Stigende antal virksomheder bejler til NGOer

En række NGOer oplever et stigende antal henvendelser fra virksomheder, der ønsker at etablere partnerskaber for at forbedre CSR-indsatsen. Det har fået NGOerne til at arbejde strategisk med området for at blive attraktive samarbejdspartnere.

25.10.2010

CSR.dk

Det er blevet populært for virksomheder at etablere partnerskaber med NGOer for at forstærke CSR-strategien. Meldingen fra flere NGOer, som Erhvervsmagasinet CSR har talt med, lyder da også, at antallet af bejlere fra erhvervslivet i øjeblikket er stigende.

”Jeg kan helt klart mærke en stigning. Vi får ”out of the blue” henvendelser fra større danske virksomheder, som blandt andet ønsker at tale om, hvordan vi kan hjælpe dem med uddannelse i ulande,” fortæller Corporate Fundraising Officer i IBIS Anne Magrethe Hefting.

Samme besked kommer fra hendes kollega i Dansk Røde Kors Fundraising-chef Kenneth Øhrberg. Han fortæller, at organisationen i øjeblikket oplever, at antallet af henvendelser fra både mellemstore og store virksomheder, er støt stigende. For at udnytte de muligheder, som interessen fra erhvervslivet giver, arbejder Røde Kors med en klar strategi for partnerskaberne.

Lægger samarbejdsstrategier
”Sidste år etablerede vi et strategisk udviklingsprojekt omkring CSR og virksomhedssamarbejde, og det er et område, vi stadig er i gang med at udvikle. Blandt andet vil vi gerne hurtigt og professionelt afklare, om en virksomhedshenvendelse har værdi. Fremgangsmåden er, at vi præsenterer måden Røde Kors arbejder på og gør det helt konkret, hvilke krav vi kan stille til hinanden. På den måde finder vi hurtigt ud af, om der er et match eller ej.”

Hos de lidt mindre NGO-kolleger i CARE Danmark har man endnu kun enkelte formaliserede CSR-partnerskaber. Men Fundraiser Trine Kromann fortæller, at organisationen mærker et meget stort potentiale i virksomhedssamarbejder, som hun tror, vil blive forløst de kommende år.

”Vi kommer helt klart til at satse på det her område, og derfor arbejder vi lige nu på en partnerskabsstrategi. Det indebærer blandt andet, at vi i vores bestyrelse har nedsat et erhvervsudvalg, der ser på, hvordan vi skaber partnerskaber, som både vi og virksomhederne får noget ud af.” fortæller Trine Kromann.

Siger også ”nej tak”
Professionaliseringen af NGOernes arbejde på området betyder ikke kun, at de bliver mere attraktive samarbejdspartnere, men også at de stiller klare krav til virksomhederne og ikke vil samarbejde for enhver pris.

Sådan er det blandt andet hos WWF, hvor man har et stort team, der arbejder med virksomhedssamarbejder på alle niveauer.
”Vi tillader os indimellem at sige nej tak, når virksomheder henvender sig. Ofte sker det, hvis virksomhederne ikke er grundige nok eller sætter uambitiøse mål. Men det mener vi kun er rimeligt, for hvis man vil udnytte vores ekspertise, må man også sætte nogle konkrete mål med os.” siger Manager for Corporate relations Claus Staunstrup Nilsson.

Kenneth Øhrberg fortæller, at dansk Røde Kors har samme holdning, og sommetider takker pænt nej til virksomheder.

”Eksempelvis var vi for nylig i dialog med et stort medicinalfirma, som havde meget specifikke krav til hvilke lande, de ville have os til at etablere projekter i. Men vi vurderede, at det ikke var netop de lande, hvor der var mest brug for hjælp. Så selv om virksomheden ville finansiere nogle af aktiviteterne i de pågældende lande, valgte vi at takke nej. Det var ganske enkelt vores overbevisning, at vi kunne bruge vores resurser bedre.”

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

07.11.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk is significantly advancing position in sustainability rating

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

05.11.2024CSR.dk

Succes med firedages arbejdsuge

05.11.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Netværk og vidensdeling til Industrial Security Conference

04.11.2024BSR

Sponseret

Racing Past the Crossroads: How Sustainability Leaders Can Reassert Ambition

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus