15.10.2012  |  Kommunikation

Små virksomheder får håndsrækning til grøn omstilling

Staten vil støtte en række mindre danske virksomheder med ekstern rådgivning, så virksomhederne i fremtiden kan tjene penge på at indtænke miljøet i forretningsmodellen.

Staten vil nu hjælpe mindre danske virksomheder med at udforme og tjene penge på grønne strategier.

Hjælpen kommer i form af en række eksterne rådgivere, som skal gøre det lettere for de små virksomheder at tjene penge på at tænke grønne modeller ind i forretningsstrategien. I den forbindelse poster Fornyelsesfonden 10 millioner kroner i at finde ti små og mellemstore virksomheder, der er villige til at afklare, om de kunne have gavn af en grøn forretningsmodel. Derefter vil fonden støtte fem af virksomhederne i at udvikle og afprøve modellen i praksis.

CEO for Grundfos og formand for Fornyelsesfonden Carsten Bjerg siger om projektet:

"Der er tale om et nytænkende pilotprojekt med store perspektiver. Hvis vi formår at vise de mindre virksomheder, hvordan de kan få en bedre forretning ved at tænke innovativt med en grøn forretningsmodel, så vil andre utvivlsomt tage ved lære. Erfaringer fra store virksomheder viser, at det både kan øge Danmarks globale konkurrenceevne og mindske trækket på klodens ressourcer", udtaler han i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Deloitte styrer projektet
Revisionsfirmaet Deloitte har efter et udbud vundet opgaven med at drive pilotprojektet i de to år, det varer. Deloitte forventer til november at være klar med en pulje af virksomheder, hvoraf Fornyelsesfonden kan udvælge ti at gå videre med. Dernæst kan de ti virksomheder få op til 300.000 kr. i støtte til at købe ekstern rådgivning til at afklare, om grøn omstilling forbedrer bundlinjen. Endelig udpeges fem virksomheder, som hver får op til 1,2 millioner kroner til at føre projektet ud i livet og eventuelt tilpasse et eksisterende produkt til en ny grøn forretningsmodel.

Erfaringerne fra projektet, som hedder "Innovative Grønne Forretningsmodeller", vil indgå i regeringens fortsatte arbejde med grøn omstilling, oplyser Erhvervsstyrelsen.

- OWG

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere