Odense fejrer sin status som Fairtrade By

Vejen har været lang og tornet, men nu har Odense diplom på at være Fairtrade By.

Vicedirektør Erland Boelskifte og Økonomichef Kim Hassel-Pflugh begge fra Syddansk Erhvervsskole kommer med nye ideer til projektet Fairtrade By Odense..

10.10.2013

CSR.dk

Fairtrade By Odense gik i luften tirsdag ved et propfyldt arrangement på Kulturmaskinen. Annette Heick, som er fairtrade ambassadør for Fairtrade Mærket, fortalte om sine rejser til Ghana, og borgmester Anker Boye fik på vegne af Odense diplom på, at byen nu er Fairtrade By.

Fra venstre: Jonas Giersing, direktør for Fairtrade Mærket i Danmark; Annette Heick, fairtrade ambassadør for Fairtrade Mærket; Anker Boye, fmd. for Odense Bæredygtighedsråd; Mads Krage, bestyrelsesformand for Fairtrade Mærket. Foto: krebs Fotografi & Film. .

Anker Boye, der er formand for Bæredygtighedsrådet, glæder sig over det store fremmøde til arrangementet:

"Det var ganske enkelt skønt at se så stor en opbakning. Vi måtte hente ekstra stole ind for at få plads til alle deltagerne. Nu er det så vigtigt, at vi sætter handling bag ordene og følger op på de mange gode ideer, som kom frem ved arrangementets workshop", siger Anker Boye i en pressemeddelelse.

Ved mødet fortalte Annette Heick, at hun ved selvsyn har oplevet, at fairtrade gør en stor forskel for arbejderne i et kakao-kooperativ i Ghana, hun har besøgt flere gange siden 2007. Som en del af arrangementet blev der også holdt en workshop, hvor deltagerne kom med ideer til Fairtrade By projektet. Torben Jarlstrøm Clausen, som er projektleder på projektet fortæller:

"Vi havde selvfølgelig en række ideer til projektet på forhånd, men det var utrolig dejligt at se alle de mange gode nye ideer, som ved mødets afslutning prydede væggene i Kulturmaskinen", sigerTorben Jarlstrøm Clausen, som oplyser, at outputtet fra workshoppen vil danne grundlag for det kommende års arbejde med Fairtrade By Odense.

Om Fairtrade By Odense
Projektet er sat i søen af Odense Byråd og gennemføres med Odense Bæredygtighedsråd som bindeled til eksterne aktører. Fairtrade By er et koncept for kommuner, der vil arbejde med etisk forbrug og samtidig samle kommune, erhvervsliv, enkeltpersoner og organisationer om et fælles projekt. Fairtrade har generelt til formål gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkår for nogle af verdens fattigste bønder. På verdensplan er der ca. 800 Fairtrade Byer. I Danmark har blandt andre Københavns og Århus status som Fairtrade By. At bruge fairtradeprodukter er en enkel og synlig måde at signalere på, at byen tager et socialt og globalt ansvar. Fairtrade By skal således bidrage til at øge opmærksomheden omkring etisk handel både internt i kommunen og blandt byens caféer, butikker, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner m.m.

Baggrund for Fairtrade By Odense
Odense Byråd besluttede i marts 2012 at Odense skal have status som Fairtrade By. Processen blev sat i bero, da Statsforvaltningen i Midtjylland kom med en udtalelse om, at Aarhus Kommunes arbejde med Fairtrade By var ulovligt. Økonomi- og Indenrigsministeriet udmeldte i maj 2013, at kommuner godt må arbejde med Fairtrade By, hvorefter processen i Odense blev sat i gang igen. Dette skete formelt, ved en beslutning i Odense Kommunes Økonomiudvalg i maj 2013.

Følg Odense som Fairtrade By på Facebook her

- UB

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V