Nyhedsarkiv

Samfund

Gemte cigaretter medvirker til mindre salg til unge

Salling Groups kæder gemmer som de første i Danmark cigaretterne væk. I Netto har man gemt tobakken væk i samtlige godt 500 butikker, og efter den første måned tyder det på, at specielt unge køber færre cigaretter. Kræftens Bekæmpelse vil have prisen op på 100 kr. pakken.

Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal samle Danmark mod madspild

Flere førende virksomheder og madspildsorganisationer går sammen om det nationale initiativ ”Danmark mod Madspild”, der skal samle både borgere og virksomheder om at halvere landets samlede tal for madspild.

Klima, miljø og energi

Klimaeksperter: Vi er blevet mere klimabevidste

Selvom eksperter og fagfolk med lang erfaring fra klimaområdet er uenige om omfanget, betydningen, og hvilke løsninger der er bedst for vores klode, så er de enige om én ting – der er sket et skred i vores klimabevidsthed.

Klima, miljø og energi

Minister: Olie- og gasproduktionen er nødvendig for at opnå grøn omstilling

Internationale forskere advarer mod en dominoeffekt, der kan få Jordens klima til at gå amok. Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at der er brug for handling, men understreger samtidig, at den grønne omstilling er afhængig af de ressourcer, vi får fra produktionen af olie og gas.

Menneskerettigheder

Vesten importerer varer produceret af ’moderne slaver’

De vestlige lande handler med varer for 350 milliarder dollar, der mistænkes for at være produceret under slavelignende forhold, viser en ny rapport.

Klima, miljø og energi

Grønt og miljøvenligt på toppen af Bispebjerg Hospital

Urter på toppen af den nye Laboratorie- og Logistikbygning forlænger tagets levetid og aflaster kloaksystemet, når regnen vælter ned.

Klima, miljø og energi

Støtteordning skal få bæredygtige produkter på markedet

Virksomheder, der står med nye bæredygtige produkter til bryggeriet, men ikke kan få et gennembrud på markedet, kan nu søge penge og hjælp hos foreningen Realdania.

Klima, miljø og energi

Nøglen til succes med automatiseret varehus er genanvendelige plastkasser

I Finland drives et af verdens første automatiserede lagre til frugt og grønt. Og det er takket være nogle genanvendelige plastbeholdere, der på bæredygtig vis sikrer, at produkterne også er friske, når de lander på hylderne i supermarkedet.

Medarbejder

Fagforening og venstrefløj vil have regeringen til at fokusere på psykisk arbejdsmiljø

En ny rapport viser, at der er stor sammenhæng mellem arbejdspres og stress. FTF-formand opfordrer derfor regeringen til at øge indsatsen i kampen mod stress.

Klima, miljø og energi

Elektriske fragtcykler indtager norske byer

Flere norske centrumområder bliver bilfrie, men ved hjælp af pedaldrevne el-trailere kan varetransporten stadig nå frem. DB Schenker og DHL Express er i gang.

Klima, miljø og energi

Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt

Topchefen Mads Nipper mener, at alle virksomheder kan drejes i en mere bæredygtig retning og opfordrer derfor sine direktør-kollegaer til at gå grønt.

Elkøretøjer til arbejde sparer tid og energi

For at vedligeholde tekniske installationer på flere hundrede ejendomme i Københavns Kommune har leverandøren Coor investeret i fire elkøretøjer. Målet er at støtte op om kommunens ambition om at blive en CO2-neutral hovedstad.

Supply chain

Forsvaret igen på kant med egne standarder for indkøb

Det danske forsvar har købt pistoler for 25 millioner kroner af et firma, der i Tyskland er tiltalt for illegal våbeneksport. Nu bliver sagen taget op i Folketinget.

Klima, miljø og energi

Connie Hedegaard: Fem råd til at blive bæredygtig

I et interview med The Sustainian kommer den forhenværende EU-kommissær og tidligere Minister for FN’s klimakonference, Connie Hedegaard, med fem tips til, hvordan virksomheder kan opnå de 17 verdensmål for bæredygtighed.

Kampen mod madspild fortsætter

Der er gået 10 år med kamp mod madspild, og fremtiden vil byde på endnu flere madspildsprodukter og engagerede forbrugere, vurderer stifter af Danmarks største bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad.

København skal lede C40-netværk

Det næste år skal Københavns Kommune lede et netværk om energieffektive offentlige bygninger under den internationale klimaorganisation C40.

Klima, miljø og energi

Hård kritik: ”Danmark er fraværende i klimadebatten”

Ifølge flere ngo’ere, politikere og tænketanke er det langt væk fra virkeligheden, når den danske regering bryster sig af at være en ledende nation på klimafronten. Danmark er ”uambitiøs” og ”fraværende”, mener kilder.

Klima, miljø og energi

Danish Design Award hylder bæredygtighed

I kategorien Building Markets ved Danish Design Award vandt Copenhagen Towers, som med sin høje bæredygtighedsprofil skaber et nyt marked inden for cirkulær økonomi.

Klima, miljø og energi

Forskere: Grøn omstilling giver stor økonomisk gevinst for verden

Ambitionerne for grøn omstilling stiger og stiger, og nu viser forskning, at overgangen til vedvarende energi kan skabe økonomiske fordele i billionstørrelsen.

Klima, miljø og energi

Cementvirksomhed skruer helt op for grøn omstilling

På fem år har Aalborg Portland spyttet godt en kvart milliard i grønne investeringer, og i 2017 brugte virksomheden næsten dobbelt så meget på investeringer i miljøteknologiske forbedringer på fabrikken i Aalborg som året før.

Menneskerettigheder

Mærsk vil fremme LGBTI-rettigheder

A.P. Møller – Maersk vil øge mangfoldighed og inklusion i erhvervslivet. Derfor tilslutter rederiet sig nu en global indsats, der kæmper for lesbiske, bøsser, bi- og transpersoners (LGBTI) rettigheder på arbejdspladsen.

Klima, miljø og energi

Levi’s vil slå rekord i bæredygtig supply chain

Som en del af tøjfabrikanten Levi’s plan om at reducere virksomhedens energiforbrug, vil man mindske sit CO2-udslip med 40 procent i forsyningskæden inden 2025. Ingen andre har endnu forsøgt sig med denne målsætning.

Klima, miljø og energi

CO2-neutrale havnebusser på vej til København

Fra januar 2020 kommer der fem nye havnebusser, der alle sejler på el. Det skal give renere luft til Københavnerne.

Medarbejder

NGO skal udbrede socialt ansvar hos danske virksomheder

Code of Care fra Holstebro får nu en støtte på 5,6 millioner kroner fra regeringens satspuljemidler. Pengene skal være med til at udbrede virksomheders sociale ansvar på Sjælland.

Klima, miljø og energi

Dansk Byggeri: Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet

Står det til byggebranchen, skal bæredygtighed ind i bygningsreglementet i kraft af en bæredygtig frivillighedsklasse. Bæredygtigt byggeri kan ligefrem skabe økonomiske fordele, mener direktøren i Pension Danmark.

Klima, miljø og energi

Millioner til klimaindsatsen i USA

For et år siden meddelte Donald Trump, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen. Men amerikanske stater, byer og virksomheder kæmper stadig mod klimaforandringer, og senest har Michael Bloomberg kastet 70 millioner dollar efter klimaindsatsen.

Klima, miljø og energi

Virksomheder vil købe grønne firmabiler, hvis skatten sænkes

En række større virksomheder opfordrer Folketingets Skatteudvalg til at ændre skattevilkårene for grønne firmabiler.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere