28.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Troldtekt med i opløbet om international miljøpris

Indhold fra partner Hvad er dette?

Troldtekt er blandt finalisterne i European Business Awards for the Environment, der uddeles 27. oktober 2016 i Tallinn, Estland.

Priserne uddeles hvert andet år af Europa-Kommissionen for at hædre virksomheder, der indarbejder bæredygtighed i deres kerneforretning. Der uddeles priser i fire kategorier, hvoraf Troldtekt er nomineret i kategorien ’Process’.

Troldtekt kvalificerede sig til finalen i maj, da virksomheden modtog en af de danske miljøpriser for sin take back-strategi, som gør træbetonaffald fra byggeriet til en ny ressource. Fordi træbeton udelukkende består af træ og cement og ikke indeholder skadelige stoffer, kan det vende tilbage til naturen som kompost eller indgå som ressource i produktionen af ny cement. 

Take back-systemet er en del af Troldtekts Cradle to Cradle-roadmap med bæredygtige tiltag frem mod 2022. Både roadmap og take back-system er nærmere beskrevet i Troldtekts CSR-rapport for 2015, der er indsendt til FN som en del af tilslutningen til FN Global Compact.

Læs pressemeddelelse om EU-miljøprisen 2016.

Læs mere om European Business Awards for the Environment

Mere fra Troldtekt A/S

Troldtekt A/S

http://www.troldtekt.dk/

Troldtekt A/S har eksisteret siden 1855, og er i dag et af de ældste nulevende aktieselskaber i Danmark. I 1935 gik Troldtekt fra at være byggematerialegrossist til også at være byggematerialeproducent. I den lille by, Troldhede, i det vestlige Jylland startede Troldtekt en fabrik med produktion af træbaserede pladematerialer. Hovedproduktet var - dengang som nu -…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere