Nyhedsarkiv

Samfund

Rapport rangerer amerikanske byer efter SDG-præstationer

For første gang nogensinde er de 100 største byområder i USA blevet bedømt og rangeret efter hvor godt de formår at indarbejde, bruge og opnå FN’s mål for bæredygtig udvikling. Selv de bedste har et stykke vej endnu.

Kommunikation

Fejlfinder-kultur lægger dæmper på CSR i Danmark

Magasinet F5 har fået tre aktører til at sætte ord på udfordringerne med at kommunikere om CSR i Danmark.

Samfund

Tesco siger farvel til engangsplastikposer

Den britiske supermarkedskæde Tesco stopper helt med at tilbyde sine kunder de tynde engangsplastikposer. I stedet skal tage deres egne indkøbsnet med – eller købe en ’Bag for Life’.

Strategi & ledelse

Climate risk reporting: bridging the compliance gap

As demands grow for companies to incorporate environmental risk into their strategy, delegates at a recent conference heard that non-compliance is drawing unwelcome attention from regulators.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder må gerne tjene penge på FN's verdensmål

Topchefer har et ansvar for, at vi når FN’s Verdensmål, siger den nordiske direktør for FN’s udviklingsprogram UNDP. Til gengæld giver indsatsen adgang til nye markeder og ekstra indtjening. Projektet UNLEASH viser vej til hvordan.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Konference om Alternativ rekruttering 18. september i Aalborg

Få succes med vækst, rekruttering og socialt ansvar. Vær med og få viden, tips og erfaringer fra topledere, hand-ons værktøjer fra mange brancher og inspiration til et aktivt samfundsansvar til gavn for din virksomhed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Bestseller bliver en del af Global Fashion Agenda

Bestseller bliver den første danske virksomhed til at gå med i Danish Fashion Institutes bæredygtige initiativ, Global Fashion Agenda.

Samfund

Valgresultat i Kenya er vigtigt for dansk eksport til Afrika

Stabilitet i Kenya er lig god økonomi i hele Østafrika, og derfor følger danske virksomheder nøje med i valget. Præsident Uhuru Kenyatta står til genvalg, men det endelige resultat foreligger ikke endnu.

Indhold fra partner

Kommunikation

PensionDanmark går sammen med A.P. Møller Holding i ny Afrika-fond

A.P. Møller Holding, PensionDanmark, PKA og Lægernes Pension har sammen etableret en ny infrastrukturfond, Africa Infrastructure Fund I, der skal foretage investeringer i infrastruktur i Afrika. Fondens fire anker-investorer har givet et samlet investeringstilsagn på 550 mio. USD til fonden.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Do it with diligence! Nødvendig omhu med forretningsdrevet CSR i bygge- og anlægsbranchen

Behovet for CSR Due Diligence processer er stort, også i bygge- og anlægsbranchen, hvor såvel forretningsmæssige risici og muligheder er store. Det er i fokus hos interesse- og brancheforeningerne, som nu deltager aktivt i et kommende træningsforløb.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

37 virksomheder sagsøgt for klimaforandringer

To amerikanske amter og en by har lagt sagt an mod 37 forskellige olie-, gas- og kulselskaber verden over, herunder Statoil, for bevidst at udlede skadelige klimagasser, der har bidraget til den globale opvarmning og stigende vandstande, som truer områdernes levevilkår.

Klima, miljø og energi

Climate-KIC contributes to global talent development lab UNLEASH alongside the world’s sustainability leaders

Climate-KIC's CEO Kirsten Dunlop will judge participants from UNLEASH talent development programme in a Dragon's Den format in Aarhus on 20 August. The best solution is granted direct access to the world's biggest cleantech start-up accelerator.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Building Green sætter fokus på bæredygtig renovering

Building Greens innovationsområde sætter i år fokus på den renovering, der er nødvendig for at udvikle den eksisterende bygningsmasse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Coop igangsætter stort LED-projekt

Inden udgangen af 2018 vil man hos supermarkedskæden Coop udskifte intet mindre end 500.000 pærer og lysstofrør i 1.200 butikker i Danmark.

Klima, miljø og energi

Verdens første soldrevne tog er på skinnerne i Indien

På en 20 km lang strækning i millionbyen Delhi kører der nu, som det første sted i verden, en stribe togsæt udelukkende drevet af strøm hentet fra solpaneler på vognenes tage.

Samfund

Nyt initiativ skal gøre plastforbrug cirkulært

Med ’Forum for cirkulær plastemballage’ vil Plastindustrien sørge for, at en langt større andel af den plastbaserede indpakning skal kunne genbruges, til gavn for både natur og økonomi. Tre konkrete projekter skal sættes i gang inden for et halvt års tid.

Strategi & ledelse

Virksomheder og erhvervsskoler forpligter sig til at bruge bæredygtighedsmålene aktivt

En række virksomheder og erhvervsskoler har forpligtiget sig til at inddrage FN’s mål for bæredygtig udvikling i arbejde, strategi og undervisning.

Supply chain

To ud af tre virksomheder ignorer korruption i deres forsyningskæder

Det står sløjt til med de etiske præstationer i en lang række store selskabers forsyningskæder, konkluderer en ny rapport. Korruption og bestikkelse er blandt de oversete områder, ligesom kun et mindretal forholder sig til børnearbejde og klimaforandringer.

Klima, miljø og energi

Peter Larsen Kaffe bringer FSC-kopper til Smukfest

På flere af landets festivaler kan man møde Peter Larsens Kaffebusser og mobile kaffebarer. Smukfest er ingen undtagelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtigt samarbejde mellem UPS og TerraCycle bærer frugt

Med sine globale told- og logistikløsninger har fragtfirmaet UPS hjulpet genanvendelsesvirksomheden TerraCycles med at omdirigere 20 millioner kilo affald siden 2012.

Samfund

UNLEASH skudt i gang: Forskellighed giver den bedste idé

1.000 unge med vidt forskellige baggrunde deltager i disse dage i UNLEASH, hvor de sammen skal komme med idéer til, hvordan verden kan udvikles på en bæredygtig måde. Startskuddet til projektet lød søndag i Lokomotivværkstedet i København.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Tesla-lastbil snart klar til vejtest

Fuldt elektrisk, selvkørende og i karavane med sine ’kolleger’. Teslas kommende lastbil kommer til at gøre en forskel på adskillige fronter. Inden længe skal den vejtestes i USA.

Strategi & ledelse

Succesfulde virksomheder konkurrerer ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden

Virksomheder bliver ikke længere kun målt på, hvor gode de er til at skabe profit. De bliver også målt på den forskel, de gør for og det aftryk, de sætter på samfundet omkring dem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danmarks Maritime Fond støtter Fortums cirkulære løsning til rensning af ballastvand

Fortum Waste Solutions A/S og den maritime teknologi-virksomhed Bawat A/S introducerede i slutningen af april et fælles koncept til en bæredygtig rensning af ballastvand.

Indhold fra partner

Supply chain

MillerCoors reducerer sit vandforbrug sammen med leverandørerne

Bryggeriet MillerCoors har i 2016 skåret over 56 milliarder liter af vandforbruget i tæt samarbejde med sine leverandører.

Menneskerettigheder

Indspark: Having more of us around

Klima, miljø og energi

Arsenal skifter til grøn energi

Gennem et samarbejd med Octopus Energy er fodboldklubben Arsenals hjemmebane i London nu blevet endnu grønnere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere