11.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Storbritannien vil sikre kommercielle bygningers grønne standard

Mange erhvervsejendomme i England lever ikke op til de standarder omkring ressourceforbrug, arkitekterne lovede. Det skal et nyt initiativ lave om på.

Rundt om i Storbritannien står der et stigende antal kommercielle ejendomme med ’præstationshuller’. De lever simpelthen ikke op til de energikrav, der er sat for dem. Det skriver Climate Action.

Læs også: Efter klimaaftalen: 'Vi vil se nogle store forandringer'

Anklagen kommer fra Storbritanniens Green Building Council (UKGBC), der sammen med problematikken har annonceret et nyt researchprojekt, der skal vurdere, hvordan forbedret design og konstruktion kan forbedre denne type bygningers præstation og funktion i forhold til ressourceforbrug.

Højt forbrug på miljøets regning
UKGBC fokuserer på, at mange af de kommercielle bygninger har et langt højere forbrug af vand og energi, end det har været udlagt fra arkitektens side.

Nogle eksperter ser endda problemet så udbredt og alvorligt, at de har advaret mod, at byggeindustrien kan være sårbar over for en potentiel ”Volkswagenskandale”, og pointerer at lejerne af de kommercielle bygninger (fx et firma eller staten) potentielt kan tage aktion og bruge loven mod parterne bag bygningerne, hvis disse ikke lever op til de miljømæssige standarder, der er blevet lovet.

Læs også: Socialt ansvarlig entreprenør hædres som årets bæredygtige frontløber

Den nye undersøgelse bliver sponsoreret af BuroHappold, Saint-Gobain og Tarmac Group.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere