Nyt projekt: Coca-cola vil forbedre arbejdsvilkår i hele verden
Coca-Cola og udenrigsministeriet i USA lancerer nyt blockchain-projekt. Målet er at bekæmpe tvangsarbejde i hele verden og bruge ny teknologi til at sikre arbejdernes vilkår.
Coca-Cola går sammen med det amerikanske udenrigsministerie og to andre virksomheder ind i kampen mod tvangsarbejde. Ved hjælp af blokkæde-teknologi vil de med pilot-projektet tage første skridt henimod at gøre arbejdsvilkår bedre.
Læs også: Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden
Det er to førende virksomheder inden for blockchain, Bitfury Group og Emercoin, der skal bygge en platform, der beskytter arbejderne ved at validere deres kontrakter via den Bitcoin-baserede teknologi.
”Vi samarbejder med piloten for dette projekt for yderligere at øge gennemsigtigheden og effektiviteten af den verifikationsproces, der er relateret til arbejdsvilkår i vores forsyningskæde,” skriver Brent Wilton, der er Coca-Colas globale chef for arbejdsrettigheder, i en e-mail til Reuters.
Mad- og drikkeproducenter er under stort pres, efter det sidste år kom frem, at mange af producenterne ikke yder en indsats for at sikre humane arbejdsvilkår under sukkerproduktionen. Coca-Cola var en af de virksomheder, der blev tjekket efter i sømmene.
Coca-Cola lover bedre vilkår
Der er, ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation ILO, næsten 25 millioner mennesker, der arbejder under tvang verden over. Heraf befinder 47 procent sig i Asien. I fremtiden håber det amerikanske udenrigsministerium, at det ser anderledes ud. Og derfor stiller de deres ekspertise og ressourcer til rådighed for blockchain-projektet.
”Udenrigsministeriet glæder sig til at arbejde på dette innovative blockchain-baserede pilotprojekt”, skriver viceadministrerende direktør, Scott Busby, i en e-mail til Reuters.
Sidste år offentliggjorde Coca-Cola resultatet af en selvstændig toårig undersøgelse (2015-17) af forholdene under produktionen af sukker, der er læskeproducentens største indkøbsvare. Her blev problemer med børnearbejde, tvungen arbejde, arbejdstimer, rettigheder til jord og adgang til vand blandt andet identificeret.
Læs også: Unilever fortæller om deres palmeolie-supply chain
Sammen med blockchain-projektet har drikkevaregiganten forpligtiget sig til undersøge forholdene i 28 lande inden 2020.
-EST