30.06.2011  |  Strategi & ledelse

Ny it-fond deler gratis computere ud til anbragte børn

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, er glad for, at erhvervslivet er med i initiativet. Hun mener, at børn, der som udgangspunkt er bag ud på point, kan blive hjulpet videre i deres uddannelse.

Børnenes IT-Fond’ vil dele gratis computere ud til anbragte børn, der er på vej til eller i gang med en ungdomsuddannelse. Behovet for flere og nye computere på danske døgninstitutioner er akut, viser ny undersøgelse.
Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-Branchen og IDG er gået sammen om et unikt initiativ, der skal få anbragte børn med ind i it-samfundet. Børnenes IT-Fond skal indsamle penge til indkøb af nye, up-to-date computere, som skal uddeles til anbragte børn, der mangler en ordentlig computer.

Og der er god brug for nyt it-udstyr på de mange anbringelsessteder. En ny undersøgelse fra Børnehjælpsdagen viser nemlig, at 69 pct. af de anbragte børn i Danmark enten slet ikke har adgang til en computer eller må deles om den med op til 12 andre børn. Dele-computerne er oven i købet ofte stærkt forældede elle direkte udskiftningsklare.

Børneorganisationer og erhvervsliv i samarbejde

IT-Branchen – it-virksomhedernes brancheorganisation – er med-initiativtager til Børnenes IT-Fond. Her siger adm. dir. Morten Bangsgaard: ”Adgang til computere er afgørende for børns sociale liv, uddannelse og fremtidige jobmuligheder. Anbragte børn skal ikke sættes bagud. It-erhvervet ønsker ordentlig adgang til moderne kommunikation for alle, og det sætter vi nu konkret handling bag med Børnenes IT-Fond”.
Også hos IT-mediehuset IDG, der blandt andet udgiver Computerworld.

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, er glad for, at erhvervslivet er med i initiativet: ”Anbragte børn er bagud på point fra starten, og det skal vi have lavet om på. De har lige så meget ret til at lykkes som alle andre børn i Danmark. Og det er et stort potentiale, vi kan realisere, hvis vi hjælper dem til en uddannelse – både for dem selv, for deres fremtidige arbejdsgivere og for samfundet som helhed”.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere