Novo Nordisk og Coop er CSR-områdets mediedarlings

Når medierne skriver CSR-nyheder, er det Coop, Novo Nordisk og Danfoss, der løber med den positive omtale, viser ny undersøgelse. Se også hvem der får flest medie-tæsk for CSR-arbejdet.

26.09.2011

CSR.dk

Når de landsdækkende dagblade skriver om CSR, er det Coop, Novo Nordisk og Danfoss, der er de mest positivt omtalte virksomheder. Det viser en Infomedia-undersøgelse, som kortlægger medieomtalen i de tre landsdækkende morgenaviser Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken fra 2006-2011.

Coop tager førstepladsen i kampen om de positive CSR-artikler, hele 76 procent af omtalen af virksomhedens CSR-arbejde, er af positiv karakter. Novo Nordisk er den anden mest positivt omtalte virksomhed (68 procent), mens Danfoss snupper tredjepladsen på listen over CSR-medie-darlings, der ofte bliver fremhævet som ’best practice’ eksempler, når det handler om deres evne til at agere ansvarligt over for deres omgivelser.

Lundbeck Og Danica Pension syndebukke
I den anden ende af skalaen finder man Danica Pension, Lundbeck og Jysk som de virksomheder, der er de mest udskældte. Lundbeck og Danica Pension deler den kedelige førsteplads som de virksomheder, der får mest negativ CSR-omtale: Hele 73 procent af deres samlede omtale er kritisk vinklet. For Lundbecks vedkommende, skal det dog nævnes, at sagen om virksomhedens salg af lægemidlet Nembutal, der bruges til henrettelser i USA, er skyld i en meget stor del af den negative omtale.

Cheminova, Dong Energy og Bestseller føjer sig desuden til rækken af mediernes ’CSR-syndebukke’, hvor andelen af negativ omtale udgør mere end 50 procent af virksomhedens samlede CSR-omtale.

Skat + antikorruption = dårlig presse
De positive CSR-historier har sværest ved at trænge i gennem i medierne, når de omhandler ’anti-korruption’, ’skat’ og ’arbejdstagerrettigheder’. Tre ud af fire artikler som handler om anti-korruption er kritisk vinklet. Novo Nordisk, Missionpharma, Carlsberg og Arla er blandt de virksomheder, der har haft uheldige sager, som har givet udslag i kritik i medierne.

Den negative omtale af virksomheders skattebetalinger er også et tema, der får en hård medfart i debatten. Hele 67% af de artikler der drejer sig om CSR og skat er negative omtaler, der enten er kritiske overfor særlige virksomheder eller kritiske i forhold til, om temaet ’skat’ overhovedet bør betragtes som en del af virksomheders sociale ansvar.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V