30.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Troldtekt® wave er nomineret til Byggeriets Klimapris

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den bølgeformede akustikplade Troldtekt wave er med i opløbet om Byggeriets Klimapris. Troldtekt wave er et Cradle to Cradle-certificeret naturprodukt, som produceres under miljøskånsomme forhold og kan vende tilbage til naturens kredsløb som kompost.

Troldtekt wave har siden lanceringen i juni 2015 allerede modtaget flere internationale priser, herunder Green Product Award og German Design Award.  Nu er den bølgeformede akustikplade fra Troldtekt A/S også nomineret til Byggeriets Klimapris. Prisen uddeles, når fagmessen BYGGERI ’16 løber af stablen i Fredericia 1.-4. marts 2016. 

Troldtekt wave er en del af Troldtekt serien og har ligesom de øvrige Troldtekt akustikplader gode akustiske, brandtekniske og indeklimamæssige egenskaber og er Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv.

Troldtekt produkterne er fremstillet af naturmaterialerne dansk træ (PEFC™- og FSC®-certificeret) og dansk cement.

Bæredygtig produktion og tilbage til naturen
Troldtekt har baseret sin forretningsstrategi på de internationale Cradle to Cradle-principper. Konkret følger virksomheden frem mod 2022 et roadmap med initiativer, som sikrer bæredygtig produktion og en målsætning om at nå Cradle to Cradle platinniveau.

Produktionen af Troldtekt foregår i et lukket kredsløb uden udledning af spildevand, og al elektricitet er baseret på vedvarende energi (vindstrøm), mens Cirka 95 procent af energiforbruget til opvarmning af produktionen stammer fra CO2-neutralt træbrændsel, Produktionsaffald komposteres og vender tilbage til naturens kredskøb som kompost. Troldtekt har netop lanceret et take-back program så også fraskær og spild fra byggepladser kan nyttiggøres i det biologiske kredsløb. Take back-systemet er muligt, fordi Troldtekt – via Cradle to Cradle-certificeringen – har 100 procent styr på indholdsstofferne i akustikpladerne.

Troldtekt wave har siden lanceringen i juni 2015 modtaget flere internationale priser, herunder Green Product Award og German Design Award.

Læs mere om Troldtekt wave
Læs mere om Troldtekts Cradle to Cradle-strategi
Læs mere om Troldtekts take-back program

Mere fra Troldtekt A/S

Troldtekt A/S

http://www.troldtekt.dk/

Troldtekt A/S har eksisteret siden 1855, og er i dag et af de ældste nulevende aktieselskaber i Danmark. I 1935 gik Troldtekt fra at være byggematerialegrossist til også at være byggematerialeproducent. I den lille by, Troldhede, i det vestlige Jylland startede Troldtekt en fabrik med produktion af træbaserede pladematerialer. Hovedproduktet var - dengang som nu -…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere