Nyhedsarkiv

Supply chain

Årets bæredygtige lastbil er stadig italiensk

Iveco vandt Sustainable Truck of the Year for andet år i træk, da kåringen fandt sted på forrige uges Ecomondo-messe i Italien. På biometan kan vindervarevognen reducere CO2-emissionerne med 95 procent.

Kommunikation

Dansk rapportering fortæller rigeligt, forklarer for lidt

Hvis arbejdet med samfundsansvar skal være en del af vurderingen af virksomhedens værdi, så skal de store danske virksomheder oppe sig på, hvad de gør med tallene i deres rapportering.

Klima, miljø og energi

Regeringen vil udfase kul i 2030

I en koalition med 14 andre lande har den danske regering indgået en aftale om at udfase kul fra elproduktion i 2030.

Klima, miljø og energi

Verdens CO2-udslip stiger igen

Efter nogle års pause viser et forskningsprojekt at udledningerne af CO2 på verdensplan igen er stigende. En professor bag projektet kalder det ’meget skuffende’.

Strategi & ledelse

”U-bæredygtige virksomheder har ingen fremtid”

Alle virksomheder skal tænke bæredygtighed for at være med på fremtidens marked, også i de brancher, hvor emnet ikke er helt så udbredt, siger Steen Hildebrandt, der taler på logistikkonference i Aalborg til december.

Medarbejder

Topledere skal undre sig over manglende diversitet

Glasloftet eksisterer. Det består af den bevidste og ubevidste kønsdiskriminerende forestilling om, hvem en leder er, og hvordan lederen agerer. Skal glasloftet brydes, skal det ske gennem dialog frem for løftede pegefingre. Det mener Louise Rygaard Jonas, Programdirektør på CBS Executive.

Medarbejder

Saint-Gobain modtager CSR-pris

Med en indsats over for unge og ledige på kanten af arbejdsmarkedet kunne Saint-Gobain Distribution Denmark for nylig modtage Randers Kommunes CSR-pris. Logistikdirektør opfordrer andre virksomheder til også at tage ansvar.

Medarbejder

Analyse: Automatisering gør det sværere for SMV’er at tage socialt ansvar

Rigtig mange af de ansatte i smv'erne udfører i dag opgaver, hvoraf langt størstedelen nemt kan automatiseres, viser ny undersøgelse. Det gør stillingerne nemme at erstatte og går i sidste ende ud over de udsatte borgere, der besidder mange af den type jobs.

Medarbejder

Nyt samarbejde skal skaffe job til langtidsledige

Elite Miljø har i partnerskab med Ikast-Brande Kommune og 3F skabt en ny samarbejdsform, hvor udbud af rengøringsopgaven kombineres med en ekstra ordinær indsats for at skaffe job til langtidsledige.

Klima, miljø og energi

COP23 er slut med to streger under Parisaftalen

Årets klimatopmøde i FN-regi, COP23, sluttede i Bonn i lørdags. Aftaler om delelementer har bragt Parisaftalen tættere på eksekvering, og så har stribevis af lande, virksomheder og organisationer brugt kongressen til at binde sig til diverse klimamål.

Klima, miljø og energi

Ørsted lancerer hidtil største undersøgelse af holdninger til grøn energi

Selvom kul og olie stadig er de mest udbredte energikilder i verden, er der stor global opbakning for en grønnere fremtid. Det viser en ny undersøgelse, der omfatter over 26.000 mennesker i 13 lande.

Medarbejder

Progressive chefer skal få kvinder ind i direktionslokalerne

I fremtiden skal vi glemme alt om politiske initiativer eller stramninger. I stedet er det topcheferne, der skal hjælpe til med at få flere kvindelige ledere.

Supply chain

Fuji Xerox går videre med ansvarligt indkøb af papir

Printerproducenten Fuji Xerox er gået med i en erklæring om etisk sourcing af papirvarer for på den måde at styrke indsatsen for ansvarligt skovbrug i hele sin forsyningskæde.

Klima, miljø og energi

250 af verdens største virksomheder ansvarlige for en tredjedel af verdens CO2

I en ny rapport afslører forskere, at kun 30 procent af de 250 største børsnoterede virksomheder i verden har sat sig et mål om at bremse den globale opvarmning, på trods af at gruppen står for en tredjedel af verdens CO2-udslip.

Klima, miljø og energi

Ny rapport guider turismebranchen til at blive mere cirkulær

Der hvor virksomheder for alvor kan gøre en forskel, er inden for den cirkulære økonomi. Det mener folkene bag innovationsprojektet Cirtoinno, der nu vil have turismebranchen med på den cirkulære vogn.

Klima, miljø og energi

Stor gasmotor skal være gennembrud for klimavenlig transport

Scania er på banen med en 13-liters gasmotor, der kan klare de lange ture på bæredygtig vis. Fodret med biogas reducerer den CO2-udslippet med 90 procent i forhold til en dieselmotor.

Samfund

Samarbejde mellem Matas og Hjerteforeningen skal redde liv

Matas vil i samarbejde med Hjerteforeningen sælge pakkevedhæng, hvor halvdelen af indtægterne går til at indkøbe og opsætte hjertestartere på steder, der er tilgængelige hele døgnet.

Medarbejder

Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Magasinet Fortune står bag en undersøgelse, der rangerer de 100 bedste virksomheder at arbejde for i verden. Salesforce har indtaget førstepladsen, Natura får en femteplads, mens H&M lige sniger sig ind på listens øverste fjerdedel med en 24. plads.

Klima, miljø og energi

Tesla har afsløret sin grønne lastbil

Tung vejgodstransport i stor skala uden udledninger af drivhusgas er rykket et skridt nærmere efter at Tesla i nat dansk tid præsenterede sin fuldt elektriske lastbil, Tesla Semi.

Samfund

Der skal bygges grønt for samfundet

Beton designet til adskillelse, inkluderende boliger og multifunktionelle byggerier med fisk i installationerne. Årets Building Green bød som vanligt på en lang række bud på det at bygge grønt.

Klima, miljø og energi

Gassen i Danmarks gasnet kan være grøn i 2035

100 procent af gassen i Danmarks gasnet kan være grøn allerede i 2035. Det viser et notat, som interessefællesskabet Grøn Gas Danmark offentliggjorde i går.

Klima, miljø og energi

Toyota vil hive CO2 (næsten) helt ud af sin eksistens

Den japanske bilgigant Toyota sigter efter nul CO2 i Europa i 2050, mens målet på verdensplan er en reduktion på mindst 90 procent. Det involverer hele værdikæden fra materialer, produktion og salg til brug og bortskaffelse. Senest er de danske forhandlere blevet miljøcertificerede.

Supply chain

Afsløring: Haribos vingummibamser produceres af slaver

For nylig kunne en tysk dokumentar afsløre, at både slaveri, børnearbejde og dyremishandling finder sted i forbindelse med produktionen af Haribos vingummibamser. Haribo er overraskede og har sat undersøgelse i gang.

Klima, miljø og energi

Bilgiganter navngiver ladenetværk med sænkede ambitioner

Tilbage i januar annoncerede en stribe af verdens største bilfabrikanter, at man ville opbygge et netværk af hurtigladere til elbiler i Europa. Nu får netværket et navn – og færre ladere.

Kommunikation

Tænketank: Vi skal skifte mentalitet, hvis verdensmålene skal nås

Det kræver en helt ny mentalitet og måde at se fremtiden på, hvis FN’s 17 verdensmål skal nås. Det mener tænketanken Sustainia, der netop har udgivet boget ’Repaint the future!’. Formålet er, at gøre op med samfundets fremherskende frygt og mistillid, der overskygger menneskets muligheder for at handle.

Samfund

I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Der er en stigende efterspørgsel efter investeringer med sociale formål som f.eks. ligestilling. Det har fået Australia Bank til at sælge obligationer med særligt fokus på mangfoldighed. Der er dog stadig langt op til det niveau, de miljø- og klimamæssige obligationer ligger på, oplyser banken.

Klima, miljø og energi

Rapporter melder om stor uenighed i kampen mod global opvarmning

Skal vi gøre noget ved de globale klimaforandringer, er vi nødt til at bygger broer mellem både regeringer, civilsamfund og den private sektor. Men det kræver også, at det er de rette personer, der sidder rundt om bordet, når der skal indgås aftaler, vurderer nye rapporter.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere