Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Vi skal blive bedre til at håndtere plastik

EU-Kommissionens plaststrategi har potentiale til at give store miljøgevinster. Men det bliver vigtigt at holde fokus på miljøet i de kommende måneder, mener Dansk Erhverv.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR-krystalkuglen for 2017

År 2017 er allerede godt i gang – og i denne artikel vil vi se nærmere på de tre hovedtemaer, som Dansk Erhverv vurderer, der især vil blive diskuteret på CSR-fronten i 2017.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR Konference 2016: Fremtidens bæredygtige virksomhed

Bliv klogere på fremtidens globale tendenser, udfordringer og muligheder for bæredygtig forretningsudvikling, når Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR – danske revisorer inviterer til CSR-konferencen 2016 den 9. september hos Dansk Erhverv på Børsen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Kommende krav om certificering af konfliktmineraler

Et EU-lovforslag om tvungen certificering af mineraler fra konfliktområder skaber debat mellem EU institutionerne. Det vil få direkte betydning for danske virksomheder, der importerer disse mineraler og metaller.

Indhold fra partner

Samfund

Dialogforum for samfundsansvar og vækst kan ikke stå alene

Erhvervs- og Vækstministerens nye Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst er en god idé, men kan ikke stå alene, mener Dansk Erhverv.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR-konference trækker rekordmange virksomheder

Årets CSR-konference på Børsen sætter fokus på, hvordan FN’s nye bæredygtighedsmål kan omsættes til forretning. Et emne, der trækker så mange virksomheder, at arrangørerne melder alt udsolgt.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR-partnerskaber: One-night stand eller lykkeligt ægteskab?

Hvad er potentialet i CSR-partnerskaber mellem virksomheder og NGO’er? Hvilken værdi kan parterne skabe for hinanden – og for verden? Hvad skal der til for at skabe et lykkeligt partnerskab?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtig palmeolie på podiet til CSR awards

Vejen til at fremme omstilling til bæredygtig palmeolie i danske fødevarer blev debatteret ved dette års CSR AWARDS i Holstebro, hvor Fødevareministeriet, Dansk Erhverv, DI Fødevarer og WWF Verdensnaturfonden afholdt en event med deltagelse af de centrale aktører i værdikæden.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR skal ud i alle hjørner af virksomheden

Konferencen ”Værdiskabende CSR - god ledelse, praksis & rapportering”, arrangeret af Dansk Erhverv, FSR - danske revisorer, og Erhvervsstyrelsen, samlede cirka 350 deltagere, der blev præsenteret for talrige konkrete værdiskabende eksempler ude i virksomhederne, og som jordede myten om, at CSR - Corporate Social Responsibility enten er ”en sjov markedsføringshat eller et politisk korstog”.

Indhold fra partner

Kommunikation

Hvad kendetegner ansvarlig ledelse?

Video: Det handler bl.a. om åbenhed, deltagelse og lighed, ifølge Christian Friis Bach, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Hør også Christian Hyldahl, adm. direktør i ATP og Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Danske Spil A/S give deres syn på ansvarlig ledelse, som var temaet til CSR konferencen 2017.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR: Tendenser og udfordringer- set med tre forskellige aktørers øjne

Hvilke tendenser og udfordringer på CSR-området bliver aktuelle i 2017? Læs vurderingen fra tre aktører, der har fokus på CSR.

Indhold fra partner

Supply chain

Samarbejde flytter bjerge i tekstilsektoren i Bangladesh

Det er nu tre år siden den tragiske sammenstyrtning af tekstilfabrikken på Rana Plaza i Bangladesh, som kostede 1133 mennesker livet. Ulykken er blevet en game changer og katalysator for et internationalt samarbejde, der har skabt markante forbedringer.

Indhold fra partner

Medarbejder

Virksomheder med mange nationaliteter klarer sig bedst

Dansk Erhverv var vært ved netværksmøde for multikulturelle karrierekvinder.

