01.08.2018  |  Strategi & ledelse

Verdens mest klimaambitiøse virksomheder er fundet

Apple, Tesla, Google og Ikea er nogle af verdens mest effektive virksomheder, når det kommer til at mindske CO2-udledning og føre en bæredygtig politik. Det viser en ny rapport fra non-profit organisationen InfluenceMap.

De 20 mest klimaambitiøse virksomheder er nu kortlagt i den anerkendte klimarapport "The A-List of Climate Policy Engagement". Alle har de det tilfælles, at de kæmper for en mere grøn klimapolitik over hele kloden.

Øverst på ranglisten finder man Apple med 94 points, tæt efterfulgt af Ikea med 91 points. Herefter følger Tesla, IKEA, GSK, Google og Unilever trop.

Megavirksomhederne har indtaget topplaceringerne, da de aktivt og højlydt formår at drive erhvervslivet i en mere bæredygtig retning ved selv at inkorporere dette i egen ledelsesstil og strategier.

Læs også: Ny pris belønner sociale entreprenører

Eksempelvis bliver industrikoncernen Unilever rost for den måde hvorpå, adm. direktør Paul Polman har optrådt i offentlighedens søgelys. Her har han brugt sin stemme til at sætte mere fokus på klimaet og opfordret til en større indsats.

Samtidig scorer AkzoNobel, GSK og Nestlé høje points for virksomhedernes strategier.

Det er non-profit organisationen InfluenceMap, der har oprettet listen. Udvælgelsesprocessen er baseret på et data-program, som har gennemgået og analyseret 300 globale virksomheder og 75 førende fagforeninger for at finde frem til, hvor godt virksomhederne lever op til en klimapolitik, der er i overensstemmelse med Paris-aftalen.

Microsoft og A.P. Møller Mærsk er i dårligt selskab
Men det betyder også, at blandt andet Microsoft, Nissan, Honda og Møller Mærsk får dårlige placeringer. Disse virksomheder bliver nemlig linket til fagforeninger og lobbygrupper, der spænder ben for en bæredygtig klimapolitik.

Læs også: Nye regleer giver flyselskaber mulighed for at løbe fra klimaansvar

Foruden denne A-liste har InfluenceMap udarbejdet en særskilt liste, der rangerer en række virksomheder, hvori der vurderes et stort potentiale, selvom deres nuværende indsats ikke er tilstrækkelig ambitiøs i forhold til Paris-aftalen. Her finder man blandt andet Walmart, Johnson & Johnson, PepsiC og EDF.

Listen opdateres næste gang i september 2018, hvor 10 virksomheder højst sandsynligt bliver tilføjet.


- EST

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere