Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Beregn værdien af dit madaffald

Daka ReFood har lanceret en ny beregner, der kan omregne affaldsmængde til kWh, gødning og besparelse i C02.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fra Mexico til bæredygtig indsats hos Århus Street Food

Det slog klik for Laust Bech-Petersen, da han for et par år siden besøgte en lille by i det centrale Amerika – et bæredygtigt klik vel og mærke.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood kaster sig nu over genanvendelse af dagrenovation

I Horsens skal madaffald sorteres og genanvendes til størst mulig gavn og mindst mulig belastning for miljøet. Håndteringen af det organiske affald har netop været i udbud, og det er den lokalt baserede virksomhed, Daka ReFood, som har vundet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Øgro kan sikre forsyningen af næringsstoffer til økologiske planteavlere

Daka Denmark vil give de danske økologer bedre muligheder for at honorere den hastigt voksende efterspørgsel efter økologiske produkter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening

På bare halvandet år har REFOOD mærket nået over 500 erhvervsmedlemmer, og tilslutningen til mærknings-ordningen for fødevare-, hotel- og restaurationsbranchen vokser støt over hele landet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

PigUp & Ko – En ny app til landmænd

Daka SecAnim har udviklet en app til afhentning af døde dyr i dansk landbrug og dyreerhverv. Målet er nemmere bestilling, bedre kundeservice og samtidigt at værne om sikkerheden. PigUp & Ko, hedder den nye gratis app, som nu er tilgængelig til både iOS og Android.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Madspildsfokus i sommerlandet

Fokuserede madspildsindsatser, miljøbevidste medarbejdere og en passioneret leder er nøglen til, at Djurs Sommerland fik reduceret sit madspild med hele 18 % og deres udgifter til afhentning af madaffald med 38 % i 2017.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Der er gået sport i madspildsproblematikken!

Et stadigt stigende fokus på madspild og bæredygtige råvareindkøb, er blevet en interessant og udfordrende daglig agenda for køkkenfolket på Testrup Højskole.

Indhold fra partner

Samfund

Danmarks største sammenslutning mod madspild når op på 800 spisesteder

Sammenslutningen REFOOD mærket har snart været en forening i 1 år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder 3 år. Derfor indkaldes der nu til generalforsamling, den 15. maj.

Indhold fra partner

Samfund

11 måneder om året går det rigtig godt

November og december er lig med julefrokoster, og der serveres meget mad, når en stor del af de 2,6 mio. lønmodtagere sætter sig til bords til firmajulefrokoster landet over. Dermed er der også potentiale for meget madspild.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood indvier ny fabrik, som omdanner madaffald til biogas

Daka ReFood indvier ny fabrik i Horsens, som i symbiose med Horsens Bioenergi omdanner både madaffald og gylle til biogas.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood bygger anlæg ved Horsens Bioenergi

Danmarks første fuldt integrerede behandlingsanlæg til håndtering af madaffald ser snart dagens lys i Horsens.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ecoMotion inviterer til fejring af 10-års jubilæet for Daka’s biodieselfabrik.

Daka inviterer samarbejdspartnere, interessenter og borgere i lokalområdet til at fejre Daka ecoMotions 10-års jubilæum, torsdag d. 31. maj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka Denmark A/S får nyt hovedkontor

Daka Denmark A/S administration i Løsning er pr. 1. oktober 2017 flyttet ind i nyt hovedkontor i Hedensted på den modsatte side af motorvej E45.

Indhold fra partner

Samfund

Daka udvider PIGUP&KO konceptet med afhentningspladser – Mindre bøvl, mere sikkerhed

Hos Daka SecAnim er det vigtigste parameter i forhold til afhentning af døde dyr, at der er den højest mulige sikkerhed for vores kunder, når det kommer til smitterisiko. Derfor har vi udviklet en produktserie af løsninger til afhentningspladser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Timm Vladimir melder sig ind i kampen mod madspild

Når REFOOD mærket den 1. juni stiftes som en forening, bliver det med deltagelse fra en sand madentusiast. Tv-vært og kok Timm Vladimir har stort fokus på bæredygtighed og madkundskab i sit eget koncept Timm Vladimirs Køkken.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny affaldsordning i Vejle Kommune åbner op for private aktører

Nye regler for de erhvervsdrivende i Vejle Kommune giver mulighed for mere genanvendelse af madaffald.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere