Solceller på hver fjerde danske tag i 2040

En ny undersøgelse viser, at små batterianlæg kan få endnu flere boligejere til at dække deres tage med solceller i fremtiden. Energiprofessor er dog hverken imponeret eller begejstret.

Ifølge Energinet.dk’s analyse vil 70.000 husstande i 2025 have et 6 kWh stort batterianlæg installeret, mens tallet i 2040 vil være vokset til en halv million..

16.02.2016

CSR.dk

Solceller bliver populære som aldrig før. Det forudser en ny analyse, skriver Ingeniøren. Analysen kommer fra det statslige Energinet.dk, som ejer og driver de danske el- og gastransmissionsnet, og den bygger på en screening af den globale markedsudvikling på batteri- og solcelleområdet.

Læs også: Ikke flere solpaneler hos Ikea i England – for nu

Faktisk vil populariteten nå så vidt, at hvert fjerde hus ifølge analysen vil få strøm fra solceller på taget i år 2040. Det skyldes blandt andet, at prisen på husstandsbatterier og solceller forventes at falde efter 2020, og at salget derefter vil stige.

En kombination af de små batterianlæg og solceller gør det muligt for husejerne at gemme strømmen. Hvis afgifter og tilskud opretholdes, som de er nu, kan det derfor til den tid i høj grad betale sig for husejerne at producere egen strøm.

Positivt element eller skrækscenarie? 
Mens leder af Energinet.dk’s afdeling for energianalyser, Hanne Storm Edlefsen, understreger, at Energinet.dk ser batterianlæggene som et positivt element, har professor Henrik Lund fra Aalborg Universitet et noget anderledes syn på resultaterne.

Han ser udsigten til en halv million husstandsbatterier i 2040 som et direkte skrækscenarie og en alvorlig fejlinvestering:

”Kombinationen af batterier og solceller er dyr og modarbejder energisystemet. For eksempel vil batterierne oplade om dagen og aflade om natten – det stik modsatte af, hvad vi har brug for i energisystemet”, siger Henrik Lund til Ingeniøren og uddyber:

”Her har vi brug for strømmen om dagen, hvor forbruget er stort, og de dyre enheder kører”.

Læs også: Danmarks største solcellepark lynopført

Han mener, der findes en billigere og bedre måde at bruge solcellerne på:

”Vi skal have mange solceller i fremtidens energisystem, men vi trænger til at få udformet en langsigtet strategi for, hvordan det sker billigst og mest effektivt”, siger Henrik Lund.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V