Nyhedsarkiv

Kommunikation

Nasdaq Nordic og de baltiske børser lancerer ESG-rapporteringsguide

Med ESG-guiden ønsker Nasdaq Nordic fortsat at motivere og støtte aktieudstedere i arbejdet med at adressere ESG-emner. Lanceringen understreger Nasdaq Nordics ambition om at skabe fair, transparente og effektive markeder for alle markedsdeltagere.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

Danmark er førende, når det gælder miljømæssig bæredygtighed, konkluderer ny rapport fra World Economic Forum, der har placeret landet som nummer fire ud af 127. Når Danmark ikke rammer førstepladsen, skyldes det især landets produktion af olie og naturgas i Nordsøen.

Kommunikation

CSR-rapport: Siteimprove CSR report 2015-2016

Since 2010, Siteimprove has been a member of the United Nations’ Global Compact. The Global Compact is the largest corporate sustainability initiative in the world, working for a sustainable and inclusive global economy that delivers lasting benefits to people, communities, and markets.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: SAS Sustainability Report 2015/2016

For SAS, sustainable development entails a simultaneous focus on sustainable profitability and financial growth, as well as gradual environmental improvements and social responsibility. SAS has a considerable social impact, both as a major employer and buyer, as well as through providing societal infrastructure. At the same time, aircraft operations have an environmental impact, primarily through emissions of greenhouse gases and noise around airports.

Kommunikation

CSR-rapport: VELUX CSR-rapport 2016

Vi har gjort gode fremskridt, især i forhold til levering af bæredygtigt træ

Supply chain

DHL: Fragtcykler skal sikre hurtig og klimavenlig levering

Hos DHL Express har man udviklet containeren City Hub, der skal være med til at sikre hurtig og klimavenlig levering i de europæiske storbyer.

Samfund

Mærsk er godt på vej til at udrydde hverdagskorruption

På et enkelt år har Mærsk skåret gevaldigt ned på mængden af faciliteringsbetalinger til lokale toldere og havnemyndigheder verden over. Hos Maersk Line er den såkaldte ’smørelse’ faldet med 87 procent. Indsatsen sker på mange niveauer.

Kommunikation

CSR-kommunikationen skal fokusere mere på stakeholder benefits

Anne Ellerup Nielsen er kommunikationsforsker med hang til dilemmaer og kommunikationsmodeller. På konferencen CSR Kommunikation 2017 d. 28/3 øser hun ud af den nyeste viden inden for CSR-kommunikation som gæstetaler i et stærkt felt af CSR kommunikatører

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Horn Bordplader: Vi går all-in på bæredygtighed

Den vestjyske virksomhed Horn Bordplader A/S, der er blandt Danmarks førende leverandører af kvalitetsbordplader, har meldt sig ind i FSC Danmark, efter i mange år at have kørt med FSC-certificerede træprodukter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Ford vil hjælpe sine leverandører til at mindske blandt andet kulstofudledning og affald ved at dele viden og praksisser.

Klima, miljø og energi

Stem med: Hvem skal have H&M Foundations udviklingsmillioner?

Begejstres du mest af genbrug, nye materialer eller digitale løsninger? Fem projekter skal dele en million Euro i Global Change Award, en innovationskonkurrence, hvor vinderprojekterne skal hjælpe modeindustrien på vej over i den cirkulære økonomi. I den næste uge kan alle være med til at stemme om, hvordan penge skal fordeles.

Samfund

Cirkulært potentiale for genbrug i bilskrotning

Der er store muligheder og såvel økonomiske som miljømæssige gevinster i at lukke kredsløbet i bilskrotningsindustrien, men målstregen er et stykke væk, og der er en del bump på vejen.

Strategi & ledelse

Hvordan bruger investorerne ESG-informationer?

Det kan du blive klogere på i en udgivelse fra Harvard Business School, som ser på hvorfor og hvordan investorerne benytter ESG-informationer. Det fremhæves bl.a., at ESG giver indsigt i virksomhedens risici snarere end i virksomhedens konkurrenceevne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lego: Børn skal hjælpe os med at tænke i bæredygtighed

Hos Lego vil man beskytte Jorden gennem leg. Derfor vil man, i samarbejde med sin egen udgave af Batman, engagere børn til at tænke ansvarligt i både miljømæssige og sociale henseender.

Kommunikation

CSR-rapport: RGS 90 CSR Rapport 2016

Samfundsansvar står højt på dagsordenen hos RGS 90, og vi har glædet os til at give en samlet fremstilling af vores CSR-indsats i denne rapport. Her kan du læse om det arbejde, vi har gjort i 2015/16, og om vores planer og mål for de kommende år.

Klima, miljø og energi

NU ER DER HJÆLP AT HENTE TIL GRØNNE TRÆ- OG PAPIRINDKØB

FSC Danmark tilbyder en gratis pakke med værktøjer, som kan hjælpe offentligt ansatte med at sikre og kontrollere dokumentation for, at træbaserede produkter er lavet af materialer fra bæredygtige skove og andre ansvarlige kilder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Verdens Vanddag 2017

I dag er det Verdens Vanddag eller Vandets Dag - En dag, hvor det handler om at gøre en forskel for mennesker, der ikke har det vand, de har brug for.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

The Body Shop fejrer 30 år med Community Trade

Community Trade for en bedre verden. Grundlæggeren af The Body Shop, Anita Roddick, var fast tilhænger af at opbygge andre mennesker. Hun lancerede i 1987 det banebrydende Community Trade handelsprogram som ‘Trade Not Aid’. Hun var opsat på at give lokalsamfundene en håndsrækning i form af hjælp til selvhjælp frem for en donation. Teddy Exports i Indien blev den første Community Trade leverandør hos The Body Shop, og den dag i dag fremstiller de stadig en lang række gaveæsker og accesories af høj kvalitet.

Indhold fra partner

Kommunikation

Ny guide til ESG-rapportering

Med de nye rapporteringskrav for samfundsansvar kommer der øget fokus på ESG-rapportering for finansielle institutioner og investeringsforeninger i Danmark. Men hvad udgør god ESG-rapportering? Der stilles der skarpt på i en ny ESG guidance rapport.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Deutsche Post udvikler elektrisk bil

Hos Deutsche Post har man haft en ambition om at mindske sine varevognes forurening uden at gå på kompromis med leveringskvaliteten. Det har resulteret i en stigende efterspørgsel på virksomhedens nye satsning; en egenudviklet leveringselbil.

Menneskerettigheder

Spot på moderne slaveri i globale leverandørkæder

Den 31. marts afholder DIEH morgenbriefing om moderne slaveri. Sammen med Arbejdermuseet inviterer vi virksomheder, fagbevægelse, NGO’er mfl. til at blive klogere på udfordringer og anbefalinger i bekæmpelsen af moderne slaveri i globale leverandørkæder.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Opskriften på bæredygtighed i SMV’er: start småt, synligt og konkret

Et forskningsprojekt med deltagelse af 39 SMV’er leverer et bud på spørgsmålet til en million kroner: Hvordan bliver flere SMV’er involveret i at skabe vækst gennem bæredygtighed?

Kommunikation

Creating Shared Value er hele virksomhedens sociale profil og profit

Virksomheder, som ikke tænker i et samfundsmæssig overskud, overlever ikke på sigt. For uden socialt engagement træder virksomhedens interne kultur og image ikke frem – og det er afgørende for at lykkes med kommunikationen i dag.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Ny fransk lov om due diligence

Den 21. februar 2017 vedtog det franske parlament en længe ventet lov, der pålægger multi-nationale selskaber i Frankrig at lave en due diligence plan. Målet er at forhindre overtrædelse af menneskerettighederne i forsyningskæden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kan man bygge smukke huse af affald?

Den 29. marts får Building Green i Aarhus besøg af arkitekten Césare Peeren, der bl.a. beskæftiger sig med at forvandle affald til smukke bygninger. Det handler om at lade materialerne bestemme designet og at skaffe dem lokalt.

Klima, miljø og energi

London sætter (mere) genbrug på dagsordenen

Londons affalds- og genbrugsråd (LWARB) har godkendt ny 2020-plan, der skal accelerere genbrug og cirkulær økonomi.

Strategi & ledelse

Indspark: Systems Thinking: Life-Enhancing Business through Leadership

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere