26.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Verdens første CO2-neutrale lufthavn ligger i Indien

Lufthavnen i den indiske havneby Kochi kan kalde sig verdens første CO2-neutrale internationale lufthavn. Al strøm til lufthavnens drift bliver leveret af et nyligt indviet 12 Mw solcelleanlæg.

Cochin International Airport (CIAL) er næppe en lokalitet ret mange på de vestlige breddegrader har hørt om, men det vil muligvis ændre sig. For lufthavnen, der hører til den sydvestindiske havneby Kochi, har nemlig indviet et solcelleanlæg, der generer strøm nok til at dække hele stedets behov, og dermed er den effektivt blevet verdens første CO2-neutrale lufthavn, skriver OrganicToday.

Læs også: Københavns Lufthavn har installeret stort solcelleanlæg

Anlægget blev indviet d. 18. august og består af 46.150 solpaneler, der er opstillet på en 45 hektar stor mark i nærheden af godsterminalen. Det samlede output fra det nye anlæg og to mindre taganlæg svinger mellem 50 og 60 MWh om dagen og da lufthavnens daglige forbrug er på 48 MWh, er man altså dækket fuldt ind.

Cochin bevægede sig allerede ind på solcellesporet i 2013, da man installerede et mindre anlæg på taget af ankomsthallen, der senere fik følgeskab af et større af slagsen på taget af en vedligeholdelseshangar. Alle tre anlæg er koblet til det lokale elnet således at lufthavnen, der havde omkring 5 mio. passagerer i 2014, kan sende overskudsstrøm ud i dagtimerne og ’købe’ tilbage når behovet opstår, primært om natten.

Ifølge lufthavnens egne beregninger vil anlægget over de næste 25 år spare miljøet for 300.000 tons CO2.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere