30.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Troldtekt® wave er nomineret til Byggeriets Klimapris

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den bølgeformede akustikplade Troldtekt wave er med i opløbet om Byggeriets Klimapris. Troldtekt wave er et Cradle to Cradle-certificeret naturprodukt, som produceres under miljøskånsomme forhold og kan vende tilbage til naturens kredsløb som kompost.

Troldtekt wave har siden lanceringen i juni 2015 allerede modtaget flere internationale priser, herunder Green Product Award og German Design Award.  Nu er den bølgeformede akustikplade fra Troldtekt A/S også nomineret til Byggeriets Klimapris. Prisen uddeles, når fagmessen BYGGERI ’16 løber af stablen i Fredericia 1.-4. marts 2016. 

Troldtekt wave er en del af Troldtekt serien og har ligesom de øvrige Troldtekt akustikplader gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber og er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv.

Troldtekt produkterne er fremstillet af naturmaterialerne dansk træ (PEFC™- og FSC®-certificeret) og dansk cement.

Bæredygtig produktion og tilbage til naturen
Troldtekt har baseret sin forretningsstrategi på de internationale Cradle to Cradle-principper. Konkret følger virksomheden frem mod 2022 et roadmap med initiativer, som sikrer bæredygtig produktion og en målsætning om at nå Cradle to Cradle platinniveau.

Produktionen af Troldtekt foregår i et lukket kredsløb uden udledning af spildevand, og al elektricitet er baseret på vedvarende energi (vindstrøm), mens Cirka 95 procent af energiforbruget til opvarmning af produktionen stammer fra CO2-neutralt træbrændsel, Produktionsaffald komposteres og vender tilbage til naturens kredskøb som kompost. Troldtekt har netop lanceret et take-back program så også fraskær og spild fra byggepladser kan nyttiggøres i det biologiske kredsløb. Take back-systemet er muligt, fordi Troldtekt – via Cradle to Cradle-certificeringen – har 100 procent styr på indholdsstofferne i akustikpladerne.

Troldtekt wave har siden lanceringen i juni 2015 modtaget flere internationale priser, herunder Green Product Award og German Design Award.

Læs mere om Troldtekt wave
Læs mere om Troldtekts Cradle to Cradle-strategi
Læs mere om Troldtekts take-back program

Mere fra Troldtekt A/S

Troldtekt A/S

http://www.troldtekt.dk/

Troldtekt A/S har eksisteret siden 1855, og er i dag et af de ældste nulevende aktieselskaber i Danmark.I 1935 gik Troldtekt fra at være byggematerialegrossist til også at være byggematerialeproducent. I den lille by, Troldhede, i det vestlige Jylland startede Troldtekt en fabrik med produktion af træbaserede pladematerialer. Hovedproduktet var - dengang som nu - Troldtekt akustik, der i al sin en…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere