Nyhedsarkiv

Samfund

UNLEASH skudt i gang: Forskellighed giver den bedste idé

1.000 unge med vidt forskellige baggrunde deltager i disse dage i UNLEASH, hvor de sammen skal komme med idéer til, hvordan verden kan udvikles på en bæredygtig måde. Startskuddet til projektet lød søndag i Lokomotivværkstedet i København.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Metanol er en af vejene til en renere transportsektor

Metanoldrevne brændselsceller er klar til at afløse forbrændingsmotoren. Virksomheden SerEnergy har medvirket til at få en ny generation af køretøjer ud på vejene. Dansk Industri så gerne, at afgiftssystemet hjalp de nye teknologier bedre på vej.

Indhold fra partner

Samfund

DI arbejder med FN’s verdensmål

I 2015 lancerede FN 17 nye verdensmål, der frem til 2030 skal hjælpe verden med at blive mere bæredygtig. Den private sektor spiller en stor rolle i at opnå de 17 mål, og DI samarbejder med virksomheder og organisationer, der bidrager til at nå målene.

Indhold fra partner

Medarbejder

Sådan undgår du at ansætte illegal arbejdskraft

Det er sjældent et bevidst valg, når virksomheder ansætter illegale medarbejdere. For det kan faktisk være svært at gennemskue, om ansøgeren arbejder ulovligt i Danmark. Løsningen ligger ellers lige for, påpeger DI.

Indhold fra partner

Samfund

DI: Anbefalinger viser vejen til cirkulær økonomi

Presset på ressourcerne stiger, når verdens befolkning vokser, millioner af fattige rykker ind i middelklassen, og byerne bliver større. Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi giver 27 anbefalinger til, hvordan ressourcerne kan række længere.

Indhold fra partner

Medarbejder

Godt arbejdsmiljø er god forretning

Topledelsen spiller den vigtigste rolle i at skabe et godt arbejdsmiljø, og når det lykkes, er der store sociale og økonomiske gevinster at hente. Montana er en af de danske virksomheder, hvor ledelsen er gået forrest i at forbedre arbejdsmiljøet.

Indhold fra partner

Medarbejder

Sådan hjælper du medarbejdere med alkoholmisbrug

Mindst 160.000 danskere er afhængige af alkohol, hvilket skaber udfordringer både i hjemmet og på arbejdet. Særligt arbejdspladsen kan spille en vigtig rolle, når alkoholikere skal hjælpes ud af deres misbrug. En alkoholpolitik er et godt sted at starte.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Naturorganisationer: Svanemærket skader regnskoven

Nye regler for Svanemærket betyder, at produkter lavet af tropiske træarter de facto ikke længere kan opnå mærket. ”Fagligt er det helt ude i hampen”, påpeger Verdens Skove, mens WWF kraftigt anbefaler, at reglerne tages af bordet igen.

Indhold fra partner

Samfund

Kampen mod korruption er aldrig slut

Danmark er for fjerde år i træk blevet kåret som det mindst korrupte land af Transparency International. Men kampen mod korruption slutter aldrig understreger Dansk Industri, der bakkes op af smykkevirksomheden Pandora.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder må gerne tjene penge på FN's verdensmål

Topchefer har et ansvar for, at vi når FN’s Verdensmål, siger den nordiske direktør for FN’s udviklingsprogram UNDP. Til gengæld giver indsatsen adgang til nye markeder og ekstra indtjening. Projektet UNLEASH viser vej til hvordan.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fem gode råd til innovation

Virksomheders konkurrencekraft afhænger i høj grad af deres innovationsevne. Men mange har ikke en formel strategi for innovation, hvilket kan medføre uklare mål. Thomas Wedell-Wedellsborgs giver fem gode råd til ledere, der arbejder med innovation.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Blog: Plastik kan genbruges – hvis vi vil

Miljøpolitisk chef Karin Klitgaard, DI, blogger om muligheder og barrierer for genanvendelse af plastik.