Indhold fra partner

Samfund

En plan for børn, business og branding

En lang række danske virksomheder har tegnet samarbejdsaftaler med humanitære organisationer som for eksempel Plan Danmark, der først og fremmest støtter udsatte børn og unge i verdens fattigste lande. Udbyttet af samarbejdet skal gå begge veje.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Op mod hver tiende dansker indgår i deleordninger

Flere og flere danskere deler deres redskaber, trailer og biler med hinanden.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Social gazelle-virksomhed fejrer 20 år med vækst

Fredag den 15. maj er det tyve år siden Connie Hasemann startede den socialøkonomiske virksomhed Telehandelshuset. Virksomheden har siden hen oplevet stor succes og har haft vækst svarende til en gazelle-virksomhed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR overlever på finansloven for 2015

Regeringens nye forslag til CSR initiativer inden for handel og udvikling overlever i forhandlingerne om beskæring af udviklingsbistanden. Til gengæld er erhvervs-instrumenter i Danida Business Partnerships sat på stand by til bedre tider. Dansk Erhverv ærgrer sig over de kortsigtede besparelser og arbejder for et øget fokus på sammenhæng mellem udvikling og erhvervsliv i globale værdikæder.

Indhold fra partner

Supply chain

Regeringens CSR-initiativ er et skridt i den rigtige retning

Dansk Erhverv er positiv over for handels- og udviklingsminister Mogens Jensens nye handlingsplan for at forbedre arbejdsforholdene i udviklingslande i samarbejde med virksomhederne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi skaber nye forretningsmuligheder

Flere miljøorganisationer har skudt både regeringen og dansk erhvervsliv i skoene, at ingen af dem arbejder hårdt nok for at sikre grøn omstilling og en mere cirkulær økonomi. Faktum er dog, at en cirkulær økonomi er en gevinst for mange virksomheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danske dagligvarekæder godt på vej til kun at bruge ansvarligt produceret palmeolie

Den konventionelle palmeolieproduktion har store konsekvenser for mennesker, miljø og dyreliv i producentlandene. Derfor tog danske dagligvarekæder i 2014 fælles initiativ til at arbejde for en mere bæredygtig omstilling. To år efter er de godt på vej.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny CSR-handlingsplan fra EU kommer i 2016

CSR vokser som fokusområde i EU. På tværs af fagområder sætter EU-kommissionen fokus på ’ansvarlig virksomhedsadfærd’. EU-kommissionen har netop bebudet, at en ny CSR-handlingsplan kommer i 2016.

Indhold fra partner

Samfund

Dansk nedtur på ranglisten over good governance

Det går nedad for Danmark på Verdensbankens liste over såkaldt ”good governance” trods flere tiltag, der skal bevare og styrke kvaliteten af regeringsførelsen. Andre lande i vores liga gør det samme, og de gør det bedre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danskerne hopper på delevognen

Delebiler og –boliger vinder frem i Danmark. Op mod 10 pct. af forbrugerne har benyttet deletjenester som Airbnb og Uber i det seneste år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv. Især de unge i storbyerne har taget deleøkonomien til sig.

Indhold fra partner

Samfund

Social gazelle med vokseværk skifter navn

Efter flere år med vækst skifter en af landets førende socialøkonomiske virksomheder Telehandelshuset nu navn til ALL EARS TELEMARKETING. Virksomhedens nye identitet fejres ved en reception fredag den 21. august 2015.

Indhold fra partner

Kommunikation

BARBARA I GONGINI går bæredygtig catwalk i modeugen

Ved modeugen i København er fokus på nye tendenser og trends for det kommende år. For mange betyder det en udskiftning af garderoben, men ikke for modevirksomheden BARBARA I GONGINI, hvis kollektion er baseret på et bæredygtigt og holdbart design.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Partnerskaber med socialøkonomiske virksomheder er 2-i-1 til socialt ansvar og forretning

Hvad kan traditionelle små og mellemstore virksomheder få ud af at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder? Det vil frontløberne give eksempler på den 26. november ved konferencen 'Socialt ansvar er en god forretning', som afholdes i Århus.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bæredygtigt tøj vinder frem på hylderne

Mens modellerne indtager catwalken under den københavnske modeuge, syner bæredygtighed og social ansvarlighed måske ikke af noget. Men skinnet bedrager. Ifølge Dansk Erhverv og modebrancheforeningen WEAR blæser nye bæredygtige vinde i modebranchen, som i de kommende år vil vise en kraftig vækst i udvalget af bæredygtigt tøj på hylderne.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere