Nyhedsarkiv

Medarbejder

Godt arbejdsmiljø er god forretning

Topledelsen spiller den vigtigste rolle i at skabe et godt arbejdsmiljø, og når det lykkes, er der store sociale og økonomiske gevinster at hente. Montana er en af de danske virksomheder, hvor ledelsen er gået forrest i at forbedre arbejdsmiljøet.

Indhold fra partner

Medarbejder

Sådan hjælper du medarbejdere med alkoholmisbrug

Mindst 160.000 danskere er afhængige af alkohol, hvilket skaber udfordringer både i hjemmet og på arbejdet. Særligt arbejdspladsen kan spille en vigtig rolle, når alkoholikere skal hjælpes ud af deres misbrug. En alkoholpolitik er et godt sted at starte.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Naturorganisationer: Svanemærket skader regnskoven

Nye regler for Svanemærket betyder, at produkter lavet af tropiske træarter de facto ikke længere kan opnå mærket. ”Fagligt er det helt ude i hampen”, påpeger Verdens Skove, mens WWF kraftigt anbefaler, at reglerne tages af bordet igen.

Indhold fra partner

Samfund

Kampen mod korruption er aldrig slut

Danmark er for fjerde år i træk blevet kåret som det mindst korrupte land af Transparency International. Men kampen mod korruption slutter aldrig understreger Dansk Industri, der bakkes op af smykkevirksomheden Pandora.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Miljøvenlig vognmand får DI’s Initiativpris

Hos Fredsø Vognmandsforretning har man sat farten ned – til gavn for både miljøet og forretningen. Den lavere fart har nemlig ført til færre nedbremsninger, færre stop, et mindre forbrug af brændstof samtidig med, at gennemsnitsfarten er den samme.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Milliard-fond kan give danske grønne energiløsninger medvind

En ny fond stiftet af blandt andre Bill Gates vil dele én milliard dollar ud til forskning i grøn energiteknologi. Danske virksomheder har gode muligheder for at få del i midlerne, vurderer DI og energibranchen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DI: Energiudspil fra EU-Kommissionen styrker den grønne omstilling

EU-Kommissionen vil skabe et integreret og effektivt elmarked, som styrker den grønne omstilling i EU. Samtidig vil et bindende mål omat øge energieffektiviteten med 30 pct. give endnu bedre muligheder for danske virksomheder, der sælger energiteknologi.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Ulykkesforebyggelse i praksis

Ledelsesopbakning, undersøgelse af alle ulykker og tilsyn med sikkerhedsadfærd er ifølge arbejdsmiljøchef Randi Madsen de tre grundsten, hvis arbejdsulykker skal reduceres i virksomheden.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Dansk inspiration i nystartet demokrati

Den danske fagbevægelse og danske arbejdsgivere er gået sammen om at promovere den danske model i det nye demokrati i Myanmar. Virksomheden Telcon er også etableret derude og vil videreuddanne sin burmesisk arbejdskraft i Danmark.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Ny fransk lov om due diligence

Den 21. februar 2017 vedtog det franske parlament en længe ventet lov, der pålægger multi-nationale selskaber i Frankrig at lave en due diligence plan. Målet er at forhindre overtrædelse af menneskerettighederne i forsyningskæden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danskere laver whisky om til strøm

I byen Rothes i Skotland, leverer et bioforbrændingsanlæg strøm nok til 9.000 husstande ved hjælp af 115.000 tons mask fra lokale whiskydestillerier. Danske Aalborg Energie Technik a/s har leveret det nøglefærdige anlæg.

Indhold fra partner

Medarbejder

DR sætter fokus på sundt arbejdsliv

Danmarks Radios tv-program ”Sundhedsmagasinet” sætter fokus på det sunde arbejdsliv. DI hilser fokus på et vanskeligt emne velkomment.

Indhold fra partner

Medarbejder

RESPEKT til dig, der tør tale om alkohol

Arbejdspladsen og familien bakkede op, da Sophia Pia Reinholt skulle ud af sit alkoholmisbrug – og det var afgørende for, at behandlingen blev en succes. DI bakker op om RESPEKT-kampagnen, som sætter fokus på, hvordan virksomheder kan støtte medarbejdere.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Kvinder indtager toppen af dansk erhvervsliv

En ny analyse fra DI viser, at de største danske virksomheder har mere end fordoblet antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer siden 2008 og ligger over EU-gennemsnittet på området. Samtidig indtager flere kvinder direktionsgangene.

Indhold fra partner

Samfund

Dansk virksomhed lærer mænd i Ghana at vaske op

Rent drikkevand, kurser i ligestilling og familievenlige arbejdstider. Det er små, men afgørende tiltag, som kan forandre livet for kvinder i lande som Indien, Vietnam og Ghana. En ny fotobog viser, hvordan otte danske virksomheder gør en forskel.

Indhold fra partner

Medarbejder

DI vil sætte ord på mangfoldighed og trivsel

DI vil med en række pjecer sætte ord på, hvordan virksomheder kan arbejde med mangfoldighed og trivsel på danske arbejdspladser. Første pjece i rækken retter sig mod seksuelle minoriteters trivsel.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bakterier kan redde 360.000 tons yoghurt

700.000 tons. Så meget vil ingrediensvirksomheden Chr. Hansen reducere det globale spild af mejeriprodukter med inden 2020. Det sker for at hjælpe med at løse verdens udfordringer og samtidig øge indtjeningen.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Virksomhed var ikke ansvarlig for dødsfald i Bangladesh

En principiel afgørelse slår fast, at tekstilvirksomheden PWT Group ikke kan gøres ansvarlig for, at 1138 personer omkom og mere end 2000 personer blev såret, da en bygning, der husede en af virksomhedens underleverandører styrtede sammen.

Indhold fra partner

Supply chain

Danske virksomheder rykker til Kenya

Flere danske virksomheder er godt på vej ind på det kenyanske marked, efter de har deltaget i projektet ”Afrikanisering – Fra Næstved til Nairobi”. Rengøringsmaskiner fra Nilfisk er blandt de danske produkter, kenyanere kan se frem til at få glæde af.

Indhold fra partner

Samfund

Brugt elektronik kan give virksomheder milliardgevinst

Køb af lys i stedet for elpærer og lamper, gensalg af brugt it-udstyr, genanvendelse af værdifulde råstoffer og andre måder at forbedre udnyttelsen af elektronik kan give virksomheder og samfund milliardgevinster, viser nye analyser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DI: Stærkt signal fra DONG til verden

Fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på DONG Energys kraftværker. Det sender et stærkt signal til verden, mener DI.

Indhold fra partner

Samfund

Ny udviklingsstrategi kan gavne danske virksomheder

Danmark har fået en ny strategi for udviklingsarbejde i udlandet, som i højere grad involverer erhvervslivet. Den nye strategi kan komme både virksomheder og den globale bæredygtige udvikling til gode, lyder det fra DI.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Har I styr på UK Modern Slavery Act?

UK Modern Slavery Act betyder, at mange danske virksomheder, som sælger til eller på anden måde er til stede på det britiske marked, skal lave en årlig rapportering, der redegør for virksomhedens indsats imod slaveri, tvangsarbejde og menneskehandel.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark ved et tipping point

Det globale arbejdsmarked vil blive præget af frygt og usikkerhed som følge af automatisering­en, robotter og den 4. industrielle revolution, forudser John Russo. Han vurderer, at det danske arbejdsmarked står godt rustet til at håndtere udfordringerne.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder kan hjælpe verdens udsatte børn

Om man beskæftiger sig med børn, miljø eller velfærd, kan virksomheder gøre en stor forskel både nationalt og internationalt. Til Børnenes Dag i FN-Byen på Østerbro var udsatte børn på dagsordenen, og her fortalte bl.a. LEGO, hvordan de gør en forskel.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Stort internationalt slag mod korruption

For første gang nogensinde er der blevet udformet en international standard for antikorruption. Standarden giver danske virksomheder en konkurrencefordel og kan være adgangsbillet til flere ordrer hos kunder, der ønsker leverandører med styr på tingene.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Stort amerikansk marked for danske grønne løsninger

Det amerikanske marked for grøn energi vokser markant, og der er der mange forretningsmuligheder for danske virksomheder. Det blev der sat fokus på mandag i Industriens Hus til københavnsk klimakonference.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere