Tryksager, der kan spises
I begyndelsen var der 2 kasser - en grønsagskasse og en frugtkasse. Med begge fulgte sort-hvide nyheder fra marken og i ny og næ en opskrift.
Det var langt fra alle kunder, der dagligt havde deres færd på internettet, så nyhedsbrevet var den primære kommunikationskanal. Med tiden udviklede Aarstiderne sig - flere kassetyper kom til, hjemmesiden blev interaktiv, kunderne hjemme ved køkkenbordene blev til kyndige grøntsagsbehandlere og efterspurgte flere madidéer. Undervejs i de sidste 15 år har nyhedsbrevet udviklet sig til at være i farver, 2 og senest 3-siders opslag fyldt med tips, opskrifter og historier fra marken som grøntog frugtkassekunder kender så godt.
Aarstidernes raison dêtre
Som økologer har vi altid haft en dyb tro på og fascination af komposteringsprocesser og alle de andre biologiske kredsløb, hvor alle substanser er i en evig bevægelse gennem økosystemer for at fordøje, blive fordøjet, formere sig, og danne nye substanser. Denne strøm har næret vores arbejde med naturnær skovdrift, dyrkning af grønsager, ved bål- og køkkengryderne gennem de sidste mange år og er vores åndedræt og inderste raison dêtre. Disse organiske principper bærer vi videre i Aarstidernes hele sammenhæng og virke. Ofte er det op ad bakke, fordi vi alle er vokset op i det særdeles succesfulde industrisamfunds tradition for effektivitet.
Tryksager, der kan spises
Undervejs møder vi små nye agenter, der tilstræber at vende udviklingen mod mere bæredygtige metoder og midler. Nu har vi fundet en ny legekammerat i denne søgen og udvikling. Det er trykkeriet KLS Grafisk Hus. De har udviklet en ny bæredygtig trykmetode. Metoden er Cradle to Cradlecertificeret, dvs. de kan producere tryksager, der kan spises uden mén, selvom det slet ikke kan anbefales at gå over til den slags kost.
Papir og trykfarver er efter flere års udviklingsarbejde nået frem til et niveau, hvor de kan recirkuleres biologisk uden at efterlade skadelige reststoffer. Cradle to Cradle-tryksager kan komposteres direkte og bruges som gødning i naturen. Nyhedsbrevet og vores opskriftsark bliver fremover trykt Cradle to Cradle.
Svend Daverkosen, miljøchef Aarstiderne