com. To apply for this position, please submit your motivation letter with a CV in English via the link no later than the 31st of August 2018. We will conduct interviews on an ongoing basis.  

Tags: Hempel

Børnerådet

Børnerådet er et statsligt råd, der har til opgave at tale børns sag.

De udgiver bl.a. undersøgelser af børns vilkår, der kan læses på boerneraadet.dk

Uanset hvad man mener om, hvor stor kontanthjælpen skal være, så betaler børnene prisen. Børnerådets formand mener, at prisen er for høj.

Det skal kunne betale sig at arbejde, men fattigdom gør skade på voksne og på børn. Som samfund kan vi spare penge ved at skære i overførselsindkomsterne, men er det dét værd, hvis konsekvensen er børn, der ikke får en uddannelse, ikke kan finde fodfæste på arbejdsmarkedet, selv må på offentlige forsørgelse?

Det mener formanden for Børnerådet, Per Larsen, ikke.

- Vores undersøgelser viser, at børn, der lever med afsavn, bliver ensomme, har tendens til selvskade, får psykiske komplikationer. Alt det, der gør det svært at komme videre med deres liv, forklarer han.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) ender hvert tredje barn af forældre i laveste socialklasse – bl.a. dem på overførselsindkomst – selv i samme socialklasse. 

Børnerådet

Børnerådet er et statsligt råd, der har til opgave at tale børns sag.

De udgiver bl.a. undersøgelser af børns vilkår, der kan læses på boerneraadet.dk

- Man skubber børnene ud i en situation, de ikke fortjener at være i, siger Per Larsen.
Så kan man diskutere, om ikke forældrene så bare burde finde sig et job, men fattigdom dræner overskuddet.

- Jeg tror, de fleste forældre vil gøre alt, hvad de kan, for at give deres børn de samme muligheder som alle andre. Men er krybben tom, er der ikke mere at give af, siger Per Larsen.

Udenfor fællesskabet
Fattigdom dræner også børnenes muligheder for at være med i fællesskaberne.

- Børnene kan ikke følge med deres jævnaldrende og vælger dem fra – eller bliver valgt fra - fordi de ikke kan invitere til fødselsdag, tale med om udflugter eller tage med i biografen. Det er et jammerligt liv, siger Per Larsen.

Børnerådet undersøgte i 2016, hvordan fattige børn har det med fællesskabet. Hvert fjerde barn i 4. klasse viste sig at mangle ”almindelige goder” som fritidsaktiviteter og morgenmad. Der viste sig også en sammenhæng mellem at leve med den slags afsavn og føle sig upopulær, have mavepine og være ked af det. Det er konsekvenserne af en fattig barndom i dagens Danmark 

- Det er en høj pris at betale for besparelser på ydelserne. Der er en eklatant risiko for stor ulighed i fremtiden. Det bliver svært at overkomme den sociale arv, mener Per Larsen.

Men vi skal huske, at det ikke kun koster kroner og ører:

- Det koster livskvalitet for familierne.

Restaurantkæden Letz Sushi vil være førende indenfor bæredygtig sushi og har derfor meldt sig ind i FSC Danmark.

Restaurantkæden Letz Sushi sætter høje standarder, når de hver dag bruger certificeret fisk, økologisk ris og FSC-certificerede bambus-spisepinde og papirvarer på deres 21 restauranter i Danmark. Med et mål om at blive førende på markedet indenfor bæredygtig sushi, er bæredygtighed og brugen af certificerede råvarer det eneste rigtige for den danske sushikæde Letz Sushi. Derfor har restaurantkæden nu valgt at blive medlem af FSC Danmark.

”Vi har valgt at blive medlem af FSC Danmark, fordi vi ser en del udfordringer i konventionelt skovbrug, og her udføre FSC et stort stykke arbejde i forhold til bl.a. miljø, og det vil vi gerne støtte op om”, siger Anders Barsøe, Direktør hos Letz Sushi, og tilføjer, at et medlemskab af FSC Danmark og brugen af certificerede produkter også handler at sætte et grønt aftryk:

”Ved at blive medlem af FSC Danmark kan vi hjælpe med at skabe en forandring mod en mere bæredygtig verden”.

FSC Danmark skal hjælpe med at nå 100%-mål

Restaurantkæden har sat sig som mål, at alt relevant indkøb, herunder også møbler til restauranterne, skal være FSC-certificeret i 2020. Derfor er der brug for relevant sparring og rådgivning, når Letz Sushi skal sikre, at de varer, de indkøber, er certificerede:

”Medlemskabet af FSC Danmark er vigtigt for os, fordi vi tager bæredygtighed seriøst, og vi derfor gerne vil støtte op alle de steder, vi kan. Samtidig vil vi gerne have en professionel partner til at hjælpe os med at validere, at alle de FSC-certificerede produkter og varer, vi køber, reelt er certificerede”, udtaler Anders Barsøe. 

Om Letz Sushi:

Restaurantkæden LETZ SUSHI tilbereder sushi af certificeret fisk og økologisk ris, samtidig med at de anvender FSC-certificerede bambus-spisepinde og papirvarer på deres 21 restauranter. Restauranterne er fordelt i København, Nordsjælland og Aarhus, og kæden udvides løbende landet over. Letz Sushi er samtidig en del af Lars Larsen Group.

Læs mere om Letz Sushi på deres hjemmeside her.

Sider

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere