Rockwool-telte succes på Roskilde Festival

Forsøg på Roskilde Festival viser, at Rockwools isoleringsmateriale er velegnet til telte. Måske forsøget kan udvikle ny forretning til gavn for flygtninge i forbindelse med naturkatastrofer.

I modsætning til almindelige telte, som ses på billedet, kan telte af Rockwool-materiale ikke brænde, og der kan heller ikke tisses igennem dem. Foto: Roskilde Festival..

09.07.2013

CSR.dk

Holdet bag CBS's projekt på Roskilde Festivalen fra venstre innovationsdirektør, Esben Danielsen, Orange Innovation, Roskilde Festival; professor, centerchef, CSRcbs, Esben Rahbek Pedersen, CBS og projektleder, Fra Rio til Roskilde, Per Østergaard Jacobsen, CBS. .

Et usædvanligt forsøg på Roskilde Festivalen i år med at benytte isoleringsmateriale fra Rockwool som telte kan i følge Handelshøjskolen i København (CBS) måske føre til innovation og udvikling af nye produkter, der kan benyttes i forbindelse med naturkatastrofer.

"Vi har hurtigt gjort den observation, at isoleringsmateriale fra Rockwool er velegnet som telte", siger projektleder Per Østergaard Jacobsen fra CBS, som står bag en række CSR-forsøg på festivalen. Han øjner allerede et muligt nyt forretningseventyr for Rockwool.

Læs også: Roskilde Festival bliver laboratorium for bæredygtighed

Roskilde Festivalen tog initiativet
Det er Roskilde Festivalen, der har taget initiativ til CSR-forsøgene. Styringsgruppen består af innovationsdirektør, Esben Danielsen, Orange Innovation, Roskilde Festival; professor og centerchef, CSRcbs, Esben Rahbek Pedersen, CBS, og projektleder for 'Fra Rio til Roskilde' Per Østergaard Jacobsen, CBS.

Per Østergaard Jacobsen siger til CSR.dk, at Roskilde Festivalen er Danmarks fjerde største by, mens festivalen afvikles. Derfor har den været alle tiders forsøgsområde for forskerne.

<p> "Det her kan blive stort for Rockwool. Det kan udvikle sig til et nyt forretnings-eventyr".</p>

Per Østergaard Jacobsen, projektleder 'Fra Rio til Roskilde'.

Telte er den hygppigste boform
På en festivalplads som Roskilde er telte den hyppigst forekommende boform. Telte er lette at transportere og giver samtidig en god udnyttelse af pladsen på festival pladsen. Udfordringer er der dog også:

  1. Telte kan brænde og udgør således en latent risiko og stiller store krav til sikkerhed og kontrol
  2. Telte er ikke lydabsorberende, og beboerne har derfor ikke et privat rum
  3. Telte er følsomme overfor omgivelsernes temperaturer og følger disse
  4. Telte er ikke 100 procent vandtætte/vandafvisende, og der kan tisses igennem dem!

Boliger i slumkvaterer og flygtningelejre
Alternativet til teltet kunne være at bygge et ”telt” i Rockwool-materialer. Det kan elimimere de ovenstående udfordringer og samtidig øge komforten. Der vil ligeledes være mulighed for et betydelig større genbrug.

Per Østergaard Jacobsen siger, at hvis testen af Rockwool-teltene falder fornuftigt ud, vil ideen ikke alene kunne udnyttes på andre festivaler, men også kunne udvikles i forbindelse med nødhjælpsarbejder og flygtningelejre samt være mulige som alternativer til andre bebyggelser af midlertidig karakter, som for eksempel boliger i slumkvarterer.

Kan blive nyt forretningseventyr
Projektlederen nævner også, at Rockwool-teltene er egnede til opbevaring af fødevarer, fordi det er nemt at sætte et køleagregat på 'teltet', og fordi man enkelt kan lave en dør både foran og bagi 'teltet'. På den måde kan der være et godt flow af varer, der kommer ind i den ene ende og leveres ud i den anden. Det vil minimere spild, som er et andet fokusområd for CBS's forsøg på festivalen. "Det her kan blive stort for Rockwool. Det kan udvikle sig til et nyt forretningseventyr", siger Per Østergaard Jacobsen.

Resultaterne af forskernes observationer på Roskilde Festivalen vil blive fremlagt på en konference arrangeret af CSRcbs på CBS til efteråret.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V