Indhold fra partner

Samfund

DI sætter verden til debat på lille ø i Østersøen

Globaliseringens udfordringer og muligheder er hovedemnet for Dansk Industris arrangementer på Folkemødet 2017.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Awardshow hylder det bæredygtige og ansvarlige design

Grundfos var blandt aftenens vindere, da Danish Design Awards 2017 løb af stablen i Industriens Hus 8. maj. Her blev danske virksomheder hyldet for deres arbejde med design, og i år var især bæredygtighed og ansvarlighed fællestræk blandt de nominerede.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Ny fransk lov om due diligence

Den 21. februar 2017 vedtog det franske parlament en længe ventet lov, der pålægger multi-nationale selskaber i Frankrig at lave en due diligence plan. Målet er at forhindre overtrædelse af menneskerettighederne i forsyningskæden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danskere laver whisky om til strøm

I byen Rothes i Skotland, leverer et bioforbrændingsanlæg strøm nok til 9.000 husstande ved hjælp af 115.000 tons mask fra lokale whiskydestillerier. Danske Aalborg Energie Technik a/s har leveret det nøglefærdige anlæg.

Indhold fra partner

Medarbejder

DR sætter fokus på sundt arbejdsliv

Danmarks Radios tv-program ”Sundhedsmagasinet” sætter fokus på det sunde arbejdsliv. DI hilser fokus på et vanskeligt emne velkomment.

Indhold fra partner

Medarbejder

RESPEKT til dig, der tør tale om alkohol

Arbejdspladsen og familien bakkede op, da Sophia Pia Reinholt skulle ud af sit alkoholmisbrug – og det var afgørende for, at behandlingen blev en succes. DI bakker op om RESPEKT-kampagnen, som sætter fokus på, hvordan virksomheder kan støtte medarbejdere.

Indhold fra partner

Samfund

Valgresultat i Kenya er vigtigt for dansk eksport til Afrika

Stabilitet i Kenya er lig god økonomi i hele Østafrika, og derfor følger danske virksomheder nøje med i valget. Præsident Uhuru Kenyatta står til genvalg, men det endelige resultat foreligger ikke endnu.

Indhold fra partner

Kommunikation

Sexuddannelse med virksomheder i FN-byen

Nye måder at undervise unge i udviklingslande i seksuel adfærd var blandt programpunkterne, da UNDP, Udenrigsministeriet og DI holdt workshops med virksomheder om forretningsmuligheder i FN’s 17 verdensmål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

New York Energy Week: Danish Cleantech Hub i partnerskab med Energistyrelsen

Offshore-vind er et varmt emne i delstaten New York. I løbet af denne uge, hvor New York Energy Week ruller på femte år, vil Danish Cleantech Hub i fællesskab med Energistyrelsen sætte vidensdeling i stævne sammen med de lokale myndigheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Gamle træpaller opvarmer hele Engesvang

Tæt samarbejde mellem pallevirksomheden STEA og Ikast Værkerne har givet indbyggerne i byen Engesvang billig varme fra udtjente træpaller. Ifølge DI Bioenergi er det ”et smukt eksempel på at lokale ressourcer får værdi i form af CO2-fri energiproduktion.”

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danish Cleantech Hub launching new Water Tech Think Tank in New York

Danish Cleantech Hub is one of the founders of the new public-private water tech think tank, NY Blue Tech that will focus on Integrated Water Management, Waste Water, Blue-Green Infrastructure and Climate Adaptation.

Indhold fra partner

Supply chain

Danske virksomheder rykker til Kenya

Flere danske virksomheder er godt på vej ind på det kenyanske marked, efter de har deltaget i projektet ”Afrikanisering – Fra Næstved til Nairobi”. Rengøringsmaskiner fra Nilfisk er blandt de danske produkter, kenyanere kan se frem til at få glæde af.

Indhold fra partner

Samfund

Brugt elektronik kan give virksomheder milliardgevinst

Køb af lys i stedet for elpærer og lamper, gensalg af brugt it-udstyr, genanvendelse af værdifulde råstoffer og andre måder at forbedre udnyttelsen af elektronik kan give virksomheder og samfund milliardgevinster, viser nye analyser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DI: Stærkt signal fra DONG til verden

Fra 2023 skal være helt slut med at fyre med kul på DONG Energys kraftværker. Det sender et stærkt signal til verden, mener DI.

Indhold fra partner

Samfund

Ny udviklingsstrategi kan gavne danske virksomheder

Danmark har fået en ny strategi for udviklingsarbejde i udlandet, som i højere grad involverer erhvervslivet. Den nye strategi kan komme både virksomheder og den globale bæredygtige udvikling til gode, lyder det fra DI.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere