Prisuddeling sætter spot på humanitære CSR-projekter

Vand- og madprisen WAF Award afholdes den 8. november på Københavns Rådhus, ved et arrangementet, som bliver sendt på landsdækkende TV. Grundlæggeren af prisen vil gerne integrere flere virksomheder i projektet, men savner opbakning fra erhvervslivet.

16.10.2012

CSR.dk

Tina Lindgreen er grundlægger af den relativt ukendte humanitære vand- og madpris WAF-Award, som første gang blev uddelt i 2008..

WAF Award, også kendt som The Humanitarian Water and Food Award, er en international pris, som har eksisteret siden 2008. Prisen er relativt ukendt for de fleste, men det vil grundlæggeren Tina Lindgreen nu ændre på. Derfor arbejder hun på skabe en stærkere profil frem mod uddelingen, som finder sted 8. november på Københavns Rådhus.

Hvad fik dig til at starte arbejdet med prisen?
Det var min erkendelse af og ønske om at skabe noget meningsfuldt. At hjælpe med til, at alle mennesker får adgang til rent vand og sund mad, virkede også dengang som et meningsfuldt område at beskæftige sig med. Så jeg gik i gang med at samle et team og formulere vores mission. Mange er enige, og på et tidspunkt får vi også flere virksomheder til at se de enorme forretningsmuligheder. Det burde jo være indlysende, men der skal skubbes lidt på.

Om WAF Award

  • WAF Award er en humanitær vand- og madpris, kommunikationsplatform og CSR-mulighed.
  • WAF belønner de mest bæredygtige og innovative vand- og madinitiativer, man kan finde globalt. De skal skabe resultater, der batter i virkeligheden.
  • WAF koordinerer Shared Value-partnerskaber mellem prisvinderne, virksomheder og forskningsinstitutioner for at skalere initiativerne op og opnå større udbredelse.
  • WAF's hold af frivillige består af højtuddannede akademikere og professionelle folk fra Uganda, Sierra Leone, Sydafrika, Malaysia, Kina, Serbien, Kroatien, Danmark, Sverige, England og Indien, hvor størstedelen kender den globale vand- og madudfordring indefra.

Kan du nævne et par eksempler på projekter, I har bidraget til?
Den socialøkonomiske virksomhed, Permaculture Research Institute, PRI, modtog prisen i 2010 for sin måde at omdanne ufrugtbar jord til frugtbar. WAF har udover prisen på 75.000 kr. hjulpet med at tilføre yderligere kompetence og materiel til projekter. 'Greening the desert' i Jordan er et eksempel på, hvordan PRI kan forvandle ørken til landbrugsjord. Et tilsvarende projekt er under projektering i Yemen. Til dette søges stadig partnere, som kan bidrage med landbrugsmaskiner og transport.  Interesserede skal endelig ikke holde sig tilbage.

Har WAF Award skabt opmærksomhed om projekterne?
I år har vi fået tilsagn fra en landsdækkende TV-station om at dække begivenheden. Det betyder forhåbenligt, at både vores vinder og de øvrige fire finalister får masser af opmærksomhed, så de kan knytte kontakter og få deres ideer og projekter udbredt flere steder. Udover de fem finalister har vi næsten 100 yderligere projekter i vores database, som vi kan bringe i spil over for interesserede samarbejdspartnere. 

Hvordan er det gået for de tidligere?
Alle finalister fra 2010 kører endnu. PRI under opbygning i Yemen i samarbejde med WAF. Solvatten har opnået stor udbredelse. Og IKO Toilet har vundet flere internationale priser og udvider deres aktiviteter i Afrika. Sadhana Forest har vundet øget anderkendelse alene qua sin 3. plads. Hunger Project ekspanderer også.

Hvordan får I kontakt med sponsorvirksomheder?
Vi får kontakt gennem vores personlige netværk, til konferencer, receptioner m.m. og gennem direkte kontakt til virksomheder. Vi kontakter primært virksomheder, hvor vi kan se, der er et strategisk 'fit' mellem vores vision og mission og deres forretningsstrategi. Virksomheder, der arbejder med vand og mad, eller har et stort forbrug af vand i produktionen. Det kan også være virksomheder, som mener, det er vigtigt, at alle har vand og mad og et bæredygtigt miljø for at vi fortsat kan være her og trives. En af vores sponsorer er indiske TATA.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er vanskeligt at finde samarbejdspartnere, som vil sponsorere økonomiske midler til belønning af de fantastiske løsninger og til driften af et mindre WAF-sekretariat. Vi kunne godt ønske os, at flere var mere rundhåndede eller kunne se de store forretningsmæssige muligheder, der ligger i at opdyrke bedre vand- og madløsninger til dem, der trænger.

Læs mere om WAF Award her.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V