Rapport: Grøn omstilling giver mere velfærd

En ny rapport fra belyser de økonomiske og sociale fordele ved forskellige grønne investeringer, og finder gevinster på adskillige områder i samfundet.

Sønder Boulevard på Vesterbro er efter omlægningen blevet en konkret gevinst på flere områder. Det er kendetegnende for grønne investeringer generelt, viser rapport. Foto: Flickr/Tony Webster.

22.12.2015

CSR.dk

Til det formål inddrager rapporten en stribe cases, bl.a. om den bæredygtige udvikling i København, der illustrerer, at de grønne investeringer ikke kun har klimamæssige fordele i form af eksempelvis formindsket CO2-udslip og sikring mod oversvømmelser, men også en positiv indvirkning på velfærden i byerne.

Både økonomien, arbejdsmarkedet, sundheden og det sociale liv har således gavn af den grønne omstilling, i takt med at potentialet på områder som jobskabelse, energibesparelse, ejendomsværdier, luftkvalitet og trafikforhold bliver forbedret.

Fra Realdanias side er målsætningen med rapporten at skubbe udviklingen i en grønnere retning ved at give beslutningstagere rundt omkring en bevisførelse for at investere bæredygtigt.

"Byerne har med den nye såkaldte co-benefit-rapport fået et overbevisende argument for at implementere grønne løsninger. Co-benefit handler om, at vi slår flere fluer med ét smæk, og at de grønne løsninger samtidig skaber værdi for samfundet på anden måde. Jeg håber, rapportens konklusioner giver de klimaansvarlige i kommunerne ekstra gennemslagskraft, og dermed flere investeringer i bæredygtige byer. Nu har vi i hvert fald både de gode eksempler på, hvordan det kan gøres – samt tallene, der fortæller, at det er god økonomisk fornuft," siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård, i en pressemeddelelse.

I Københavnks regi fokuserer rapporten på Sønder Boulevard på Vesterbro, der er blevet omlagt med mere park, færre biler og lavere hastigheder. Her vurderer man, at omlægningen har haft en positiv effekt på $63 mio. (ca. 350 mio. kr. i 2014-kurs) for områdets ejendomsværdi og derudover også styrket den lokale folkesundhed med bl.a. et lavere sygefravær bl.a. de afledte effekter.

Læs også: 3F: Grøn omstilling giver masser af jobs

Ud over København inddrager rapporten cases i form af Bus Rapid Transit i Bogotá og Istanbul, trængselsafgifter i London og Stockholm, LED-gadebelysning i Los Angeles og Sydney og grønne tage i Portland. 

En opfølgende rapport udkommer i forsommeren 2016. 

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø