08.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Spar 50 procent på elbiler ved køb inden årsskiftet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Registreringsafgiften på elbiler stiger til det dobbelte fra næste år, så køb inden årsskiftet og betal kun det halve i afgift

Den tidligere registreringsafgiftsfritagelse på elbiler er historie og er i stedet afløst af en gradvist stigende afgiftssats over en femårig periode. Den aktuelle registreringsafgift på 20 procent stiger fra det nye år til 40 procent. 

Invester i fremtidens transport og ikke i fortidens
Elektrificering af transporten herhjemme er et afgørende element i vejen mod at nedbringe CO2-udledningen og reducere luftforureningen. Fremtidens transport er elektrisk. Tidligere var elbiler ikke et reelt alternativ, men nutidens elbiler er moderne biler og på flere områder fossilbilerne overlegne. Eksempelvis er energieffektiviteten for en moderne elbil op til fem gange højere end for en gammeldags bil med forbrændingsmotor. Og driftsomkostningerne er signifikant lavere på elbiler end på benzin- og dieselbiler. 

I takt med omstillingen af energisystemet til vedvarende energi bliver elbiler grønnere. Elbilernes mulighed for at oplade fleksibelt er samtidig en stor gevinst for elsystemet, fordi det øger nyttiggørelsen af den vedvarende energi. Med udviklingen af et intelligent elnet vil det være muligt at lagre den vedvarende energi, idet elbilerne vil fungere som lager. Modsat elbilerne, så bliver de konventionelle biler aldrig grønne, de kan højest blive grå. Og grå er bare ikke godt nok.

Faktisk ser det sort ud for biler med forbrændingsmotor. Rundt om i verden bliver der stadig større modstand til de fossile bilers sundhedsskadelige emissioner, hvoraf dieselos da også er klassificeret som kræftfremkaldende af Verdenssundhedsorganisationen WHO. I flere lande, herunder bilproducerende Tyskland, er der fremsat politiske forslag om forbud imod fossile biler. 

Made in Germany lyder hult, ikke mindst efter afsløringerne om snydesoftware i mere end 11 millioner Volkswagen og Audi biler, en software der sænker emissionsudledningen ved miljøtest af bilerne. Så hvis du tror at køb af en benzin- eller dieselbil er en sikker investering, så tænk igen. Køb en miljøvenlig elbil og gør det nu inden der kommer yderligere afgifter på prisen.

Kom let i gang med brug af elbiler
En nem måde at igangsætte brug af elbiler på, er ved at anvende elbiler som puljebiler. I stedet for at medarbejderne kører i deres egne biler med betaling af kørselsgodtgørelse eller anvender taxi til og fra møder, så anskaf en eller flere elbiler som puljebiler. 

Modsat mange andre gode tiltag og virkemidler på energiområdet, så er elbiler meget konkrete. Alle kan forholde sig til en elbil. Og efter en tur bag rattet bliver elbiler et meget håndgribeligt eksempel på virksomhedens indsats på at være ansvarlig og bæredygtig. Biler er virksomhedens kørende visitkort, og fortæller en del om hvem I er. Hvis I som virksomhed gerne vil fremstå innovative, moderne og ansvarlige, så er elbilen et bedre valg end en oliebrænder.

Kompetent og faglig rådgivning der gør en forskel
Fleetwise tilbyder rådgivning af regioner, kommuner og private virksomheder, der ønsker at gå fra tanke til handling med hensyn til elbiler. Samarbejde med Fleetwise betyder kompetent og faglig bistand, der gør en forskel og sikrer en succesfuld implementering af elbiler i bilflåden. Kontakt os og kom godt i gang.

Kontakt
Claus Seitzberg, telefon 4111 1229, cs@fleetwise.dk 
 

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere