Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Volkswagen sætter ind mod miljøpåvirkninger

Hos Volkswagen er man gået ind i kampen mod at reducere sin produktions miljømæssige fodaftryk. Inden 2025 skal det reduceres med næsten 50 procent.

Samfund

Tyve år med socialt ansvar: Vær med til at finde Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder

Virksomheder, som tager et socialt ansvar ud over det sædvanlige, fortjener at blive anerkendt. Derfor bliver CSR People Prize i år uddelt for 20. gang til virksomheder, der udmærker sig ved at tage et særligt socialt ansvar.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: ROCKWOOL Group Sustainability Report 2016

At ROCKWOOL, we’re committed to enriching the lives of everyone who experiences our product solutions. Our heritage is rooted in stone wool and we’re the world leader in this field. From energy efficiency to acoustic comfort, water scarcity to urban aesthetics, ROCKWOOL solutions help customers meet the needs of modern living.

Klima, miljø og energi

Deltag i ny temagruppe om fødevareudbud

Er du udbudsjurist eller indkøber, arbejder du med udformningen af offentlige udbud, og vil du gerne have konkret vejledning i og viden om, hvordan miljøhensyn kan inkorporeres i fødevareudbud?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Tesla-soltag kommer til Danmark

Tesla har meldt ud, hvornår danske husejere kan få installeret virksomhedens soltag – og hvor meget det vil koste.

Klima, miljø og energi

Lego når ny milepæl inden for vedvarende energi

Hos Lego er der grund til begejstring - koncernen har nemlig netop nået sit mål om 100 procent vedvarende energi tre år før tid.

Samfund

Rapport: SDG’erne kan skabe forretning for mindst 80 billioner om året

Opfyldelsen af FN’s 17 mål for bæredygtig udvikling er en forretningsmulighed i størrelsesordenen 80.000 mia. kr. om året, fastslår ny rapport. Men virksomhederne skal gå helhjertet ind i arbejdet, og der skal en kritisk mængde med om bord, før en succes er realistisk.

Klima, miljø og energi

Aage V. Jensen Naturfond sætter spot på FSC-træ

Nyt samarbejde mellem Aage V. Jensen Naturfond og FSC Danmark skal styrke arbejdet med fondens indkøbspolitik for bæredygtigt træ.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi er også en kommunal dagsorden

KL har netop udgivet et nyt inspirationskatalog med gode eksempler på hvordan kommuner kan arbejde langsigtet med cirkulær økonomi - samt potentialerne og fordelene herved. DAKOFA afholder også konference om emnet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fire energiselskaber i usædvanligt partnerskab

Det er som forretningspartnere, at fire konkurrerende energiselskaber går sammen i et sjældent partnerskab. De hjælper små og mellemstore virksomheder til at indfri betydelige energibesparelser og bedre bundlinjer. Flere virksomhederne står i kø til det eftertragtede tilbud.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vandet kommer, danske byer investerer stort

Klimaforandringerne har de seneste år fået flere danske byer til at forberede sig mere grundigt på massive regnskyl, oversvømmelser og stormfloder. Der bliver brugt midler i millionklassen, og den politiske bevågenhed på området er solid. CSR.dk har set på nogle konkrete resultater.

Klima, miljø og energi

Innovationspris skal nedbringe plastaffald i havet

Ellen MacArthur Foundation og Prinsen af Wales' internationale bæredygtighedsenhed har netop lanceret en innovationspris, der skal få aktører til at tænke bæredygtigt, når det kommer til at undgå plastaffald i havet.

Klima, miljø og energi

Reduktion af madaffald står højt på den europæiske dagsorden

Europa-Parlamentet understreger endnu engang, at reduktion af madaffald er en dagsorden, der er kommet for at blive.

Indhold fra partner

Supply chain

Indspark: Ansvarlige indkøb efter FN’s Retningslinjer – en vej ud af auditmøllen

Samfund

Big data gør affald til ressource

Big Data om affald og materialestrømme forvandler plastikaffald til en vigtig og værdifuld ressource i Region Midtjylland. Samtidig skaber det mulighed for at udvikle solide, bæredygtige forretningsmodeller.

Klima, miljø og energi

EasyJet sænker CO2-udledning og sætter nye klimamål

EasyJet er på vej mod at have reduceret sin CO2-udledning med en tredjedel målt i passagerkilometer. Resultaterne skyldes især ændringer i piloternes måde at flyve på og moderne, mere energieffektive fly.

Medarbejder

INVESTERINGER I KVINDER GIVER PENGENE TRE GANGE IGEN

D. 9 maj 2017 samlede IFU og Sex & Samfund danske og østafrikanske virksomheder til en konference i Nairobi med fokus på virksomhedernes økonomiske og sociale gevinster, når de investerer i deres kvindelige ansatte. Konferencen skal styrke fokus på, hvordan den private sektor i udviklingslande kan bidrage til kvinders sundhed samtidig med, at det styrker den enkelte virksomhed.

Indhold fra partner

Kommunikation

Ventilationsprojekt nomineret til ELFORSK Prisen

Forskere fra Aalborg Universitet har dokumenteret, at akustiklofter med lavtryksventilation giver store energibesparelser og høj komfort. Troldtekt ventilationslofter har spillet en vigtig rolle i forsøgene, der nu er blandt tre nominerede til den prestigefulde ELFORSK Pris 2017.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Comwell modtager pris for bæredygtig omstilling

På under et år har Comwells indsats mod en bæredygtig omstilling båret frugt. Således kunne 15 Comwell hoteller den 23. maj tage i mod Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Strategi & ledelse

Amerikansk ngo bliver til virksomhed: "Vi kan hjælpe flere på den måde"

Amerikanske Samasource er gået fra at være en klassisk hjælpeorganisation til at tjene penge på at stifte it-selskaber i udviklingslande. Danske Bestseller Foundation er en af hovedinvestorerne.

Klima, miljø og energi

Fortsat fremskridt for Unilevers bæredygtige vækst

Unilevers årlige bæredygtighedsrapport viser generelle fremskridt ift. den bæredygtige vækst, men også udfordringer ved påvirkning fra drivhusgasser.

Strategi & ledelse

Erhvervselitens nye samfundsansvar og revisorernes rolle

I mandags satte FSR - danske revisorer og Berlingske fokus på erhvervselitens samfundsansvar. Arrangementet handlede om tillid og ordentlighed i erhvervslivet, og hvordan virksomhederne kan være med til at løse den tillidskrise, som ulmer verden over.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Morgenmad & Menneskerettigheder

Global handel er i vækst, men handel er ikke ubetinget godt for de mennesker, som oplever krænkelser af deres rettigheder. Flere virksomheder har fået øjnene op for denne problematik, og fredag kalder DIEH til samling med fokus på menneskerettigheder.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Verdensmålene kan bidrage til at forstå fremtidens risici og muligheder

Som chefkonsulent i DI sidder Sara Krüger Falk i en central position for virksomhedernes kendskab til og arbejde med verdensmålene. På CSR i Praksis d. 18/5 sætter hun scenen med et indlæg om, hvorfor verdensmålene er en vækstmulighed for virksomhederne

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: DONG Energy Sustainability Report 2016

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Et partnerskab mellem Dong Energy og Novo Nordisk har i løbet af de seneste 10 år sparet miljøet for 200.000 ton CO2 og Novo Nordisk 270 mio. kr. Opførelsen af 1000 havvindmøller er blandt de centrale årsager til resultaterne.

Klima, miljø og energi

Copenhagen weighs up green finance options

Copenhagen is one of a growing number of European cities prioritising climate change action.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere