Ustoppelig ungdom - CSR-interessen griber de studerende
300 engagerede studerende mødtes i går på konferencen Dansic13, der havde til formål at inspirere nye sociale iværksættere. Og de unge var ikke til at få ud igen.
I går løb årets Dansic-konference af stablen i CBS bygninger i Porcelænshaven på Frederiksberg. Det er anden gang, den frivilligt drevne organisation afholder konferencen. 300 studerende og 52 oplægsholdere var mødt op til en lang dag fyldt med inspiration, tværfagligt samarbejde og networking.
Konferencen var helt fantastisk, og folk var enormt motiverede og engagerede. Da den skulle slutte efter dagens sidste punkt, vores workshop, kunne vi simpelthen ikke få folk til at gå hjem. Vi måtte slukke for musikken tre gange, for hver gang vi ville lukke ned, var der en, der fik tændt for den igen de ville simpelthen hellere blive og diskutere videre, fortæller Dansics formand, Lasse Zobel.
Læs også: Forrest i en generation af grønne innovatører
Han stiftede i 2011 organisationen sammen med to kammerater ovenpå et par skæbnesvangre studieophold i USA; her fik to af de tre kendskab til spændende virksomhedstendenser, de ikke som danske studerende var blevet præsenteret for.
Jeg selv og min ene medstifter Steffen Thybo Møller studerede begge i USA i en periode, og her blev vi præsenteret for CSR i undervisningen og på forskellige konferencer. Vi fandt det begge to enormt inspirerende, og vi ville derfor gerne sprede vores viden til andre studerende i Danmark, så så mange som muligt kunne få øjnene op for det potentiale, der ligger i sociale virksomheder, siger Lasse Zobel.
Fakta om Dansic
-
blev stiftet 22. juli, 2011
-
er en frivillig, studenterdrevet, politisk neutral non-profit organisation
-
vil fremme studerendes kendskab til CSR samt inspirere kommende sociale iværksættere
-
afholder en årlig konference som sin hovedaktivitet
-
bistås af et "Advisory Board" af førende personer og organisationer indenfor social innovation
Det har vist sig, at stifterne langt fra er de eneste danske studerende med interesse for sociale og bæredygtige virksomhedsformer og tiltag. De mange deltagende i gårsdagens konference kom fra 10 forskellige uddannelsessteder spredt over hele landet, og organisationen oplevede en voksende interesse og flere tilmeldinger end sidste år.
Læs også: På jagt efter bæredygtige iværksættere
Samtidig var der i år større spredning indenfor de tilmeldtes fagområder, og det er positivt, da et af organisationens mål er at skabe fremtidige, bæredygtige samarbejder:
På konferencens afsluttende workshop delte vi folk ind i tværfaglige grupper, der skulle løse en social eller miljømæssig problemstilling. Det gjorde vi, fordi vi håber på at inspirere til fremtidige samarbejder i grupperne; og der er det jo optimalt, hvis alle har hver sine evner og erfaringer at bidrage med, siger Lasse Zobel.
Selvom workshoppen kun varede en time, udviste gårsdagens medvirkende både gejst og gåpåmod, og alle 65 grupper kom med spændende udspil. Det er nu op til de enkelte grupper, om de vil gå videre med udspillene og forsøge at få dem realiseret; men Lasse Zobel er ikke afvisende overfor, at virksomheder i fremtiden kunne inddrages aktivt i Dansic-konferencernes workshops, så flest muligt af de gode ideer når ud, hvor de kan og vil blive ført ud i livet.
Dansic bygger udelukkende på frivilligt arbejde fra studerende, og alle kan ansøge om at lægge sin tid og sit engagement indenfor et bestemt interessefelt i organisationen. Her er det ikke erfaringer eller uddannelse, der tæller. Ligesom de deltagende er de unge bag konferencen nemlig styret af deres engagement og passion for at gøre en forskel.
Det ubetinget vigtigste, hvis man vil være frivillig i Dansic, er, at man brænder for at være med, og at man virkelig vil det. Samtidig er de 10 timer, de fleste at vores frivillige arbejder om ugen, en god måde at få relevant erfaring ved siden af sine studier, for man får en unik mulighed for at arbejde med det felt, der interesserer en hvad end det er PR, sociale medier eller noget tredje, siger Lasse Zobel, der selv netop har afsluttet sine jurastudier og skal give formandsstafetten videre ved organisationens generalforsamling i marts.
Foruden engagement og interesse har han ét stort krav til de unge, der skal føre Dansic videre i fremtiden: professionalisme.
Det er essentielt, at man er seriøs og gør sit bedste. Kun på den måde kan vi bevare vores gode ry og fortsat blive taget seriøst; og det er sådan, vi får vores budskab ud til flest muligt.
Du kan læse mere om Dansic her.