Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Greenpeace rangerer de mest reparerbare enheder

Det kan godt betale sig at udvikle produkter, der kan repareres og opgraderes, mener Greenpeace East Asia og opfordrer flere af de store IT-mærker til at tage et kig på Dell, Fairphone og HP.

Kommunikation

Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer

Et partnerskab mellem Unilever og UN Women vil komme kønsstereotypiske portrætteringer i reklamer til livs. Flere store virksomheder som Facebook, Google og Microsoft har tilsluttet sig alliancen.

Supply chain

Hvordan får syerskerne i Bangladesh en løn de kan leve af?

Nordea siger, at H&M skal øge prisen med mindre end fire kroner pr skjorte for at sikre, at syerskerne hos deres leverandører får en løn, de kan leve af. Så simpelt er det ikke, siger H&M. Eller er det?

Samfund

Danwatch: Kritik viser et strukturelt problem

I sagen om massebesvimelser i den cambodianske tekstilproduktionssektor afviser Danwatch, at deres kritik er enkeltstående, og peger i stedet på, at Bestseller ikke vil forholde sig konkret til temperaturen på fabrikkernes systuer.

Klima, miljø og energi

Asnæsværket siger farvel til kul

Dong, Novo Nordisk og Novozymes har indgået en 20 årig aftale med Kalundborg Forsyning om at skifte kul ud med træflis på Asnæsværket. Omstillingen vil betyde en årlig CO2-reduktion på cirka 800.000 tons.

Klima, miljø og energi

Verdens største lodrette have gør Bogota grønnere

En beboelsesejendom i den colombianske hovedstad Bogota er blevet pakket ind i hængende haver, der gør både bygning og by grønnere, til gavn for både klima og økonomi.

Samfund

Nyt værktøj til klimavurdering af fonde klar

Verdens første rangering af fonde på baggrund af deres klimapåvirkning er i dag blevet lanceret. Bedømmelserne skal gøre det nemmere for investorerne at integrere og bruge klimahensyn i deres beslutninger. Flere danske fonde er med i rangeringen.

Medarbejder

H&M: Massebesvimelser er ikke et problem hos os

Problemerne med syersker, der besvimer i massevis på tøjfabrikker i Cambodia, er ikke et problem på H&M’s leverandørfabrikker, siger selskabet. Vi holder godt øje med dem, lyder det.

Samfund

Danmark er nu officielt med i Hong Kong-konventionen

Som det 7. land på verdensplan er Danmark nu en del af Hong Kong-konventionen, der skal sikre menneskelig og miljømæssigt ansvarlig ophugning af skibe.

Medarbejder

Undersøgelse: Ansatte vil have mere inklusion på arbejdspladsen

En ny undersøgelse foretaget af Deloitte viser, at ansatte i høj grad prioriterer inklusion på arbejdspladsen. Således kan over 70 procent af de adspurgte finde på at forlade deres job til fordel for et, der har flere inkluderende aspekter.

Klima, miljø og energi

Energigiganter vil have fjernet tilskud til stærkt forurenende kraftværker

Shell og Statoil er blandt de virksomheder, der står bag organisationen Make Power Clean og et fælles brev til EU. Budskabet er klart: Det skal ikke kunne betale sig at udlede tonsvis af CO2.

Klima, miljø og energi

Forskere advarer: Massedød blandt dyrearter

For sjette gang er en masseudryddelse blandt klodens dyrearter på vej, vurderer forskere. Denne gang er det menneskets overforbrug, der er den store synder.

Samfund

Sportsligt: Engelsk klub først til at give mandlige og kvindelige fodboldspillere ligeløn

Den engelske fodboldklub Lewes FC er som den første professionelle klub begyndt at give sine mandlige og kvindelige spillere det samme i løn. ”Vi håber at starte et skifte”, lyder det fra folkene bag.

Samfund

Fairtrade – presset i England, men stærkt i Danmark

To af de største britiske supermarkeder er ved at droppe Fairtrade-brandet, hvilket truer mærkets eksistens. I hvert fald i Storbritannien; herhjemme står det stærkt, siger mærket selv, og en af de vigtigste partnere, Coop, bakker op.

Medarbejder

FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Ikke for første og næppe heller for sidste gang er der skudt et initiativ i gang for at få flere kvinder i ledelse i danske virksomheder. Vi halter nemlig bagud og det er et problem for innovation og vækst, siger initiativtagerne.

Klima, miljø og energi

Alle Volvo-biler bliver elektriske fra 2019

Samtlige personbiler Volvo lancerer og producerer fra 2019 får en eller anden form for elektrisk motor. Initiativet er et skridt mod bilproducentens målsætning om at reducere sit miljømæssige aftryk og bidrage til renere luft i byerne.

Klima, miljø og energi

Skibsfragt skal udlede mindre CO2

Skibe skal reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser, når de fragter varer over verdens oceaner. Det var ambitionen og formålet, da flere hundrede branche- og fagfolk mødtes i sidste uge for at diskutere, hvordan man kan gøre skibsfragten mere bæredygtig.

Klima, miljø og energi

Byggeriet skal med i den grønne omstilling

Bæredygtighed og cirkulær økonomi er blandt nøglebegreberne, der skal gøre byggesektoren til en bidragyder til den grønne omstilling. Klimavenlig beton kan være blandt de konkrete løsninger.

Klima, miljø og energi

Dansk plastikpose skal rense drikkevand i Afrika

En danskudviklet plastikpose kan ved hjælp af solens stråler nemt og hurtigt dræbe bakterier i drikkevand. Iværksætterne bag er nu klar til at sende posen på markedet i Afrika, hvor den også har været testet.

Klima, miljø og energi

Det kom der ud af internationalt møde om skibsfartens miljøpåvirkning

Flere hundrede beslutningstagere og branchefolk fra hele verden har været samlet i London for at tage beslutninger, der kan gøre skibsfarten mere miljøvenlig. Her er hvad de kom frem til.

Klima, miljø og energi

Apple samarbejder med leverandører om grønnere forsyningskæde

Apple arbejder for at gøre forretningen grønnere og det kræver, at forsyningskæden følger med.

Strategi & ledelse

Det kræver den rette strategi at tjene penge på bæredygtighed

Store virksomheder er for alvor begyndt at tjene penge på kundernes trang til at forbruge bæredygtigt. Men det kræver i høj grad en nøje markedsstrategi, hvis det skal lykkes, viser undersøgelse.

Klima, miljø og energi

FedEx og Boeing i samarbejde om ecoDemonstrator

Femte generation af Boeings lyd- og brændstofreducerende teknologiprogram, ecoDemonstrator, skal testes på FedEx Express-fragtfly til foråret.

Kommunikation

Virksomhederne skal levere en ny slags godt liv

Verden over har mennesker stort samme forestillinger om, hvad et godt liv skal indeholde. Og de vil mægtig gerne have hjælp fra virksomhederne til at opnå det.

Klima, miljø og energi

Første shippingfirma klar med CO2-afregning

En af verdens største logistikvirksomheder, tyske Kuehne + Nagel, er som de første i industrien begyndt at sætte CO2 udledt fra havtransport på sine regninger. Det skal føre til langsigtede miljøgevinster, lyder det.

Klima, miljø og energi

Klimaforskere: CO2-udledningen skal reduceres inden 2020 – ellers er det for sent

Vi skal have vendt udviklingen og reduceret CO2-udledningen i løbet af de næste tre år, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at overholde klimaaftalen, vurderer klimaeksperter.

Supply chain

Ny Bangladesh Accord lægger vægt på fagforeninger

I dag klokken 11 blev det offentliggjort at Bangladesh Accorden er blevet forlænget med tre år. I den næste periode vil man også arbejde med at få arbejderne på tekstilfabrikkerne organiseret i fagforeninger, og på at udvide accorden til også at dække tilstødende brancher som f.eks. sko.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere