Nyt REMA 1000-initiativ skal stoppe madspild

Discountkæden REMA 1000 vil sælge madvarer til spotpris, hvis den sidste salgsdato nærmer sig. Håbet er at stoppe unødvendigt madspil.

19.04.2012

CSR.dk

Tydeligere skiltning skal fremover guide forbrugerne til de varer, som er ved at nå sidste holdbarhedsdato i REMA 1000-butikkerne. Varerne vil være stærkt nedsat og dermed håber discount-kæden at minimere madspil.

”Vi vil sætte fokus på problemet med datovarer og vende det til noget positivt ved at indføre tydeligere skiltning på hylderne og karakteristiske mærkater på varerne”, siger Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i REMA 1000, i en pressemeddelelse.

Læs også: Kampen mod madspild fejrer tre års fødselsdag

”Vores købmænd forsøger i forvejen at sælge datovarer til stærkt nedsatte priser og sætte mærkater på, men nu vil vi systematisere salget på en måde, der hjælper forbrugerne og samtidig bidrager til at reducere madspildet,” forklarer han.

Stigende interesse blandt danskere
En rapport, som FDB offentliggjorde i 2011, viste, at hver dansker smider 63 kilo mad ud om året. Flere fagfolk mener imidlertid, at der er en stigende interesse blandt danskerne for at reducere ressourcespildet. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, er en af dem, der mener, at tendensen er ved at vende.

”Vi oplever en øget interesse blandt danskerne for at reducere spild af mad, for eksempel ved at gøre et godt køb, når man ved, man skal bruge varen samme dag og ved, at varen bare bliver smidt ud, hvis ikke den bliver solgt,” siger Selina Juul.

Også hos Landbrug & Fødevarer oplever man, at danskerne bliver mere bevidste om deres spild af mad.

”Der er en øget ressourcebevidsthed blandt de danske forbrugere, og hvis det bliver mere tydeligt, at du både udnytter samfundets ressourcer bedre, og du kan spare penge på husholdningen, så vil det have interesse for mange danske forbrugere,” siger chefkonsulent Klaus Jørgensen fra Landbrug & Fødevarer, som sammen med Stop Spild af Mad og Forbrugerrådet iværksætter en landsdækkende kampagne mod madspild senere på året.

Læs også: Coop og WWF i ophedet debat om palmeolie

Det nye system fra REMA 1000 er inspireret af en lignende ordning i en af verdens største supermarkedskæder, Tesco. Ifølge REMA 1000 smider den samlede danske detailhandel hvert år 45.000 tons mad ud.

- OWG

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V