Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Fra Mexico til bæredygtig indsats hos Århus Street Food

Det slog klik for Laust Bech-Petersen, da han for et par år siden besøgte en lille by i det centrale Amerika – et bæredygtigt klik vel og mærke.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood kaster sig nu over genanvendelse af dagrenovation

I Horsens skal madaffald sorteres og genanvendes til størst mulig gavn og mindst mulig belastning for miljøet. Håndteringen af det organiske affald har netop været i udbud, og det er den lokalt baserede virksomhed, Daka ReFood, som har vundet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Øgro kan sikre forsyningen af næringsstoffer til økologiske planteavlere

Daka Denmark vil give de danske økologer bedre muligheder for at honorere den hastigt voksende efterspørgsel efter økologiske produkter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening

På bare halvandet år har REFOOD mærket nået over 500 erhvervsmedlemmer, og tilslutningen til mærknings-ordningen for fødevare-, hotel- og restaurationsbranchen vokser støt over hele landet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

PigUp & Ko – En ny app til landmænd

Daka SecAnim har udviklet en app til afhentning af døde dyr i dansk landbrug og dyreerhverv. Målet er nemmere bestilling, bedre kundeservice og samtidigt at værne om sikkerheden. PigUp & Ko, hedder den nye gratis app, som nu er tilgængelig til både iOS og Android.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Der er gået sport i madspildsproblematikken!

Et stadigt stigende fokus på madspild og bæredygtige råvareindkøb, er blevet en interessant og udfordrende daglig agenda for køkkenfolket på Testrup Højskole.

Indhold fra partner

Samfund

Danmarks største sammenslutning mod madspild når op på 800 spisesteder

Sammenslutningen REFOOD mærket har snart været en forening i 1 år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder 3 år. Derfor indkaldes der nu til generalforsamling, den 15. maj.

Indhold fra partner

Samfund

11 måneder om året går det rigtig godt

November og december er lig med julefrokoster, og der serveres meget mad, når en stor del af de 2,6 mio. lønmodtagere sætter sig til bords til firmajulefrokoster landet over. Dermed er der også potentiale for meget madspild.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood indvier ny fabrik, som omdanner madaffald til biogas

Daka ReFood indvier ny fabrik i Horsens, som i symbiose med Horsens Bioenergi omdanner både madaffald og gylle til biogas.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Daka ReFood bygger anlæg ved Horsens Bioenergi

Danmarks første fuldt integrerede behandlingsanlæg til håndtering af madaffald ser snart dagens lys i Horsens.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere