Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Ford vil mindske CO2-udledningen i sin forsyningskæde

Ford vil hjælpe sine leverandører til at mindske blandt andet kulstofudledning og affald ved at dele viden og praksisser.

Klima, miljø og energi

Deutsche Post udvikler elektrisk bil

Hos Deutsche Post har man haft en ambition om at mindske sine varevognes forurening uden at gå på kompromis med leveringskvaliteten. Det har resulteret i en stigende efterspørgsel på virksomhedens nye satsning; en egenudviklet leveringselbil.

Klima, miljø og energi

Lego: Børn skal hjælpe os med at tænke i bæredygtighed

Hos Lego vil man beskytte Jorden gennem leg. Derfor vil man, i samarbejde med sin egen udgave af Batman, engagere børn til at tænke ansvarligt i både miljømæssige og sociale henseender.

Samfund

Mærsk er godt på vej til at udrydde hverdagskorruption

På et enkelt år har Mærsk skåret gevaldigt ned på mængden af faciliteringsbetalinger til lokale toldere og havnemyndigheder verden over. Hos Maersk Line er den såkaldte ’smørelse’ faldet med 87 procent. Indsatsen sker på mange niveauer.

Strategi & ledelse

Fremtidens konkurrence i landbrug og fødevarer defineres nu

Kampen om, hvordan landbruget og fødevaresektorens arbejde med bæredygtighed skal defineres, er sparket i gang. Dansk Standard opfordrer alle til at gå med nu, hvor der stadig er ”åbne sider”. Faren er, at barren sættes for lavt og danske virksomheder ikke får de konkurrencefordele, de har potentialet til at høste.

Supply chain

Ikea-chauffører bor månedsvis i deres lastbiler

Østeuropæiske lastbilchauffører, der kører for bl.a. Ikea i Europa, bor i kabinerne i deres vogne i flere måneder ad gangen. ”Uacceptabelt” siger Ikea, der ”sympatiserer med chaufførernes kamp”, men erkender, at det er svært at rette op på situationen.

Menneskerettigheder

Nyt benchmark kan hjælpe investorer med at vurdere performance på menneskerettigheder

Den første sammenligning af virksomheders performance inden for menneskerettigheder nogensinde blev offentliggjort i denne uge. Den viser, at globale virksomheder underpræsterer, når det kommer til implementering af menneskerettighederne i forretningen. Institut for Menneskerettigheder mener, at benchmarket kan blive et nyttigt værktøj til at belønne god adfærd.

Klima, miljø og energi

Mærsk tester vindteknologi i samarbejde med energiselskaber

Maersk Tankers og Shell er gået sammen med Norsepower og The Energy Technologies Institute for at teste vindfremdriftsteknologi.

Klima, miljø og energi

Verdensnaturfonden kritiserer kunstig energiø: Miljøpåvirkningerne bliver glemt

WWF Verdensnaturfonden langer ud efter energiselskabers kunstige ø i Nordsøen. Det kan koste dyreliv i ”Nordsøens økologiske hjerte”, hvis man begynder at bygge på Dogger Banke, mener organisationen.

Klima, miljø og energi

Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

Danmark er førende, når det gælder miljømæssig bæredygtighed, konkluderer ny rapport fra World Economic Forum, der har placeret landet som nummer fire ud af 127. Når Danmark ikke rammer førstepladsen, skyldes det især landets produktion af olie og naturgas i Nordsøen.

Samfund

Cirkulært potentiale for genbrug i bilskrotning

Der er store muligheder og såvel økonomiske som miljømæssige gevinster i at lukke kredsløbet i bilskrotningsindustrien, men målstregen er et stykke væk, og der er en del bump på vejen.

Supply chain

DHL: Fragtcykler skal sikre hurtig og klimavenlig levering

Hos DHL Express har man udviklet containeren City Hub, der skal være med til at sikre hurtig og klimavenlig levering i de europæiske storbyer.

Klima, miljø og energi

Kan man bygge smukke huse af affald?

Den 29. marts får Building Green i Aarhus besøg af arkitekten Césare Peeren, der bl.a. beskæftiger sig med at forvandle affald til smukke bygninger. Det handler om at lade materialerne bestemme designet og at skaffe dem lokalt.

Klima, miljø og energi

En langsigtet, grøn omstilling kræver nye klimamål

Danmark når klimamålene for 2020, men skal samtidig stramme sig an med nye klimapolitiske initiativer, hvis den grønne omstilling skal fortsætte længere end det. Det konkluderer Energistyrelsen i ny analyse.

Medarbejder

Akademikernes Centralorganisation nedsætter ekspertpanel til stressramte vidensarbejdere

En stigning i antallet af stressramte vidensarbejdere har fået Akademikernes Centralorganisation til at nedsætte et ekspertpanel, der skal fremme trivslen på arbejdspladser.

Menneskerettigheder

Menneskerettighedsnetværk får nyt sekretariat

Danish Business Network for Human Rights får nyt sekretariat i form af Institut for Menneskerettigheder. Samtidig er netværket åbnet for nye medlemmer.

Medarbejder

Arbejdere angriber H&M-fabrik i Myanmar

Ansatte på en H&M-fabrik i Myanmar har ødelagt produktionsudstyr og angrebet managers i en eskaleret konflikt om bedre løn- og arbejdsforhold. H&M er ”dybt bekymrede”.

Klima, miljø og energi

Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Hos Københavns Kommune vil man gerne blive bedre til at genanvende borgernes plastaffald. Derfor indviede man et nyt testanlæg til blød plast i fredags, og de private virksomheder skal også med om bord.

Klima, miljø og energi

Stem med: Hvem skal have H&M Foundations udviklingsmillioner?

Begejstres du mest af genbrug, nye materialer eller digitale løsninger? Fem projekter skal dele en million Euro i Global Change Award, en innovationskonkurrence, hvor vinderprojekterne skal hjælpe modeindustrien på vej over i den cirkulære økonomi. I den næste uge kan alle være med til at stemme om, hvordan penge skal fordeles.

Strategi & ledelse

Opskriften på bæredygtighed i SMV’er: start småt, synligt og konkret

Et forskningsprojekt med deltagelse af 39 SMV’er leverer et bud på spørgsmålet til en million kroner: Hvordan bliver flere SMV’er involveret i at skabe vækst gennem bæredygtighed?

Kommunikation

CSR-rapport: RGS 90 CSR Rapport 2016

Samfundsansvar står højt på dagsordenen hos RGS 90, og vi har glædet os til at give en samlet fremstilling af vores CSR-indsats i denne rapport. Her kan du læse om det arbejde, vi har gjort i 2015/16, og om vores planer og mål for de kommende år.

Klima, miljø og energi

London sætter (mere) genbrug på dagsordenen

Londons affalds- og genbrugsråd (LWARB) har godkendt ny 2020-plan, der skal accelerere genbrug og cirkulær økonomi.

Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal forhindre skovning i kakaoindustrien

Tolv af verdens førende kakao- og chokoladevirksomheder er gået sammen for at forhindre bl.a. skovødelæggelser i forbindelse med den globale kakaoproduktion.

Klima, miljø og energi

Aalborg Havn er Danmarks første CO2-neutrale havn

I 2010 kunne en målsætning om at blive CO2-neutral synes at have lange udsigter. I dag er realiteterne imidlertid en anden – Aalborg Havn er nemlig den første CO2-neutrale havn i Danmark.

Klima, miljø og energi

17.000 tons madspild får Netto til at øge indsatsen

Åbenhed om omfanget og et nyt initiativ for at indsamle ideer er nyeste skud på stammen i Nettos kamp mod madspild. Målet er en halvering i 2030.

Strategi & ledelse

CSR version 2017 er et brobyggerprojekt

Hvad er årets vigtigste tendenser inden for CSR? Øverst på listen står virksomheder som lokomotiv for en bæredygtig samfundsudvikling.

Samfund

Rapport: Cirkulær økonomi kan spare 11 procent af verdens vandforbrug - mindst

Ved at anvende en cirkulær model for forbrug, kan verden skære mindst 11 procent af behovet for ferskvand, siger hollandsk rapport. Masser af forretningsmuligheder i en ny strategi.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere