Nyhedsarkiv

Supply chain

Danwatch afslører: Der kan være ulovligt træ i danske byggemarkeder

Syv danske byggemarkeder kendte ikke til dokumentfalsk og risici for slavelignende forhold hos deres leverandørs underleverandører af tropisk træ fra Brasilien.

Strategi & ledelse

Virksomhed efterlyser støtte til flygtningeansatte

Stadig flere flygtninge kommer i arbejde. Hos BC Hospitality Group savner man støtte fra kommunerne til at håndtere udfordringerne med at fastholde flygtninge i arbejde.

Menneskerettigheder

Danmarks største selskaber skifter kurs efter #MeToo

#MeToo-bevægelsen har fået Nordea, Carlsberg og Danske Bank til at gå nye veje i kampen mod seksuel chikane.

Samfund

50 mio. til grøn omstilling i Greater Copenhagen

FUTURE er et nyt samarbejde mellem regioner, virksomheder og vidensinstitutioner, som skal accelerere den grønne omstilling i Greater Copenhagen. Det skal organisationen Gate 21 stå for.

Klima, miljø og energi

Shell bliver sagsøgt for klimabelastning

Friends of the Earth indleder retssag mod oliegiganten Shell for selskabets påvirkning af klimaet. Sagen føres af hollandske Milieudefensie og støttes af Friends of the Earth-grupper verden over, herunder danske NOAH.

Klima, miljø og energi

Klimaet rykker højere op på pensionsselskabernes dagsorden

Markant flere danske pensionsselskaber melder sig på klimabanen. Det viser en ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden, der har rangeret de 17 største af slagsen ud fra deres klimaindsats.

Menneskerettigheder

Nyt samarbejde sender over 1000 afrikanske piger i skole

Skandinaviske Bording indgår et samarbejde med Plan Danmark og sender mere end 1000 afrikanske piger i skole – alt sammen ved at booke et hotel.

Supply chain

Dansk Supermarked lancerer sporbarhed på tun

Kunderne i Bilka, Føtex og Netto kan på en digital platform fremover tjekke oprindelsen på den enkelte dåse tun. Den nye digitale løsning skal skubbe til forbrugeren og branchens opmærksomhed på bæredygtig fiskeri.

Klima, miljø og energi

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

De Forenede Arabiske Emirater vil sænke vand- og energiforbruget med 30 procent inden 2030, og i 2050 skal 75 procent strømmen komme fra vedvarende energi. Danske virksomheder skal bidrage med løsninger.

Klima, miljø og energi

Bolden er rund – og kunstgræsset snart cirkulært

Den danske startup Re-Match omdanner udtjente kunstgræsbaner til genanvendelige plastmaterialer. Det er ved at blive en stor forretning, til gavn for miljøet og snart også bundlinjen.

Klima, miljø og energi

Costa Rica vil forbyde fossile brændstoffer i 2021

Landets nyvalgte præsident ønsker at satse 100 procent på vedvarende energi, og vil arbejde mod at gøre Costa Rica til det første land i verden, som forbyder brugen af olie, kul og andre fossile brændstoffer. Det skal ske allerede fra 2021.

Samfund

Nordea: Sådan sætter du penge i verdensmålene

Hvis vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling, så er det vigtigt, at vi hver især tænker over, hvor vi placerer vores penge. Det mener Nordeas investeringsdirektør, Eric Pederesen, som kommer med tre gode råd til bæredygtige investeringer.

Samfund

Mærsk starter nyt projekt mod madspild

FoodTrack by Maersk er et nyt samarbejde mellem startup'en Rockstart og A.P. Møller-Maersk. Sammen med en række iværksættere skal det mindske det globale madspild.

Klima, miljø og energi

Startup bruger blockchain til at bekæmpe madspild

INS Ecosystem har udviklet et nyt system, der skal hjælpe købmænd med at sælge dagligvarer direkte til kunderne. På den måde opnår både forbruger og sælger betydningsfulde besparelser, mener virksomheden.

Klima, miljø og energi

Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene

Kun få unge kender til eller engagerer sig i FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor har Børnefonden taget initiativ til en ny podcast rettet mod de unge.

Samfund

Fremtidens forbrugere kræver bæredygtige varer

Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvem fremtidens forbrugere er. Gruppen af forbrugere fra 18-35 år, kaldet Millennials, er en generation, der både vil være attraktive og krævende for fremtidens forbrugerkultur, viser undersøgelsen.

Strategi & ledelse

B Corp virksomheder i UK vokser 28 gange hurtigere end økonomien

Ny forskning viser, at virksomheder inden for B Corp-bevægelsen i England vokser 28 gange hurtigere end landets nationale økonomiske vækst på 0,5 pct.

Klima, miljø og energi

Sejlturen over Kattegat bliver på batterier

Stena Lines' færgerute mellem Frederikshavn og Göteborg kommer fra sommeren 2018 til at gøre brug af batteridrift i stedet for traditionelt brændstof.

Klima, miljø og energi

Turisme bidrager mere end forventet til global opvarmning

Forskere har kortlagt den fulde miljømæssige omkostning ved at rejse på turisme, og resultatet er langt værre end frygtet.

Medarbejder

Flere kvinder i ledelse kræver længere barsel til mændene

Selvom man længe har diskuteret, hvordan man kan sikre flere danske kvinder på ledelsesgangene, så står udviklingen generelt stille. Hvis kvinderne skal i top, så skal fædrene holde længere barsler, viser en ny rapport.

Medarbejder

Pensionsselskab ’blacklister’ supermarkedsgigant

Pædagogernes Pension vil ikke længere acceptere de holdninger, den amerikanske supermarkedskæde Walmart har til fagforeninger. Derfor sælger de aktier for 29 millioner kroner i virksomheden.

Supply chain

Dansk Supermarked udelukker frugtgigant

Fremover kan man ikke købe bananer fra Fyffes i Netto, Bilka og Føtex. Det sker efter, at bananproducenten er blevet anklaget for at udsætte sine landarbejdere for elendige arbejdsvilkår og for at undertrykke retten til faglig organisering.

Strategi & ledelse

Nestlé vil have genanvendelig emballage i 2025

Fremover skal ingen emballage, herunder plast, ende sine dage på lossepladsen eller som affald. Sådan lyder fødevarevirksomheden Nestlés vision for 2025.

Klima, miljø og energi

KLM vil have miljøvenlige fly

Miljøchefen for flyselskabet KLM ønsker sig fly, der støjer og forurener mindre.

Klima, miljø og energi

Ny rapport: Global opvarmning kan udrydde halvdelen af arterne i klodens vigtigste naturområder

Halvdelen af arterne i verdens vigtigste naturområder kan være væk i løbet af 2080’erne, hvis vi fortsætter med at udlede lige så mange drivhusgasser som i dag, fremgår det af ny rapport fra WWF.

Medarbejder

Tværfagligt samarbejde skal sikre virksomheder mere arbejdskraft

Kommunernes Landsforening har netop udgivet et inspirationskatalog, der giver eksempler på, hvordan kommuner arbejder tæt sammen med blandt andet virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at afhjælpe efterspørgslen på arbejdskraft. Et samarbejde der allerede kan begynde i folkeskolen, mener ekspert.

Klima, miljø og energi

EnergyLab Nordhavn får Energi- og Miljøprisen 2018

Energiforum Danmark har tildelt Energi- og Miljøprisen 2018 til EnergyLab Nordhavn for at være fremtidens løsning på intelligent energiudnyttelse.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere