Nyhedsarkiv

Kommunikation

Dansk Retursystem oplever stor interesse – også fra udlandet

Årsrapport 2017: Danskerne er i stigende grad optaget af klima og genanvendelse – og særligt den unge generation har klimaet øverst på dagsordenen. Det oplevede Dansk Retursystem i 2017, bl.a. som samarbejdspartner på klimaudstillingen Climate Planet. Udlandet har også fået øjnene op for det danske pantsystem. Sidste år var der besøg fra bl.a. Japan, Belgien og Storbritannien.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

​Vi er alle sammen nødt til at genanvende, for vi har ingen Planet B

På Folkemødet var Dansk Retursystem vært for en debat om klimaforandringer og cirkulær økonomi. Omdrejningspunktet for debatten var spørgsmålet "Hvordan omstiller vi os til en mere bæredygtig fremtid, og hvem har ansvaret for at drive udviklingen?".

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk Retursystem har formået at udlede mindre CO2 – og samler samtidig flere emballager ind

Når danskerne afleverer dåser og flasker i returautomaten, gør de en forskel for klimaet. For når brugte emballager bliver til nye, spares råstoffer, og der udledes mindre CO2 – også selvom de tomme dåser og flasker skal samles ind, sorteres og smeltes om. Det kræver nemlig mere energi at udvinde helt nye råstoffer fra jorden end at genanvendte de brugte. Og hver en dåse og flaske tæller, når det gælder klima og miljø.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere