Nyhedsarkiv

Menneskerettigheder

Stejl læringskurve på erklæring om moderne slaveri

Erklæring om moderne slaveri og rapportering om menneskerettigheder er relativt nyt for mange virksomheder. Hvad er kravene, hvad kendetegner de gode redegørelser og hvordan udarbejdes erklæringen? Det blev diskuteret på FSR – danske revisorers dialogmøde

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Erhvervselitens nye samfundsansvar og revisorernes rolle

I mandags satte FSR - danske revisorer og Berlingske fokus på erhvervselitens samfundsansvar. Arrangementet handlede om tillid og ordentlighed i erhvervslivet, og hvordan virksomhederne kan være med til at løse den tillidskrise, som ulmer verden over.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

ESG-nøgletallene kommer

Nøgletal for virksomheders ESG er fremtiden. Det var der ingen tvivl om på FSR - danske revisorers dialogmøde. Men der ligger stadig et arbejde i at standardisere de mest relevante nøgletal, før de kan indgå i Finansforeningens 'Anbefalinger og Nøgletal’.

Indhold fra partner

Kommunikation

Lancering af CSR Rapporteringsprisen 2017

Hvem udmærker sig og udgiver de bedste CSR rapporter i Danmark? Med CSR Rapporteringsprisen 2017 nominerer vi de virksomheder, som har lavet den bedste rapport og kårer vinderne af prisen d. 26. oktober, 2017 på Børsen. Læs her, hvordan I kan være med.

Indhold fra partner

Kommunikation

Høring vedrørende integreret rapportering

IIRC inviterer alle interessenter til en høring vedrørende erfaringer med implementeringen af det internationale rammeværk for integreret rapportering. Der er frist for høringen den 30. april, 2017.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fra CFO til Chief Value Officer

Chief Value Officer er ikke blot titlen på en ny bog. Det bør også være CFO'ens fremtidige titel ifølge Mervin King. Hvorfor? Fordi CFO'en med en integreret ledelsestilgang og rapportering opgør virksomhedens værdi ud fra dens samlede værdiskabelse.

Indhold fra partner

Kommunikation

Se FEE's bud på et modelregnskab for redegørelse for samfundsansvar

Den europæiske revisororganisation FEE har lavet et modelregnskab for rapportering af ikke-finansielle oplysninger og oplysninger om diversitet efter det nye EU-direktiv, der som bekendt allerede er implementeret i dansk lov.

Indhold fra partner

Kommunikation

Dialogmøde 3: KPI'er og måling af impact - i praksis og i rapporteringen

FSR- danske revisorers CSR-udvalg inviterer CFO’er, CSR-, regnskabs- og rapporterings-ansvarlige og revisorer til dialogmøde om KPI'er og måling af impact med oplæg fra Dansk Supermarked og Pandora. Mødet faciliteres af Carina Ohm fra EY.

Indhold fra partner

Kommunikation

A.P. Møller - Mærsk og Danske Spil vinder CSR Prisen 2016

H.K.H. Kronprinsessen uddelte fredag årets CSR Priser. Modet til at sætte fokus på dilemmaer var blandt argumenterne for vinderne. Med prisen hylder FSR – danske revisorer de danske virksomheder, som leder feltet, når det kommer til CSR-rapportering.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Møde viste god praksis og dilemmaer for fremtidens rapportering

Hvordan ser frontlinjen i udviklingen af fremtidens rapportering ud? Og hvad er revisors rolle? På et møde blev international praksis delt, og erfaringerne viser, at det ikke er nemt. Men et tæt samarbejde mellem virksomheder og revisorer er centralt.

Indhold fra partner

Kommunikation

Husk: Mandag er sidste frist for indstilling til CSR Rapporteringsprisen 2017

Vil I være med i kapløbet om Danmarks bedste CSR rapportering er der frist for indstillinger på mandag den 15. maj, 2017. Læs her om årets priser og hvordan I kan få jeres seneste CSR rapportering med i puljen og blive blandt de nominerede til en pris.

Indhold fra partner

Kommunikation

Har I Danmarks bedste CSR rapport?

Så vær med i CSR Rapporteringsprisen 2017. FSR - danske revisorer nominerer de virksomheder, som har lavet de bedste rapporter og vi kårer vinderne d. 26. oktober. Læs her, hvordan I kan være med og om I skal indstille jeres rapportering senest 15. maj.

Indhold fra partner

Kommunikation

Nasdaq Nordic og de baltiske børser lancerer ESG-rapporteringsguide

Med ESG-guiden ønsker Nasdaq Nordic fortsat at motivere og støtte aktieudstedere i arbejdet med at adressere ESG-emner. Lanceringen understreger Nasdaq Nordics ambition om at skabe fair, transparente og effektive markeder for alle markedsdeltagere.

Indhold fra partner

Kommunikation

Fremtidige trends inden for CSR-rapportering

En ny rapport giver indsigt i forventninger inden for fire områder, som vil præge rapporteringen inden for CSR, og som kobler sig til FN's Verdensmål. Det omhandler klimaforandringer, menneskerettigheder, økonomisk ulighed, samt data og teknologi.

Indhold fra partner

Kommunikation

Engelsk version af revisors tjeklister til § 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

FSR - danske revisorers tjeklister til Årsregnskabslovens § 99 a er nu tilgængelige på engelsk. Brug listerne til sikre overholdelse af de skærpede krav, der er til virksomhedernes redegørelse for samfundsansvar.

Indhold fra partner

Kommunikation

Brug revisors tjeklister til § 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

Gør brug af FSR - danske revisorers tjeklister til Årsregnskabslovens § 99 a for at sikre overholdelse af de nye krav til redegørelse for samfundsansvar. Kravene for 2016-rapporteringen afhænger af virksomhedens regnskabsklasse og antal medarbejdere.

Indhold fra partner

Kommunikation

DIALOGMØDE 2: Due diligence - i praksis og i rapporteringen

FSR- danske revisorers CSR-udvalg inviterer CFO’er, CSR-, regnskabs- og rapporterings-ansvarlige og revisorer til dialogmøde med fokus på redegørelse for due diligence jævnfør de nye lovkrav. Mødet faciliteres af Marie Voldby fra Deloitte.

Indhold fra partner

Kommunikation

H.K.H. Kronprinsessen uddeler CSR Prisen 2016

Fredag d. 9. september uddeler H.K.H. Kronprinsessen CSR Prisen 2016 til de virksomheder, som har leveret Danmarks bedste CSR rapportering. Det sker på Børsen ifm. en CSR-konference arrangeret af Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR – danske revisorer.

Indhold fra partner

Kommunikation

Invitation: 3 dialogmøder om god praksis inden for rapportering på CSR-området

FSR - danske revisorers CSR-udvalg inviterer CFO’er, CSR-, regnskabs- og rapporteringsansvarlige, samt revisorer til tre dialogmøder i efteråret 2017 med fokus på god praksis inden for rapportering på CSR-området. Vel mødt!

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Gå ikke glip af mødet med Mads Nipper

Mads Nipper, CEO i Grundfos har udtalt, at virksomhedslederes traditionelle måde at drive forretning på vil møde voksende modstand fra befolkningen, ligesom den politiske elite møder voksende modstand. Velkommen til debatmøde den 15. maj hos Berlingske.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Debatmøde: Erhvervselitens nye samfundsansvar

Deltag i diskussionen med bl.a. Mads Nipper, CEO i Grundfos når Berlingske og FSR – danske revisorer inviterer til debatmøde den 15. maj og sætter fokus på erhvervselitens nye samfundsansvar.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Hvordan bruger investorerne ESG-informationer?

Det kan du blive klogere på i en udgivelse fra Harvard Business School, som ser på hvorfor og hvordan investorerne benytter ESG-informationer. Det fremhæves bl.a., at ESG giver indsigt i virksomhedens risici snarere end i virksomhedens konkurrenceevne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Mangelfuld kommunikation om risici inden for bæredygtighed til investorer

En ny rapport fra WBCSD indikerer, at der er mere arbejde, der skal gøres for at få oversat forretningsmæssige risici relateret til bæredygtighed til forretningssprog. Og for at sikre at det kommunikeres til investorerne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Bliv klogere på fremtidens rapportering

Transparens får en ny betydning i den digitale æra, når tilgængeligheden af information bliver øget. Og opgørelse af værdi er ikke kun relevant at tale om i finansielle termer. I magasinet Fremtidens Rapportering får du indblik i hvad vi har i vente.

Indhold fra partner

Kommunikation

GRI - fra guidelines til standard

Global Reporting Initiative (GRI) har nået en ny milepæl. Det, vi har kendt som guidelines inden for virksomheders rapportering om bæredygtighed, er nu blevet til standarder, og dermed er GRI nu ikke længere blot en facto standard.

Indhold fra partner

Kommunikation

Invitation: Dialogmøde om forretningsmodeller og vurdering af risici

FSR- danske revisorers CSR-udvalg inviterer CFO’er, CSR-, regnskabs- og rapporterings-ansvarlige og revisorer til dialogmøde med fokus på redegørelse for forretnings-modeller og vurdering af risici. Mødet faciliteres af Jens Pultz Pedersen fra PwC.

Indhold fra partner

Samfund

Husk at tilmelde dig - kun få pladser tilbage på årets CSR konference 2016

Vi har snart fuldt hus, så tilmeld dig inden du går på sommerferie, hvis du også gerne vil til årets CSR-konference 2016 den 9. september hos Dansk Erhverv på Børsen. Konferencen stiller skarpt på fremtidens bæredygtige virksomhed.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere