Nyt gasmarked er begyndt at spire
Nu begynder gassen at flyde i transportsektoren. En ny webplatform gør det nu muligt for nye aktører i gasmarkedet at få et overblik over udviklingen på området.
Med fire gastankstationer i København, Odense, Fredericia og Skive og nye stationer på vej i København og flere steder i Jylland er markedet for gas til transport i Danmark begyndt at spire. Derfor vil den nye webplatform www.gas2move.dk nu gøre det muligt for nye aktører i markedet at få overblik over udviklingen.
<p>Der er ingen tvivl om, at anvendelse af naturgas og biogas i gasbiler, busser og lastbiler er det, der skal til, for at vi kan komme i gang med at knække CO2-kurven i transportsektoren".</p>
Kris Vetter, Vmarketing.
Energiselskaber i front
Poul Erik Pedersen, der er redaktør på Gas2move, skriver i en pressemeddelelse:
Gassen begynder så småt at flyde i transportsektoren, primært med kommuner og energiselskaber som initiativtagere. Derfor vil vi på Gas2move gerne hjælpe de mange nye aktører i markedet med at få overblik over både eksisterende tankstationer og projekter, der kan føre til etablering af nye stationer, da det er en vigtig del af beslutningsgrundlaget for kommende projekter".
Gas2move nyt selskab
Poul Erik Pedersen har stiftet Gas2move sammen med Kris Vetter, Vmarketing, der er udgiver af Bioenergi Magasinet, som har fokus på udviklingen af biogasproduktionen i Danmark.
Der er ingen tvivl om, at anvendelse af naturgas og biogas i gasbiler, busser og lastbiler er det, der skal til, for at vi kan komme i gang med at knække CO2-kurven i transportsektoren. Desuden vil udviklingen af gas i transportsektoren kunne bidrage til at styrke udviklingen af CO2 neutral biogasproduktion i Danmark, fordi det vil give biogasanlæggene flere afsætningsmuligheder, siger Kris Vetter, Vmarketing.
Find gastankstationer og projekter
Hvis eksempelvis en kommune overvejer at indføre naturgas eller biogas i deres flåde af hjemmeplejebiler eller i bybusserne, så kan de nu gå ind på www.gas2move.dk/gastankstationer og se, hvilke projekter der ellers er i gang. De kan se, hvilke aktører der opererer i markedet og få indblik i, hvilke leverandører og teknologier der er valgt til de stationer, der allerede er etableret. Det vil alt sammen kunne hjælpe kommunen på vej i sin beslutningsproces, forklarer Poul Erik Pedersen.
Det er gratis at se et kort over gastankstationerne. Til gengæld koster det et abonnement på 250 kroner i kvartalet inklusiv moms at få adgang til uddybende oplysninger om projekterne såsom projektstatus, partnere, teknologileverandører, tilknyttede flådekøretøjer mm.
- UB