Ny undersøgelse: medarbejdere siger op på grund af dårlig ledelse

Knap hver anden af HK/Privats medlemmer har forladt et job grundet en dårlig chef. Fagforeningens næstformand kræver bedre lederuddannelser.

Næsten halvdelen af HK/Privats medlemmer har haft så store problemer med chefen, at de sagde op. Seniorforsker og ph.d. i arbejdsmiljø Thomas Clausen mener, at det i høj grad handler om mangel på samarbejde og anerkendelse fra lederen..

14.12.2015

Clara Hennecke Mikkelsen, CSR.dk

Epinion har lavet en ny undersøgelse, som viser, at det ofte skyldes dårlig ledelse, når en medarbejder siger op. Hele 44 procent af 1.269 adspurgte medlemmer af fagforeningen HK/Privat svarer i undersøgelsen, at de på et tidspunkt har skiftet job på grund af en dårlig leder. Det skriver Avisen.dk.

Læs også: Chefen skyld i dårligt psykisk arbejdsmiljø

Næstformand i HK/Privat, Marianne Vind, mener, at problemet ligger hos lederne – de simpelthen ikke er dygtige nok. Hun er direkte rystet og håber, at erhvervslivet vil reagere på undersøgelsen:

”Jeg håber, erhvervslivet vil se undersøgelsens resultater som et larmende wake-up call og gøre noget ved det. For eksempel ved at sørge for, at virksomhedernes ledere tager en lederuddannelse, så de kan leve op til deres titel og ansvar”, siger næstformanden til Avisen.dk.

Undersøgelsen viser yderligere, at næsten hver femte af de adspurgte, 18 procent, føler, at de har en dårlig eller meget dårlig nærmeste leder.

Anerkendelsen mangler
Det er dog ikke alle, den nye undersøgelse kommer bag på. I Videnscenter for Arbejdsmiljø overrasker det ikke, at så mange har skiftet stilling grundet problemer med chefen. Seniorforsker og ph.d. Thomas Clausen har forsket i sammenhængen mellem ledelse og psykisk arbejdsmiljø. Han peger på, at der i dag bliver stillet store krav til ledere.

Særligt ledernes sociale egenskaber er vigtige for et godt arbejdsmiljø.

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

”Det handler om, hvordan man samarbejder, og om medarbejderne oplever, at der er retfærdighed og gennemsigtighed på arbejdspladsen. Rosende ord, anerkendelse og et klap på skulderen er vigtigt for folk. Det gør også, at man bliver mere modtagelig over for kritik, når det er berettiget”, siger Thomas Clausen.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025CSR.dk

Flere whistleblower-alarmer er en god nyhed

24.04.2025BSR

Sponseret

Earth Day: Centering Health Equity in Climate Action

24.04.2025Red Barnet

Sponseret

Partnerskab med socialt ansvar: Brøndby IF og Red Barnet viser vejen

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle